Γ’ Εθνική: Ανακοίνωση Πανιωνίου «Παλέψαμε θεσμικά να νικήσουμε την αλητεία»

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Επίσημη θέση πήρε ο Πανιώνιος μετά την εξέλιξη της ματαίωσης του αγώνα της Ρόδου με την ΑΕ Μυκόνου λόγω της αδυναμίας που δήλωσε η φιλοξενούμενη ομάδα για την πραγματοποίηση του ταξιδιού.

Οι κυανέρυθροι αναφέρονται αρχικά στις συνεχόμενες περιπτώσεις αγώνων που δεν έγιναν στον δεύτερο γύρο επειδή ομάδες προτίμησαν να μην ταξιδέψουν και άφησαν ανεκτέλεστες τις υποχρεώσεις τους, ενώ στη συνέχεια διατυπώνουν μία σειρά από προβληματισμούς για καταστάσεις που φέρονται να λαμβάνουν χώρα παρασκηνιακά και, βέβαια, μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους. Καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους πως ο Πανιώνιος πάλεψε θεσμικά να νικήσει την αλητεία και αφήνουν μήνυμα σε εκείνους που έθεταν εξωαγωνιστικά εμπόδια στην προσπάθειά του πως δεν πρόκειται να τα παρατήσουν… Αναλυτικά:

«Για μία ακόμα φορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο γινόμαστε μάρτυρες του πλήρη εξευτελισμού της λογικής και του ίδιου του αθλήματος που τόσο αγαπάμε να υπηρετούμε.

Μία ακόμα ομάδα, αυτή της Μυκόνου, δεν θα μεταβεί στο νησί της Ρόδου να αγωνιστεί με την ομώνυμη ομάδα με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί η τελική βαθμολογία χωρίς κάποια αλλαγή.

Πόσοι βαθμοί ‘κρύφτηκαν’ όμως πίσω από μια αδυναμία μετάβασης σε κάποιο αγώνα; Αρκετοί ώστε να μιλάμε για αλλοίωση πρωταθλήματος.

Για να προλάβουμε την σύγχυση, δεν ρίχνουμε αποκλειστικά εκεί την ευθύνη της πάνω από όλα δικής μας αγωνιστικής ασυνέπειας. Ωστόσο, όπως μας έδειξε και η ιστορία των αναμετρήσεων, όλοι μπορούσαν να προκαλέσουν αγωνιστικές απώλειες σε όλους. Αντίθετα λοιπόν, αρκετές ομάδες διάλεξαν από το να αγωνιστούν να… πετάξουν λευκή πετσέτα.

Εδώ και μερικές μέρες, διαβάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μηνύματα ποδοσφαιριστών αντίπαλων ομάδων που εξιστορούν το ‘παρολί’ που έγινε σε προηγούμενες αγωνιστικές. Ομάδες που με τον Πανιώνιο ‘πέθαναν’ στο γήπεδο με άλλους αντιπάλους έστρωσαν χαλί. Ποδοσφαιριστές που στις μεταξύ μας αναμετρήσεις αν και αδιάφοροι χτυπούσαν και λύσσαγαν για ένα κομμάτι ψωμί που τους είχαν τάξει από άλλες ομάδες και παράγοντες ομάδων που ανακοίνωναν πριμ στους παίκτες αδιάφορων (αγωνιστικά) ομάδων επειδή έκοψαν βαθμούς από τον Πανιώνιο. Διαιτητές που σφύριζαν τις ίδιες ομάδες με ορισμούς κατά παραγγελία μέσω προέδρων ενώσεων τοπικών ΕΠΣ. Προπονητές που το πρωί της ίδιας μέρας έπαιρναν εντολή να αγωνιστούν για τη νίκη και λίγες ώρες μετά έπαιρναν εντολές για το αντίθετο. Ραντεβού στα κρυφά με παράγοντες της ομοσπονδίας και ομάδων της Σούπερ Λιγκ 1 για να ετοιμαστεί το έδαφος της ανόδου. Μπορούμε να γράψουμε βιβλίο με την κατάντια του ποδοσφαίρου και το θέατρο του παραλόγου που διαδραματίζεται στον τέταρτο όμιλο της Γ Εθνικής.

Ο Πανιώνιος φέτος δεν πέτυχε τον στόχο του. Ο Πανιώνιος φέτος είναι ο μόνος που έδωσε την μάχη αυτή με τα παντελόνια του. Ο Πανιώνιος είναι ο μόνος που πάλεψε θεσμικά να κερδίσει την ισονομία και την αλητεία. Ο Πανιώνιος είναι εδώ και όλοι εσείς οι περαστικοί και τυχάρπαστοι νάνοι να εύχεστε να τον βρείτε μόνο μπροστά σας και όχι πίσω σας».

Πηγή: Soccerlive

Share This Article