Θανάσης Κρυτσάνης(Πρόεδρος Εορδαΐκού) “Ειπώθηκαν πάρα πολλά ψέματα από τον διαιτητή στο φύλλο αγώνα..δεν μπορεί να γράφει ότι θέλει χωρίς συνέπειες και για αυτόν.

Παύλος Καλεμκερίδης
7 Λεπτά αναγνωσης

Ερωτηθείς αν οι στόχοι της ομάδας επιτεύχθηκαν, δεδομένου ότι η παραμονή στην κατηγορία ουσιαστικά κλάπηκε λόγω διαιτησίας, ενώ έγινε μεγάλη ανανέωση και δουλειά στην ομάδα με νέους παίκτες, ο κ. Κρυτσάνης αναφέρθηκε στα συναισθήματα του ιδίου και των παικτών της ομάδας, δηλώνοντας «σοκαρισμένοι»:

«Κανένας δεν πίστευε ότι δεν θα σωθεί αυτή η ομάδα όπως παρουσιάστηκε, ιδιαίτερα στο δεύτερο γύρο. Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι πετύχαμε το 80% των στόχων μας, με τον πιο σημαντικό όμως να ήταν η παραμονή στην κατηγορία, κάτι που τελικά δεν επετεύχθη και μας δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα, με τον τρόπο που έγιναν όσα έγιναν».

Ο κ. Κρυτσάνης σημείωσε πως τα όσα έγιναν στο τελευταίο ματς θυμίζουν άλλες εποχές , καθώς τέτοια γεγονότα δεν τιμούν όσους έχουν τέτοιους ρόλους στο ποδόσφαιρο αλλά και όσους διοικούν το ποδόσφαιρο, αμφισβητώντας την ικανότητα να διεξάγουν τέτοιου είδους παιχνίδια.

Πριν σχολιάσει τον τελευταίο αγώνα, ο κ. Κρυτσάνης ανέφερε πως στο β΄ γύρο οι διαιτησίες που είχε ο «Εορδαϊκός» ήταν καλές , πλην του αγώνα με τον Θεσπρωτό όπου η διαιτησία χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο ως «τραγική». Στο ματς με τον Πετριτή, ο κ. Κρυτσάνης είπε πως οι παίκτες τα έδωσαν όλα.

Για το γκολ που ακυρώθηκε, είπε ότι πιθανόν να ήταν σωστή η απόφαση και για την επίμαχη φάση είπε πως «φτάνεις στο 86΄, σκοράρεις ένα τίμιο γκολ και έρχεται μια απόφαση για ένα πέναλτι που δεν μπορεί κάποιος να πει ότι σφύριξε αυτό επειδή δεν έδωσε το προηγούμενο», λέγοντας πως έγιναν παράλογα πράγματα και σημειώνοντας:

«Εκεί υπάρχουν δύο τινά: Ή είναι  εντελώς ανίκανος ο διαιτητής να διεξάγει τέτοια παιχνίδια κάτι που δεν υφίσταται, ή υπάρχει κάτι άλλο που εμείς δεν γνωρίζαμε. Μπορούμε να εικάσουμε ότι το ήθελε «Χ» γιατί ευνοούσε κάποιες άλλες ομάδες της κατηγορίες», είπε με νόημα.

Προσέθεσε πως το νεανικό σύνολο της ομάδας έκανε «κατάθεση ψυχής», εκπληρώνοντας το στόχο του στο ’87. «Αυτό το αποτέλεσμα εκείνη την στιγμή, ακύρωσε την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά στο β’γύρο, όπου η ομάδα είχε μόνο δύο ήττες από τους πρωτοπόρους του ομίλου.

«Η ομάδα έκανε πρωταθλητισμό, με έναν μέσο όρο ηλικίας παικτών 20- 21 ετών», τόνισε, λέγοντας πως το νεανικό σύνολο της ομάδας κέρδισε με το σπαθί του τη σωτηρία και προσθέτοντας πως τα μικρά παιδιά αν δουλέψουν σωστά ξεπερνούν ομάδες με πολύ μεγαλύτερο μπατζετ.

Για τον διαιτητή, που προέρχεται από την ΕΠΣ Καστοριάς, αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν «να αβαντάρει στο να μην υπάρχουν ομάδες της Δυτικής Μακεδονίας στη Γ’Εθνική», σημειώνοντας πως «εκπροσωπεί υποτίθεται το ποδόσφαιρο της Δυτικής Μακεδονίας και παίρνει αποφάσεις που υποθάλπουν το ποδόσφαιρο που θα έπρεπε να στηρίζει, λειτουργώντας εντελώς απέναντι».

Ερωτηθείς αν πρόκειται για δόλο του διαιτητή, ο κ. Κρυτσάνης απάντησε πως «ενδεχομένως να πρόκειται για δόλο αλλά αυτό μένει να αποδεχθεί», λέγοντας πως «ένας διαιτητής που υποτίθεται στηρίζει το ποδόσφαιρο της περιοχής, φτάνει στο σημείο να σφυρίξει ένα ανύπαρκτο πέναλτι.

Για τα επεισόδια που έγιναν, έκανε λόγο για διαμαρτυρίες των νεαρών παικτών της ομάδας που αισθανόταν αδικημένοι από αυτό που έγινε. Σε σχέση με το «τραυματισμό» του βοηθού, ο κ. Κρυτσάνης τόνισε πως το ιατρικό πόρισμα από το Μποδοσάκειο νοσοκομείο λέει πως δεν διαγνώστηκε τίποτα.

