Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης: Η Διεθνής ακτινοβολία ενός Επαρχιακού Συλλόγου στο Ταεκβοντό

Παύλος Καλεμκερίδης
2 Λεπτά αναγνωσης

Λίγο πριν το τέλος του 2024, και με αφορμή τις τρεις νέες προκρίσεις αθλητών της Μακεδονικής Δύναμης Κοζάνης στα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ως μέλη της Εθνικής Ομάδας στο Ολυμπιακό αγώνισμα του Ταεκβοντό, είναι αναγκαίο να αναδείξουμε τις κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις του συλλόγου.Παρά το μικρό πληθυσμό της επαρχιακής πόλης της Κοζάνης, ο σύλλογός Μακεδονική Δύναμη έχει καθιερωθεί ως ένα από τα ισχυρότερα αθλητικά σωματεία της χώρας, με σημαντική διεθνή αναγνώριση.

Από το 2003 μέχρι και το 2024, οι αθλητές του έχουν καταφέρει να κερδίσουν 7 παγκόσμιες διακρίσεις, εκ των οποίων 4 είναι μετάλλια και 3 πέμπτες θέσεις. Οι επιτυχίες αυτές τοποθετούν τον σύλλογο, στην ελίτ του παγκόσμιου Taekwondo. Στην πανευρωπαϊκή σκηνή, με 26 διακρίσεις – 13 μετάλλια και 13 πέμπτες θέσεις – συνεχίζει να επιδεικνύει σταθερά την αγωνιστική αξία και την επιμονή στην επιτυχία. Παράλληλα, οι 3 μεσογειακές διακρίσεις (2 μετάλλια και 1 πέμπτη θέση) και τα 24 βαλκανικά μετάλλια επιβεβαιώνουν την παρουσία του Συλλόγου σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Επιπλέον, τρεις αθλητές έχουν συμμετάσχει σε τέσσερις διαφορετικές Ολυμπιακές προκρίσεις, επιδιώκοντας τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα όνειρο που παραμένει ζωντανό για τον σύλλογο. Αυτές οι κορυφαίες διακρίσεις αποδεικνύουν την τεράστια δυναμική ενός επαρχιακού συλλόγου, που μέσα από μεθοδικότητα και αφοσίωση έχει καταφέρει να διακριθεί πανελλαδικά και διεθνώς, αποτελώντας πρότυπο για το ελληνικό Taekwondo.

Τα όνειρα είναι για τους αθλητές και οι ομάδες για να τα πραγματοποιούν

🎯 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ 🎯 ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΝΑ ΌΝΕΙΡΟ

Share This Article