Εορδαΐκός: Περνά σε άλλη εποχή…με την δημιουργία ισχυρής διοίκησης και ομάδας

Παύλος Καλεμκερίδης
11 Λεπτά αναγνωσης

Μέσα σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η συνέλευση του Εορδαϊκού εκεί όπου ανακοινώθηκε ο οικονομικός απολογισμός της ομάδας, συζητήθηκε ο προϋπολογισμός για τη νέα χρονιά ενώ έγινε αναφορά τόσο για τη σύμπραξη με Μακεδονικός Φούφα και Αγία Μαρίνα όσο και για τον αγωνιστικό σχεδιασμό της νέας χρονιάς.3

Τη συνέλευση παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι που έδειξαν ικανοποιημένοι από τη προσπάθεια που γίνεται, ο δήμαρχος και μέλος του Δ.Σ. της ομάδας Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς καθώς και αρκετά μέλη των διοικήσεων από τις 3 ομάδες.

Πριν ξεκινήσει η συνέλευση ο πρόεδρος του Μέγα Αλέξανδρου Άρδασσας Παντελής Καρακασίδης (έπρεπε να αποχωρήσει) εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση σε όλη αυτή την προσπάθεια αφού ο Εορδαϊκός είναι πάνω από όλους και το μόνο που ζήτησε ήταν αυτή η συνεργασία να είναι αμφίδρομη.

Πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Εορδαϊκού Θανάσης Κρυτσάνης που έκανε τον οικονομικό απολογισμό για την περασμένη χρονιά λέγοντας πως υπήρξε ζημιά 82χιλιάδων ευρώ περίπου ενώ στον φετινό προϋπολογισμό υπολογίζεται να υπάρχει μια ζημιά της τάξης των 60 χιλιάδων.

Τόνισε πως η περσινή χρονιά ήταν κοστοβόρα και πως με μόνο 1-2 άτομα δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις.

«Θεωρώ πως η χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί πετυχημένη αφού η άνοδος ήρθε τελικά έστω και έτσι. Περιμένοντας την απόφαση για την άνοδο της ομάδας είχα την ευκαιρία να μιλήσω με ανθρώπους του Μακεδονικού Φούφα και κρίναμε πως για το κοινό συμφέρον ήταν σωστό να συμπράξουμε έτσι ώστε να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα.

Στη πορεία ήρθε και η σύμπραξη με την Αγία Μαρίνα αφού διαπιστώθηκε κοινή αντίληψη σε όλα τα θέματα και πως ήταν προς το συμφέρον όλων να επιμεριστούν τα έξοδα για το καλό όλων.

Επόμενος στόχος μας είναι να βγάλουμε από την επωνυμία το «Ακαδημία Ποδοσφαίρου» και να μείνει μόνο το Φ.Σ. Εορδαϊκός έτσι ώστε να προσδιορίσουμε ακόμα καλύτερα ότι ο Εορδαϊκός είναι η ομάδα της πόλης» συμπλήρωσε ο κ. Κρυτσάνης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Μακεδονικού Φούφα Σίμος Στράντζας που αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία του Μακεδονικού Φούφα τονίζοντας ότι για πολλά χρόνια η ομάδα εκπροσωπούσε τη περιοχή στα Εθνικά Πρωταθλήματα συνέχισε λέγοντας «Παρακολουθώντας τη πορεία της διοίκησης του Εορδαϊκού τα τελευταία χρόνια διαπιστώσαμε ότι ήταν κοντά στη φιλοσοφία τη δική μας και για αυτό το λόγο συμπράξαμε για να κάνουμε ένα ισχυρό σύνολο.

Όλοι μεγαλώσαμε με τις επιτυχίες του Εορδαϊκού που κανείς δεν έχει ξεχάσει και θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα που θα σταθεροποιηθεί στις υψηλές θέσεις.

Κλείνει ένα κεφάλαιο αλλά ανοίγει ένα καινούργιο με τον κ. Χάιτα να συμμετέχει και διοικητικά και οικονομικά στη νέα προσπάθεια όπως και αρκετά μέλη από το παλιό Δ.Σ.»

Ο Ανδρέας Καλαϊτζίδης πήρε το λόγο στην συνέχεια και αναφέρθηκε και αυτός σε αυτή τη σύμπραξη και πως προέκυψε λέγοντας «Ο λόγος της σύμπραξης με τους ανθρώπους του Εορδαϊκού αλλά και του Μακεδονικού Φούφα είναι ότι έχουμε κοινή φιλοσοφία σε πολλά πράγματα και θα προσπαθήσουμε μέσα από μια υγιή συνεργασία να δημιουργήσουμε μια πολύ καλή ομάδα.

Είμαι εραστής του ποδοσφαίρου και ανέλαβα την ομάδα του χωριού μου που αριθμεί 800 κατοίκους πριν από 9 χρόνια και σιγά-σιγά ανεβήκαμε τις κατηγορίες και φέτος φτάσαμε στην Γ΄ Εθνική ενώ πήραμε και το κύπελλο.