«Εγώ δεν θα πω ότι δεν έγιναν σπρωξίματα. Υπήρξαν εκατέρωθεν από όλους, υπήρξε τόσος κόσμος», είπε ο πρόεδρος της ομάδας, λέγοντας πως η ομάδα ετοιμάζεται για την υπεράσπισή της.

«Ειπώθηκαν πάρα πολλά ψέματα από τον διαιτητή στο φ.α. Δεν μπορεί να γράφει ότι θέλει χωρίς συνέπειες και για αυτόν. Το ερώτημα είναι γιατί έγιναν όλα αυτά. Υπάρχει ηθικός αυτουργός για αυτά…Από εδώ και πέρα περιμένουμε την ΕΠΟ  να μας καλέσει σε απολογία, έχουμε καθαρό μητρώο αφού δεν έχουμε κάνει τίποτα όλη τη χρονιά, σίγουρα θα υπάρξει ποινή την οποία όποια και να είναι θα την προσβάλουμε για να προστατέψουμε τα συμφέροντα του συλλόγου» σημείωσε.

Η ομάδα πλέον πέφτει στο τοπικό, και όπως είπε θα προσπαθήσουν να την  προστατέψουν. «Μάλλον θα έπρεπε τελικά να αρχίσουμε να αγοράζουμε και εμείς παιχνίδια όπως όλοι οι άλλοι για να σωθεί η ομάδα όπως βλέπαμε να γίνεται και να δίνουμε 15ρια και 17ρια (χιλιάρικα) για να πάρουμε τα παιχνίδια» ανέφερε επίσης.

Προσέθεσε πως σε όλη τη χρονιά υπήρξαν και καλές διαιτησίες ακόμα και σε παιχνίδια που χάθηκαν, ενώ τόνισε πως αν η ομάδα είχαν 400 άτομα σε κάθε παιχνίδι θα είχε σωθεί εδώ και καιρό.θ

«Το ποδόσφαιρο στην περιοχή έχει πέσει σε τέλμα εδώ και χρόνια»

«Το ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια στην περιοχή έχει πέσει σε τέλμα και κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια να φέρουμε και πάλι το κόσμο και μπράβο και τον ευχαριστούμε που ήρθε και μας βοήθησε», ανέφερε επίσης ευχαριστώντας όσους βοήθησαν:

«Διοικητικά σίγουρα περίμενα περισσότερα και αυτοί που πραγματικά στάθηκαν δίπλα μου ήταν ο Ρένος Κωνσταντινίδης που ότι υποσχέθηκε το έκανε, ο Κώστας Γαβριηλίδης, Τάσος Ταϊρίδης, Παναγιώτης Καμπούρης, Μιχάλης Τσιγγένης, Δημήτρης Καραδήμος. Ήμασταν μια ομάδα 6-7 ατόμων που τρέξαμε την ομάδα και πετύχαμε όλα αυτά. Επίσης κάποια παιδιά από την περιοχή δεν ήθελαν να έρθουν στην ομάδα αλλά αυτοί που έπαιξαν κέρδισε πολλά σε μια νεανική ομάδα».

Για το τι μέλει γενέσθαι από εδώ και πέρα ο κ. Κρυτσάνης είπε ότι θα συγκληθεί η διοίκηση για να αποφασίσει τι σκοπεύει να κάνει, από εκεί και πέρα μιας και υπάρχουν εκλογές και ίσως γίνει μια έκτακτη γενική συνέλευση (μέσα στο Μάιο)  για να φανεί αν υπάρχει η πρόθεση κάποιων ανθρώπων να έρθουν στην ομάδα γιατί, όπως είπε: «Είναι ανοιχτό το σενάριο να μην συνεχίσουμε αφού όλο αυτό μας έχει κουράσει και ειδικά αυτόν που δεν είχε ουσιαστική βοήθεια σε μερικά βασικά πράγματα με κύριο το οικονομικό».

Τόνισε ότι το μπάτζετ της ομάδες είναι περίπου στα 140 χιλιάδες που είναι λεφτά πληρωμένα και αυτά πρέπει κάποιος-οι να τα δίνουν και αν δεν τα δώσει η αγορά πρέπει να τα δώσει η διοίκηση και όταν βλέπεις τέτοιες συμπεριφορές προβληματίζεσαι.

«Πολλοί άνθρωποι είπαν θα βοηθήσουν και δεν το έκαναν στο βαθμό που έπρεπε αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω, δεν χρειάζεται. Υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να γίνουν, θα δούμε τι θα γίνει με τα μικρά παιδιά και από εδώ και πέρα πρέπει να γίνει σχεδιασμός για Α΄ ΕΠΣ».

Να συμπληρώσουμε εδώ πως ο 2oς στόχος που ήταν το Κύπελλο έγινε πραγματικότητα και αν παρέμεναν, με την εμπειρία που είχαν  αποκτήσει δήλωσε σίγουρος ότι η ομάδα θα πήγαινε πολύ καλά.

«Ο Εορδαϊκός δεν έχει να κάνει με πρόσωπα είναι η ομάδα της πόλης. Έχει γίνει πολύ δουλειά τα τελευταία χρόνια και από εκεί και πέρα εύχομαι το καλύτερο για την ομάδα και να βρει το δρόμο της».

Θεόφιλος Ηλιάδης – Βάσω Σάφη

e- ptolemeos

Share This Article