Ένα “διαμαντάκι” από την Κοζάνη στην Κύπρο…

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Ο Απόστολος Γκατζιούρας γεννήθηκε στις 32/05/2009 στην Κοζάνη…

Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων τόσο του πατέρα όσο και της μητέρας (πολιτικοί μηχανικοί στο επάγγελμα) τον Ιούνη του 2011 μετακόμισε στην Κύπρο κι πιο συγκεκριμένα στην πόλη της Λάρνακας.

Την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο την ξεκίνησε το 2013 ξεκινώντας προπονήσεις στην ακαδημία Α.Σ.Ι.Λύσης Λάρνακας.

Στα πρώτα βήματα του πιτσιρικά, δίπλα του στέκεται ο προπονητής του Άρτεμης Σάββα,και είναι αυτός ο οποίος μεταφέρει τα βασικά της στρογγυλής “θεάς” στον Αποστόλη.

Με την πάροδο του χρόνου η δουλειά συνεχίζεται για τον μικρό στην Ακαδημία και η ενασχόληση του με τον Βασιλιά των σπορ τον “γεμίζει” καθημερινά,και τους γονείς του να τον στηρίζουν και να στέκονται αρωγοί στα ονείρου του Αποστόλη.

Αγωνίζεται σε όλα τα ηλιακά αναπτυξιακά πρωταθλήματα Graroots μέχρι και το 2020 με προπονητή πλέον τον Βαλεντίνο Σοφού που είναι πάντα δίπλα του.

Τις χρονιές 2020-2021 και 2021-2022 έπαιξε στο Παγκύπριο πρωτάθλημα U14 με προπονητή τον κ.Γρηγόρη Γρηγορίου.

H φυσική του θέση μέσα στο γήπεδο είναι του μεσοεπιθετικού(6-8),αλλά εάν χρειαστεί μπορεί άνετα να παίξει και ως στόπερ.

Έφτασε μετά από πολύ και σκληρή δουλειά στην ομάδα του ΑΣΙΛ να φορέσει το περιβραχιόνιο του Αρχηγού και είναι πάρα πολύ αγαπητό ποδοσφαιριστής στους συναθλητές του.

Ο σωστός τρόπος εκμάθησης των μυστικών του ποδοσφαίρου από τους προπονητές του, τον έχουν ωριμάσει ποδοσφαιρικά,είναι πολύ ομαδικός μέσα στο γήπεδο και διακρίνεται για τις σωστές επιλογές του με την γρήγορη σκέψη του.

Τον Απρίλη του 2023 μετακινείται με μεταγραφή στην ομάδα της ΑΕΚ Λάρνακας στην κατηγορία U15 με την οποία έκανε προετοιμασία,ενώ έπαιξε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος με προπονητή τον κ.Γιώργο Παιδονόμο.

Το Ιανουάριο του 2024 αποτέλεσε την μια από τις δύο μεταγραφές που δικαιούται μια ακαδημία σε όλες τις ηλικίες στην ομάδα την Νέας Σαλαμίνας Αμμόχωστου.

Τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας είναι ο Αντώνης Αντωνίου και προπονητής του εκεί ο Γιώργος Σοφοκλέους.

Με την Νέα Σαλαμίνα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της κατηγορίας U15 . H θέληση του,η δουλειά μέσα στο γήπεδο συνεχίζεται με πολύ κόπο και με σκοπό να καθιερωθεί και κάποια στιγμή να μεταπηδήσει στην πρώτη ομάδα της Νέας Σαλαμίνας που αγωνίζεται στην Α’ Κατηγορία Κύπρου.

Η στήριξη από την οικογένεια είναι διαρκής και ο Αποστόλης πλέον έχει βάλει για τα καλά τις σωστές βάσεις για την εξέλιξη του…..

Ευχόμαστε τα όνειρα και οι φιλοδοξίες ακόμη ενός νεαρού ποδοσφαιριστή να πάρουν “σάρκα και οστά” και να πραγματοποιηθούν στο ακέραιο.

Ο δρόμος είναι μπροστά σου μικρέ…..καλή επιτυχία σου ευχόμαστε!!!!

Επιμέλεια: Παύλος Καλεμκερίδης Athlitikianaskopisi.gr

Share This Article