Στην Σουηδική Växjo Dff η Βασιλική Γιαννακά του ΠΑΟΚ

Παύλος Καλεμκερίδης
1 Λεπτά αναγνωσης

Η Ελληνίδα ποδοσφαιρίστρια Βασιλική Γιαννακά προχώρησε σε μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ στην Σουηδική Växjo Dff !

Η Växjo αγωνίζεται στην Damallsvenskan (Α’ Εθνική Σουηδίας) και θεωρείται από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου όσον αφορά το γυναικείο ποδόσφαριο.

Η Βασιλική είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Γυναικών και φέτος βραβεύτηκε από τον ΠΣΑΑΠ ως καλύτερη Ελληνίδα ποδοσφαιρίστρια.

Στη Σουηδία υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο έως το Δεκέμβριο του 2025!!

Η μεταγραφή της θεωρείται μεγάλη επιτυχία δεδομένου ότι προέρχεται από το ελληνικό πρωτάθλημα που έχει ερασιτεχνικό στάτους και είναι η πρώτη Ελληνίδα που θα αγωνιστεί στην Σουηδία.

Μάλιστα όλα αυτά πριν ακόμη κλείσει το 20ο έτος της ηλικίας της.
Σε πρώτες δηλώσεις της η Βασιλική επισήμανε: Είμαι πολύ ευτυχισμένη για την μεταγραφή αυτή…από τότε που ξεκίνησα με το ποδόσφαιρο είχα στόχο να αγωνιστώ σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο.. Θα δουλέψω σκληρά να ανέβω ακόμη ποιο ψηλά ..να είμαι επάξια πρέσβης της χώρας μου στην Σουηδία…και ένα μεγάλο ευχαριστώ τον ΠΑΟΚ που ήμουνα τα τελευταία τρία χρόνια ..τον Fifa Agent μου Αχιλλέα Χατζηνικολάου που χωρίς τις συμβουλές και την επιμονή του δεν θα είχα καταφέρει αυτό το βήμα ..αλλά και τους γονείς μου που από μικρή είναι κοντά μου.

Σημειώνεται ότι η Växjo έχει δικό της γήπεδο με 12.000 θέσεις και στους περισσότερους αγώνες είναι γεμάτο.

Share This Article