Ακαδημία Βυζαντινού Αετού: «Μια ακαδημία ποδοσφαίρου που «αντιστέκεται» και μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο (φώτο-βίντεο)

Θεόφιλος Ηλιάδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Στο πέρασμα των περασμένων χρόνων πολλές ακαδημίες υπήρξαν στην περιοχή της Εορδαίας.

Την αρχή έκανε τη Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Ηρακλή Πτολεμαΐδας και στην συνέχεια Ηρακλής Πτολεμαΐδας μια ακαδημία κόσμημα για την περιοχή και όχι μόνο με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που αποτελούσε σημείο αναφοράς και ανέδειξε πολλούς ποδοσφαιριστές.

Ακολούθησαν και άλλες όπως αυτές του Ατρόμητου, της Αναγέννησης, του Πολυνίκη, των Λέοντων , του Εορδαϊκού, η Ακαδημία Αετός στο Ανατολικό που προσπάθησαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ηρακλή.

Ο χρόνος όμως και οι οικονομικές καταστάσεις ήταν αμείλικτες και οι περισσότερες από αυτές αναγκάστηκαν να κλείσουν και έτσι σήμερα υπάρχει μόνο αυτή του Ατρόμητου που πραγματικά είναι σημείο αναφοράς με πολύ όμορφες εγκαταστάσεις και αυτή του Βυζαντινού Αετού που είναι ουσιαστικά η συνέχεια της Ακαδημίας Αετός.

Η κάμερα της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗΣ βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης στις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου και παρακολούθησε από κοντά την προπόνηση των τμημάτων της Ακαδημίας και μίλησε με τους προπονητές της.

Η ακαδημία του Βυζαντινού έχει αυτή τη στιγμή περίπου στα 140 παιδιά έχει 2 γήπεδα προπονήσεων σε Στρατόπεδο και Προάστιο και 6 (7 αν υπολογίσουμε και τον Αντώνη Θεοδωρίδη) αξιόλογους προπονητές που προσπαθούν να διδάξουν στους νεαρούς τα μυστικά το ποδοσφαίρου και οι οποίοι είναι οι Γρηγόρης Πανίδης, Αντώνης Τσιάρας, Γιώργος Θεοδωρίδης, Γιώργος Κλαζίδης, Γιάννης Λούσιος και Αντώνης Σάκκος.

Όλοι μας μίλησαν για την πολύ καλή προσπάθεια που γίνεται, ότι είναι σημαντικό να έρχονται τα παιδιά στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα, ότι δεν μπορούν να γίνουν όλοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές ενώ ο Αντώνης Τσιάρας μας μίλησε και για την μεταγραφή του Ιάσονα Τσιρανίδη στον Αστέρα Τρίπολης ένα νεαρό τερματοφύλακα που από ότι μας είπε τα επόμενα χρόνια θα γίνει πολύ γνωστός.

Ο πιτσιρίκος που ήθελε να δώσει συνέντευξη αλλά το μετάνιωσε

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ ένας «μικρούλης» είπε στο Γιώργο Κλαζίδη ότι θέλει να μιλήσει και αυτός όπως έκανε και ο προπονητής του.

Ο προπονητής του δεν ήθελε να του χαλάσει το χατίρι και μας πλησίασαν. Αφού μας ρώτησε που θα δει όλα αυτά που τραβούσαμε και μας είπε ότι είναι Ολυμπιακός αναρωτήθηκε αν μπορεί να δώσει και αυτός συνέντευξη.

Εμείς το δεχτήκαμε αλλά αυτός το σκέφτηκε καλύτερα μάλλον και το μετάνιωσε και είπε ότι θα το κάνει μιαν άλλη φορά.

Πολύς κόσμος στην προπόνηση

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης διαπιστώσαμε πολλούς γονείς να παρακολουθούν την προπόνηση. Φυσικά όπως λένε πολλοί προπονητές και μας το επανέλαβαν κάποιοι και του Βυζαντινού οι γονείς καλό θα είναι να αφήνουν τα παιδιά στα δικά τους χέρια όταν βρίσκονται στο γήπεδο και να μην εμπλέκονται στο έργο τους.

Όμορφος χώρος για προπονήσεις

Ένα ακόμα πράγμα που παρατηρήσαμε είναι ότι το κεντρικό γήπεδο έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό και οι  άνθρωποι της Ακαδημίας αλλά και αυτοί το Εορδαϊκού το προσέχουν αφού εκεί προπονείται και αυτός αλλά έχει δημιουργηθεί και ένα πολύ όμορφο γήπεδο μικρότερων διαστάσεων για τους πιο μικρούς.

Επίσης η Ακαδημία έχει φροντίσει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση και το γήπεδο του Προαστίου το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα και για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος και η «μεγάλη» ομάδα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

https://www.facebook.com/groups/241699697036502/permalink/1228094291730366

Share This Article