Άγγελος Διγκόζης: «Αυτές είναι οι τρεις ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο»

Παύλος Καλεμκερίδης
2 Λεπτά αναγνωσης

Αγωνίστηκε με τη λαρισινή φανέλα 68 φορές και πέτυχε 14 τέρματα αν και αμυντικό χαφ! «Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους για το χειροκρότημα και το σύνθημα που φώναξαν υπέρ μου μετά το τέλος του αγώνα Κοζάνη-ΑΕΛ (σ.σ. 0-2), δείγμα της αναγνώρισης που υπάρχει για την προσφορά μου επί τρία χρόνια σ’ αυτήν». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Άγγελου Διγκόζη στην «Ελευθερία», όπου και μίλησε για την αναμέτρηση των δύο ομάδων.

«Η ΑΕΛ κέρδισε δίκαια, γιατί έχει ποιοτικούς και γρήγορους ποδοσφαιριστές. Είμαστε δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους. Η ΑΕΛ θέλει την άνοδο, εμείς να παραμείνουμε στην κατηγορία».

Μίλησες για άνοδο. Έχεις παίξει με Λεβαδειακό, Νίκη Βόλου και ΑΕΛ. Ποιο είναι το φαβορί;

«Τρεις ομάδες θα διεκδικήσουν τη μία προνομιούχα θέση. Ο Λεβαδειακός του Νόπλια, η ΑΕΛ του Δερμιτζάκη και η Νίκη Βόλου του Ελευθερόπουλου. Χαίρομαι που και οι τρεις ομάδες έχουν Έλληνες προπονητές. Ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες και θα γίνει ωραία μάχη».

Ποιοι παίκτες είναι τα «κλειδιά» της ΑΕΛ;

«Αν πω για παράδειγμα τον Πλέγα, θα αδικήσω τα σέντερ μπακ, τον Στάμου με τον Ηλιάδη, που κάνουν καλή δουλειά. Ο Πεντρόσο είναι δραστήριος και ο Κοσσονού επίσης επικίνδυνος. Γενικά υπάρχει ποιότητα και έχει προπονητή που πέτυχε δύο ανόδους».

Υπήρξε και το περιστατικό με τη λιποθυμία του Παναγιώτη Νάση, του προπονητή τερματοφυλάκων, πριν τον αγώνα…

«Υπήρχαν γιατροί, όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Μπασδέκης, ασθενοφόρο στο γήπεδο και αυτό έσωσε τον Νάση. Του είπα όταν πήγα και τον επισκέφθηκα μετά τον αγώνα με τον διευθυντή της ομάδας, Πιτ Τσακιρίδη, ότι ήταν τυχερός στην ατυχία του, γιατί όταν παίξαμε στο Πολύκαστρο με τον Απόλλωνα Πόντου περιμέναμε να έρθει ασθενοφόρο είκοσι λεπτά. Αν δεν υπήρχε ασθενοφόρο στην Κοζάνη, τι θα γινόταν;».

Share This Article