Στη συνέχεια όμως από τις θυσίες όλων αυτών των χρόνων σκέφτηκα με σύνεση και θέλοντας «να απλώνω τα πόδια μου όσο είναι το πάπλωμα» κατάλαβα πως ο κύκλος μου στην Αγία Μαρίνα έκλεισε και πως θα έπρεπε να συμπράξω με υγιείς παράγοντες.

Θα με ρωτήσει κάποιος γιατί όχι στο νομό. Έγιναν κάποιες κινήσεις με την ομάδα της Βέροιας αλλά η αποχώρηση της οικογένειας Μπίκα δεν βοήθησαν στο να ευοδωθούν.

Ακολούθως είχα τη χαρά και τη τιμή να γνωρίσω το Θανάση (βλ. Κρυτσάνης) και διαπιστώσαμε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή και με τον Εορδαϊκό μετά από 7 χρόνια στις εθνικές κατηγορίες για να συμπράξουμε αλλά το ίδιο ένιωσα και για την γνωριμία με τους ανθρώπους του Μακεδονικού Φούφα αφού όσοι παίκτες από την Ημαθία έπαιξαν σε αυτόν είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για τους ανθρώπους του.

Ευτυχώς τελικά δεν χρειάστηκε να δώσουμε το ΑΦΜ (κάτι που είχαμε συμφωνήσει) αλλά και πάλι δεν θα είχαμε κώλυμα να παίξουμε στην Πτολεμαΐδα.

Θέλω να τονίσω ότι με αυτά που θα δείτε και θα κάνουμε για την ομάδα, τον ιστορικό Εορδαϊκό θα μείνετε όλοι ικανοποιημένοι αφού όλοι αυτό θέλουμε.

Εύχομαι όλοι να αγκαλιάσουν αυτό το εγχείρημα που κάνουμε και θέλω να τονίσω ότι είστε τυχεροί που έχετε ένα τέτοιο δήμαρχο όπως ο κ. Πλακεντάς που αποδεικνύει με πράξεις και με έργα ότι είναι δίπλα στην ομάδα.

Όλοι μαζί μπορούμε και θα πετύχουμε».

Παίρνοντας και πάλι το λόγο ο πρόεδρος του Εορδαϊκού τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε έβαλε σαν στόχο την βελτίωση των υποδομών γιατί δεν μπορείς να κάνεις μια καλή ομάδα που να κοιτάει ψηλά αν δεν έχεις γήπεδο.

Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε στην Γ΄ Εθνική και να στείλουμε το στίγμα μας παντού και θέλουμε και άλλους ανθρώπους να έρθουν δίπλα μας αφού κανείς δεν περισσεύει.

Πέρσι κόψαμε 1892 εισιτήρια ήτοι Μ.Ο. 90 στα 21 παιχνίδια που δώσαμε.

Θα κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας όπως και όλες τις ομάδες της περιοχής (εδώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην σύμπραξη με τον Βυζαντινό Αετό αφού φέτος η ομάδα θα χρειαστεί ομάδα στα τμήματα υποδομών της ΕΠΣ Κοζάνης) ενώ θα κάνουμε τα πάντα για το συμφέρον της ομάδας.

Πολλοί μιλάνε χωρίς να σκέφτονται όπως γιατί δεν βάζουμε το καδοτροχό πάλι σαν σήμα. Ξέρουν όμως όλοι αυτοί πως άμα γίνει αυτό αυτόματα ένα μεγάλο χρέος θα έρθει «πάνω στην ομάδα»;

Θα κάνουμε μια καλή ομάδα, θα τη σταθεροποιήσουμε ψηλά και στη συνέχεια θα κοιτάξουμε και ψηλότερα».

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς που αναφέρθηκε και στο νέο γήπεδο.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πλακεντάς δήλωσε « Θέλω να τονίσω πως όλοι εδώ σήμερα αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Χαίρομαι γιατί όλοι εσείς βάλατε τα εμείς πάνω από το εγώ και καταλάβατε ότι το ισχύς εν τη ενώσει είναι πολύ σημαντικό το είχε ανάγκη το ποδόσφαιρο της πόλης και είναι προμήνυμα για κάτι καλό.

Πέρσι τέτοιο καιρό είχαμε βάλει σαν στόχο, α) την άνοδο, β) γηπεδικές υποδομές γ) Δημιουργία Ακαδημιών.

Ο δρόμος είχε πολλές στροφές και ανηφόρες όλοι υπηρετήσαμε το στόχο όπως μπορούσαμε.

Η ομάδα τελικά ανέβηκε, στο γήπεδο γίνονται και θα γίνουν παρεμβάσεις για να γίνει όσο περισσότερο λειτουργικό γίνεται και από εκεί και μετά όσο αναφορά το νέο γήπεδο έχω να πω τα εξής.

Ο τωρινός αναπλ. Οικονομικών Ν. Παπαθανάσης όταν ήρθε στην Πτολεμαΐδα είχε δεσμευτεί να χρηματοδοτηθεί η μελέτη για την κατασκευή σύγχρονου γηπέδου 5500 στο στρατόπεδο από το πράσινο ταμείο. Η χρηματοδότηση έχει καθυστερήσει λόγω του ταμείου και κάποια στιγμή θα κληθούν και οι ομάδες να κάνουν τις προτάσεις τους για την διαμόρφωση της τελικής μέλετης.

