Σπουδαία νίκη παραμονής για την «ανεβασμένη» ΑΕΠ Κοζάνης κόντρα στον Εδεσσαϊκό

Παύλος Καλεμκερίδης
2 Λεπτά αναγνωσης

Η ΑΕΠ Κοζάνης «φώναξε» παρών την κατάλληλη στιγμή, αφού πλέον πλησιάζει όσο ποτέ ο στόχος της παραμονής!!!!

Οι «Πόντιοι» κέρδισαν με σκορ 3-0 τον Εδεσσαϊκό στην έδρα τους και μετά το «τεράστιο» διπλό της περασμένης εβδομάδας, απέδειξαν ότι βρίσκονται σε καλό φεγγάρι.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της  Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Οι «βυσσινή «κυριάρχησαν» μέσα στον αγωνιστικό χώρο και χωρίς να αφήσουν περιθώριο αντίδρασης στους «πράσινους», πανηγύρισαν ένα σημαντικό «τρίποντο» παραμονής, με τους ξένους παίχτες της ομάδας να έχουν κέφια!

Το παιχνίδι βέβαια σημαδεύτηκε από το τραυματισμό του Πέτρου Κουντούρη στο πόδι, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Κοζάνης, για να του γίνουν ράμματα, εν μέσω χειροκροτημάτων των φιλάθλων. Ευχόμαστε να μην είναι κάτι σοβαρό και να επιστρέψει υγιής.

Η ΑΕΠ Κοζάνης άνοιξε στο σκορ 19′ λεπτό, με φοβερό σουτ του Μιγιένγκα έξω από την περιοχή, γράφοντας το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στο 26′ λεπτό ο Περδόμο απλοποίησε τα πράγματα, με τον παίχτη των γηπεδούχων να μπαίνει στην περιοχή από τα αριστερά και αφού προσποιηθεί στον τερματοφύλακα, με πλασέ θα γράψει το 2-0.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Ντιέγκο Λόπεζ στο 50′ λεπτό με ωραία κεφαλιά, έπειτα από  εκτέλεση κόρνερ του Περδόμο.

Η ΑΕΠ Κοζάνης έχασε και άλλες ευκαιρίες για γκολ, ενώ ο Εδεσσαϊκός δεν μπόρεσε να γίνει ιδιαίτερα απειλητικός, με την καλύτερή του φάση να καταγράφεται στο 63’λεπτό, με τον Σούκια να κάνει δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι.

Έτσι, με αυτή τη νίκη η ΑΕΠ Κοζάνης έφτασε τους 31 βαθμούς και ισοβαθμεί στην 7η θέση μαζί με την Καστοριά, απέχοντας τέσσερις βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού. Την επόμενη αγωνιστική, θα αντιμετωπίσει σε εκτός έδρας αναμέτρηση, τον τελευταίο της βαθμολογίας Δωτιέα Αγιάς.

Από την άλλη, ο Εδεσσαϊκός παρέμεινε στην 10η θέση με 27 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική θα φιλοξενήσει τον Σβορώνο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΠ Κοζάνης: Καλιαμπάκας, Λιάκος, Λαντζιος (55’ Ποσινακίδης), Ντιέγκο, Κουντούρης (31’ Κουντούρης α.α.), Κιρκιλιανίδης, Σάλλα Ρ., Μιγιένγκα, Παπαζήσης (71’ Βασίλτσης), Περδόμο (71’ Δάλλης), Κουλούσιας

Εδεσσαϊκός: Ηλιόπουλος, Πρέτσι, Λυρζτής, Μωυσιάδης, Μαντώς, Αναστασιάδης (74’ Βύρος), Σούκιας (74’ Μίσκος), Μεληκιώτης, Χαντζάρας, Ξανθόπουλος (52’ Μαγγιζής), Σαμαράς (74’ Ντολαπτσής)

Διαιτητής: Αντωνίου (Ε.Π.Σ. Λάρισας)

Βοηθοί: Μίχος (Λάρισας) -Βαλιώτης (Λάρισας)

4ος Φακής (Λάρισας)

Δείτε τις φωτογραφίες του www.top-sport.gr:

Πηγή: Topsport Kozani

Ρεπορτάζ αγώνα: Χρήστος Τσαρτσιανίδης

Share This Article