Χωρίζουν οι δρόμοι του Εορδαΐκού και του Γκαΐτο Μάιλαντ

Παύλος Καλεμκερίδης
2 Λεπτά αναγνωσης

Το “Φ.Σ. Εορδαϊκός” βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή μας “Mijland Guytho” στο σωματείο “Cebu Football Club” το οποίο συμμετέχει στην Ά επαγγελματική κατηγορία των Φιλιππίνων.

Ανάμεικτα συναισθήματα γιατί από τη μια πλευρά χαιρόμαστε που μέσα από το Σύλλογο μας επιστρέφει στις επαγγελματικές κατηγορίες. Με τις συνθήκες τις οποίες προσφέραμε βρήκε τον καλό του εαυτό και διατηρήθηκε σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο συνάπτοντας επαγγελματικό συμβόλαιο.

Από την άλλη πλευρά, μένει μια πικρία για το χρονικό διάστημα το οποίο γίνεται αυτή η μετακίνηση, επειδή δεν υπάρχουν περιθώρια στο Σύλλογο να αντιδράσει και να αναπληρώσει το κενό, λόγω της λήξης της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Η μετακίνηση αυτή στέλνει μηνύματα ότι, ο οργανισμός “Φ.Σ. Εορδαϊκός” με τον τρόπο που λειτουργεί και τις συμφωνίες που έχει επιτύχει μπορεί να γίνει το σκαλοπάτι για να μετακινηθούν ποδοσφαιριστές σε επαγγελματικό επίπεδο μέσα από αυτόν, στόχος που είχε τεθεί από την πρώτη μέρα που η σημερινή διοίκηση ανέλαβε το Σύλλογο.

Προς ενημέρωση του φιλάθλου κόσμου μας, η μετακίνηση δεν ήταν δυνατό να αποτραπεί ακόμα και αν το επιθυμούσαμε, επειδή η νομοθεσία δίνει το δικαίωμα σε όποιον ποδοσφαιριστή είναι άνω των 21 ετών και συνάπτει επαγγελματικό συμβόλαιο να μένει ελεύθερος χωρίς παρέμβαση από το ερασιτεχνικό σωματείο στο οποίο ανήκει.

Επίσης θέλουμε να υπενθυμίσουμε προς όλους ότι, αρχή της Διοίκησης από τη στιγμή που κάποιος ποδοσφαιριστής επιθυμεί να αποχωρήσει από το Σύλλογο είναι, να μη στέκεται εμπόδιο στην μετακίνηση υπό τον όρο ότι, δεν απεμπολεί τα μεταγραφικά δικαιώματα του Συλλόγου όπως αυτά ορίζονται από τη κείμενη νομοθεσία.

Θα θέλαμε να ευχηθούμε στο Guytho καλή συνέχεια στην επαγγελματική του καριέρα χωρίς τραυματισμούς. Ελπίζουμε με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου να ανακοινώσουμε παρόμοιες μετακινήσεις ποδοσφαιριστών μας σε επαγγελματικό επίπεδο.

Πηγή: Φ.Σ.Εορδαϊκός

    Share This Article