Super League 2: Αιολικός – Νίκη Βόλου 0-2

Παύλος Καλεμκερίδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Πετυχαίνοντας δύο γκολ ως το 11’, η Νίκη πήρε το πέμπτο σερί τρίποντο στη SL2

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κρητικό, που έδωσε μία ασίστ και πέτυχε ένα γκολ, ενώ είχε ενδιάμεσα και δοκάρι, η Νίκη κατάφερε να σημειώσει το πέμπτο της συνεχόμενο τρίποντο, επικρατώντας στη Μυτιλήνη του Αιολικού με 0-2 για την εμβόλιμη 9η αγωνιστική του 1ου Ομίλου της Σούπερ Λιγκ 2.

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τα δύο τέρματα μόλις στο 5’ και το 11’ με Ριμπέιρο και Κρητικό, και καθάρισαν από νωρίς το ματς, με την εξέλιξη του αγώνα να επιτρέπει στη βολιώτικη ομάδα να ρίξει τον ρυθμό στο δεύτερο μέρος και να πάει σε διαχείριση του ματς, σκεπτόμενη και το δευτεριάτικο παιχνίδι με τον Μακεδονικό στη Νεάπολη.

Η Νίκη Βόλου που ξεκίνησε με τρεις αλλαγές σε σχέση με τον Ηρακλή (Τζιώρας αντί Μοράρ, Κρητικός αντί Μιράντα και Λίταινας αντί Γαβριηλίδη) στην πρώτη της καλή στιγμή έδειξε ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.

Ο Κρητικός στο 5’ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έβγαλε για τον Ριμπέιρο, ο οποίος από κοντά έκανε το 0-1, κόβοντας τα φτερά των γηπεδούχων, οι οποίοι ξεκίνησαν με επιθετική διάθεση, χωρίς ωστόσο να κάνουν κάποια φάση.

Η Νίκη κατάφερε και δεύτερο γρήγορο «χτύπημα» στον Αιολικό, καθώς μετά το δοκάρι σε σουτ του Κρητικού στο 10’, ο ίδιος ένα λεπτό αργότερα εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Παναγιωτίδη και τη μετέτρεψε σε ασίστ, καθώς με εύστοχο πλασέ σημείωσε το 0-2 και έθεσε από νωρίς τις βάσεις νίκης για τη βολιώτικη ομάδα. Κι ενώ η Νίκη δεν απειλούνταν ουσιαστικά, στο 29’ ο Παναγιωτίδης δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Μιλόγεβιτς που μπλόκαρε.

Στο 33’ κάτω από έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών του Αιολικού προς τον Καρανίκα, τον οποίον έκανε ό,τι ήθελε ο συμπατριώτης του και πρώην συμπαίκτης του στην ΑΕΛ, Τάσος Κρητικός, ο Λαρισαίος δεξιός μπακ αντικαταστάθηκε και στη θέση του μπήκε ο Μουχάλης. Στο ίδιο λεπτό βγήκε και ο Γερμανός Λούμανσρούμπεν, που ενώ είναι στόπερ, αγωνίστηκε σαν αμυντικός χαφ και υστέρησε. Στη θέση του πέρασε ο 18χρονος Βολιώτης Χρήστος Νούλας, που έκανε έτσι την πρώτη του συμμετοχή φέτος με τον Αιολικό (σ.σ. ο Αλμυριώτης Τάσος Λαγός ήταν εκτός της αποστολής του Αιολικού, καθώς έχει υποστεί μερική ρήξη έσω πλάγιου συνδέσμου).

Ούτε με τις δύο αυτές αλλαγές ο Αιολικός είδε αποτελέσματα, αν και ο Νούλας προσπάθησε να είναι δραστήριος και μάλιστα στο 43’ έκανε και μία κεφαλιά που έφυγε άουτ μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Ζάκαριτς.

Το 0-2 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, με τους λίγους φίλους του Αιολικού και ειδικά τους οργανωμένους να συνεχίζουν τις αποδοκιμασίες που είχαν ξεκινήσει μετά το δεύτερο γκολ της Νίκης.

Στο 51’ ο Αιολικός φάνηκε επικίνδυνος, με την κεφαλιά του έμπειρου Γιώργου Μανούσου να φεύγει κοντά από το δεξί δοκάρι άουτ. Εξι λεπτά αργότερα ο Μανούσος εκτέλεσε γρήγορα ένα φάουλ και έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Ζάκαριτς, που έκανε ένα κακό σουτ και αστόχησε σε μία σημαντική στιγμή πάντως για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήθελαν να μειώσουν γρήγορα και να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Στο 69’ και το 70’ δεν ανησύχησε καθόλου ο Γκαραβέλης στις τελικές προσπάθειες των Μανούσου και Ενομό, ενώ στο 82’ ο Γαβριηλίδης από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, που έφτασε στην πρώτη της τελική στην επανάληψη.

Στο 87’ ο Τριανταφύλλου πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ προ του Κάσσου, που ερχόταν με φόρα, για να σουτάρει, ενώ στο 88’ μπήκε στον αγώνα ο Νέτι Μέτσε και κατέγραψε την πρώτη του επίσημη συμμετοχή φέτος, με το 0-2 να μην αλλάζει ως το τέλος.

Αιολικός (Χαραλαμπίδης): Μιλόγεβιτς, Καρανίκας (33’ Μουχάλης), Μαξιμένκο (46’ Σινγκ), Κολλαράς, Τριανταφύλλου, Λούμανσρούμπεν (33’ Νούλας), Γιοκέ, Μανούσος, Ζάκαριτς (77’ Ιωάννου), Ενομό, Σρνιτς (77’ Κριμιτζάς)

Νίκη Βόλου (Ελευθερόπουλος): Γκαραβέλης, Κάσσος, Ναά, Ανδρέου, Στίκας, Κυριακίδης (88’ Μέτσε), Παναγιωτίδης (46’ Γαβριηλίδης), Λίταινας (59’ Πέττας), Κρητικός, Ριμπέιρο (59’Τοπαλίδης), Τζιώρας (70’ Μοράρ)

Χρήστος Θανασούλης magnesianews

Share This Article