Για το πότε υπολογίζεται να είναι έτοιμο το γήπεδο θα μπορώ να μιλήσω όταν ολοκληρωθεί η μελέτη και το σημαντικό είναι ότι υπάρχει η δέσμευση από τον κ. Παπαθανάση για χρηματοδότηση και της κατασκευής από το ταμείο δίκαιης μετάβασης.

Από εκεί και μετά έχω μιλήσει με τον Θανάση για κάποιες χορηγικές συμφωνίες που μπορούν να γίνουν και τώρα που η ομάδα ανέβηκε θα μπορούν να συζητηθούν σε άλλη βάση και ο Δήμος από την μεριά του όπου μπορεί και του δίνεται η δυνατότητα θα βοηθάει.

Πλέον δίνεται ξανά η δυνατότητα να ακουστεί ο Εορδαϊκός στο ποδοσφαιρικό χάρτη κάτι που είναι πολύ σημαντικό και συγχαίρω τους κ. Χάιτα και Καλαϊτζίδη και το λέω αυτό ως δήμαρχος που με την σύμπραξη τους βοήθησαν προς αυτή την κατεύθυνση να μπει δηλαδή ο Εορδαϊκός αλλά και ο Δήμος Εορδαίας στον χάρτη του ποδοσφαίρου ξανά».

Ο γιατρός της ομάδας Δημήτρης Καραδήμος που και αυτός είναι όλα αυτά τα χρόνια πολύ κοντά στην ομάδα και έδωσε και αυτός το καλύτερο του εαυτό από την πλευρά του και όπως μπορούσε για να φτάσει εδώ δήλωσε «Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για το ποδόσφαιρο της Εορδαίας αυτή εδώ η σύμπραξη μιας και πλέον η ομάδα μπορεί να κοιτάξει ψηλά και να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια στις Εθνικές Κατηγορίες.

Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και εμείς όλοι από την πλευρά μας θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχει αυτή η προσπάθεια αν και είμαι σίγουρος για αυτό.

Πριν λίγο καιρό επιστρέφαμε πικραμένοι από παιχνίδι με την Θύελλα Σταυρού μιας και φαινόταν η άνοδος είχε χαθεί αλλά τελικά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία και τώρα ο Εορδαϊκός είναι και πάλι στην Γ΄ Εθνική και έτοιμος και πάλι να πρωταγωνιστήσει».

Ακολούθως ο Θανάσης Κρυτσάνης ανακοίνωσε το σχεδιασμό της ομάδας λέγοντας ότι θα μείνει στη νέα ομάδα ότι καλύτερο υπήρχε στις 3 λέγοντας ακόμα «υπάρχει συμφωνία με 19-20 παίκτες. Προπονητής στην ομάδα θα είναι ο κ. Κατακαλίδης, γυμναστής ο κ. Τσακαλίδης, προπονητής τερματοφυλάκων ο κ. Τσιάρας ενώ στην προετοιμασία θα είναι παρών και ο κ. Έλκας γυμναστής.

Η προετοιμασία ξεκινάει την Δευτέρα στις 18:30 στο γήπεδο Αιμίλιος Θεοφανίδης, τις επόμενες μέρες οι ποδοσφαιριστές θα περάσουν εργομετρικά ενώ οι συζητήσεις για ποιοτική και ουσιαστική ενίσχυση της ομάδας συνεχίζονται έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι αυτή θα έχει πρωταγωνιστική ρόλο».

Δύο λόγια είπε και ο Στέλιος Μιχούλας που πέρσι βοήθησε οικονομικά την προσπάθεια της ομάδας λέγοντας «Συγχαρητήρια σε όλους για αυτό που γίνεται αφού πλέον χρειάζονται οι συνεργασίες και οι υποδομές ή τα πολλά λεφτά που πλέον δύσκολα βρίσκονται. Τόσο ο κ. Χάιτας όσο και ο κ. Καλαϊτζίδης βοήθησαν το τόπο τους αλλά πλέον υπερβαίνουν την αγάπη τους για αυτόν και κοιτάνε το κοινό συμφέρον.

Πάνω από όλα όμως δίνω συγχαρητήρια στον Θ. Κρυτσάνη που μας έφερε όλους εμάς κοντά στην ομάδα και πρέπει όλοι να τον βοηθήσουμε γιατί άνθρωποι σαν αυτόν δεν βρισκονται εύκολα.

Τέλος σε ερώτηση για την κατάσταση του γηπέδου στους εσωτερικούς χώρους ο Δήμαρχος Εορδαίας τόνισε ότι γίνεται μια προσπάθεια σε συνεργασία με την ΔΕΗ σε κεντρικό επίπεδο να γίνει μια στεγανοποίηση της κερκίδας έτσι ώστε να μην δημιουργούν οι βροχές συνεχώς πρόβλημα στα αποδυτήρια.

Πηγή: e-ptolemeos Θεόφιλος Ηλιάδης

Share This Article