Αντί για γιορτή….στεναχώρια, κατήφια και απογοήτευση…..με την αναβολή του αγώνα Κυπέλλου Κοζάνης – Ηρακλή

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Η χθεσινή αναβολή του πρώτου επίσημου αγώνα της νεοφώτιστης Κοζάνης στην Super League 2,αλλά και του ΠΟΤ Ηρακλή για τον θεσμό του Κυπέλλου σίγουρα “πλήγωσε” στεναχώρησε και απογοήτευσε τους φίλους – φιλάθλους και των δύο ομάδων που ήθελαν να δούνε από κοντά τα νέα αποκτήματα των ομάδων και την εν’ γένει εικόνα και ετοιμότητα τους, ενόψει και της έναρξης του πρωταθλήματος της Super League.

H χθεσινή γιορτή που θα έπρεπε να υπάρχει στην πόλη της Κοζάνης με τον Ιστορικό Ηρακλή αντίπαλο,με την αναβολή του, μετατράπηκε σε κατήφια,απογοήτευση,αβεβαιότητα και στεναχώρια,και ο λόγος…μη αδειοδότηση του γηπέδου και  έλλειψη σχεδίου πυρασφάλειας στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κοζάνης.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πρώτον…. εάν η ΕΠΟ γνώριζε την ακαταλληλότητα του ΔΑΚ Κοζάνης λόγω μη άδειας λειτουργίας του,και άδειας πυρασφάλειας και όρισε κανονικά το συγκεκριμένο παιχνίδι Κυπέλλου?

Ο Δήμος Κοζάνης με τις Τεχνικές υπηρεσίες του πάνω σε πιο πλάνο κινήθηκαν ώστε να ανανεωθεί ή να εκδοθεί νέα άδεια λειτουργίας του γηπέδου,και η έκδοση άδειας πυρασφάλειας που δεν διαθέτει το Δημοτικό Γήπεδο Κοζάνης,αφού άδεια λειτουργίας επιπέδου Γ1(Διεθνείς – Εθνικές Κατηγορίες) δεν υπήρχε?

Από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ζητήθηκε η χρηματοδότηση των εγκαταστάσεων του γηπέδου?

Η Διοίκηση της Κοζάνης πίεσε στην σωστή κατεύθυνση και καθημερινά εάν χρειαζόταν,με τρόπο τέτοιο, που να μεταφέρει το οξύ και σοβαρό πρόβλημα του γηπέδου ενώ όλοι το γνωρίζανε ότι υπήρχε…και σε συνεργασία με τις Τεχνικές υπηρεσίες να φροντίσουν αυτές να ενεργοποιηθούν από τον Ιούνιο που τελείωσε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με πρωταθλήτρια την Κοζάνη,και για όλες τις απαιτούμενες παρεμβάσεις ώστε να μην φτάσουμε στο χθεσινό αδιέξοδο?

Υπάρχει σε εξέλιξη εργολαβία για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο γήπεδο για να παίξει η ομάδα στην “φυσική” της έδρα?

Η ομάδα της Κοζάνης πήρε την άνοδο για την Super League 2 τον Ιούνιο του 2023..μετά από τεράστιο αγώνα της Διοίκησης που έκανε,και με χρήματα της, ανέβασε στις Εθνικές κατηγορίες την ομάδα βγάζοντας την από τα “πέτρινα” χρόνια των τοπικών πρωταθλημάτων χωρίς να υπολογίσει το οικονομικό κόστος.

Α…και να μην ξεχάσω να πω πως οι Αστυνομικές Αρχές κάνανε το αυτονόητο….

Η Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης ενήργησε σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις και τους Νόμους κάνοντας αυτοψία στο γήπεδο επισημαίνοντας τις έλλειψης και παραλείψεις των εγκαταστάσεων του ΔΑΚ Κοζάνης.

Άλλωστε οι νόμοι πρέπει να τηρούνται από όλους σε μια ευνομούμενη Πολιτεία χωρίς να επιδέχονται παρερμηνείες…..

Παρερμηνεία νόμου δεν υφίσταται στο Σύνταγμα μας,και στην Ποινική Δικονομία.

Ας ελπίσουμε έστω και τώρα την ύστατη στιγμή να ενεργοποιηθούν οι πάντες γιατί είναι κρίμα μετά από 40 χρόνια η ομάδα της Κοζάνης να αναγκαστεί να “ξεσπιτωθεί” από την φυσική της έδρα αγωνιζόμενη σε άλλο γήπεδο στερώντας από τους φίλους της την παρουσία της στην SL2 που ξεκινά στις 24/09.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις…….

Επιμέλεια: Athlitikianaskopisi.gr

Share This Article