Απόλυτα επιτυχημένη η συνεργασία Ηρακλής Κοζάνης και Διόσκουρων…από κοινού συμπόρευση και την φετινή χρονιά

Παύλος Καλεμκερίδης
2 Λεπτά αναγνωσης

Μπάσκετ Κοζάνης και ώρα: Αγωνιστική Περίοδος 2023-2024…

Μια νέα δυναμική και ελπίδα δημιουργείται για το Κοζανίτικο μπάσκετ. Διόσκουροι και Ηρακλής ή Ηρακλής και Διόσκουροι, τολμούν και κάνουν πράξη το ¨ισχύς εν τη ενώσει¨.

Οι δύο ¨αιώνιοι¨ και ουσιαστικά εργάτες του μπάσκετ στην πόλη μας, όχι απλά βρήκαν σημείο επαφής, αλλά από την προσεχή κιόλας αγωνιστική περίοδο συνεχίζουν μια περίοδο συνεργασίας και ενίσχυσης των αγωνιστικών τους τμημάτων, με ανταλλαγές αθλητών/τριών τους όπου απαιτείται.

Οι Πρόεδροι των δύο συλλόγων, έχοντας πλήρη αντίληψη των όσων συμβαίνουν στο μπασκετικό γίγνεσθαι τόσο της Κοζάνης όσο και της Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισαν, τη συνεργασία των δύο Συλλόγων και στο τμήμα Εφήβων, αφού προηγήθηκε πέρσι η παραχώρηση των αθλητριών των Διόσκουρων στο τμήμα των κορασίδων του Ηρακλή.

Το συνενωμένο εφηβικό τμήμα θα αγωνιστεί φέτος με τα χρώματα του Ηρακλή Κοζάνης και στις ανακοινώσεις των 2 Σωματείων θα αναφέρεται ως Ηρακλής /Διόσκουροι Κοζάνης.

Η ευτυχής συγκυρία να βρίσκονται στην κεφαλή των δύο Συλλόγων άνθρωποι ανοιχτόμυαλοι και με στόχευση την ανάδειξη του Κοζανίτικου μπάσκετ μέσα από τα ηλικιακά τμήματα, οδήγησε σε μία αρχική συμφωνία συνεργασίας η οποία αν πάει καλά (και γιατί όχι;), θα δώσει τεράστια ώθηση στο μπάσκετ της πόλης μας.

Τόσο οι Διόσκουροι όσο και ο Ηρακλής, απέδειξαν περίτρανα ότι λειτουργούν τις Ακαδημίες και τα ηλικιακά τους τμήματα με υπομονή, σύνεση και προοπτική. Προτιμούν να δουλεύουν από τα σπάργανα και να αποδίδουν αποτελέσματα και κυρίως παίκτες, στα ηλικιακά πρωταθλήματα. Σε κάθε περίπτωση καλούμε από κοινού και οι δύο Διοικήσεις, τους συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν αυτή την πιλοτική προσπάθεια των Συλλόγων μας.

Διευκρινίζουμε ότι η εν λόγω συνεργασία δεν προσβλέπει (τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον) σε συνένωση ή συγχώνευση. Απλά είναι ένα πρώτο βήμα καλής θέλησης, για το μπάσκετ της πόλης μας. Η ανακοίνωση αυτή δημοσιεύτηκε στα πλαίσια της διαφάνειας ώστε όλοι να γνωρίζουν ότι η συνεργασία αυτή έγινε με πρωτοβουλία των Σωματείων και με την σύμφωνη γνώμη των αθλητών με γνώμονα την ανάδειξη αυτών.

Με Εκτίμηση ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ Α.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημήτρης Βλαχόπουλος – Χρήστος Στιάπης

Επιμέλεια: www.Athlitikianaskopisi.gr

Share This Article