Παρουσίαση των ομάδων μπαράζ ανόδου στην Super League 2

Παύλος Καλεμκερίδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Οι πέντε πρωταθλητές των ομίλων της φετινής Γ’ Εθνικής που θα συμμετέχουν στα μπαράζ ανόδου στη δεύτερη κατηγορία.

Μέσα από το παρόν άρθρο θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε τους πέντε συμμετέχοντες των μπαράζ ανόδου στη Β’ Εθνική, που διεκδικούν επίσης και τον τίτλο του υπερπρωταθλητή της Γ’ Εθνικής.

Καμπανιακός Χαλάστρας

Πρωταθλητής 1ου Ομίλου και ο ένας εκ των δύο εκπροσώπων της Βόρειας Ελλάδας. Το ιστορικό σωματείο του Νόμου Θεσσαλονίκης εδρεύει στη Χαλάστρα και φιλοδοξεί σε μερικούς μήνες να καταγράψει την τρίτη συμμετοχή στη Β’ Εθνική. Οι προηγούμενες δύο έλαβαν χώρα το μακρινό διάστημα 1975-1977. Η αξιόλογη φετινή διαδρομή είχε μεγάλο αντίπαλο την ιστορική Καβάλα, όμως το εμπόδιο αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να ανακόψει τον Καμπανιακό.

Ενδιαφέρον θα έχει επίσης να μάθουμε ποιο γήπεδο θα χρησιμοποιεί η ομάδα σε περίπτωση που κατακτήσει τελικά μια εκ των τεσσάρων προνομιούχων θέσεων ανόδου. Η παρούσα έδρα χρειάζεται σίγουρα βελτιωτικές παρεμβάσεις. Υπάρχει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο χρήσης του Καυτανζόγλειου Σταδίου, εκεί που νίκησαν τον Άρη το 2014 με 3-0.

Φ.Σ. Κοζάνη

Πρωταθλήτρια του 2ου Ομίλου και ο έτερος εκπρόσωπος της Βόρειας Ελλάδας. Όπως είχαμε γράψει και πριν μερικές εβδομάδες, η Κοζάνη αποτελεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρότζεκτ. Το όραμα δεν σταματάει στη δεύτερη κατηγορία, αλλά όλα προχωράνε βήμα βήμα. Πρώτα πρέπει να επιτευχθεί η άνοδος στη Super League 2. Οι 11 πρώην συμμετοχές εκεί, ακόμη κι αν η τελευταία έγινε το μακρινό 1982/83, δείχνουν πως η Κοζάνη έχει το “know how” της κατηγορίας. Άλλωστε, αυτό φαίνεται και από τη φετινή πορεία σε έναν Όμιλο που κατέκτησε τη μαθηματική πρωτιά αρκετά νωρίς, βάζοντας δεύτερο τον Πιερικό.

Και το Στάδιο της Κοζάνης, όπως και το Γήπεδο της Χαλάστρας χρήζουν βελτιωτικών παρεμβάσεων. Αν και ομολογουμένως συντελείται ήδη μεγάλη προσπάθεια ανανέωσης.

Τηλυκράτης Λευκάδας

Πρωταθλητής 3ου Ομίλου και εκπρόσωπος των νησιών του Ιονίου. Ο Τηλυκράτης προερχόμενος από την ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας έχει χτίσει μια σταθερή παρουσία και ένα ισχυρό όνομα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Σε προηγούμενο άρθρο, αναφέραμε το γεγονός πως 3 ακόμη φορές έφτασε κοντά στη Super League 2, όμως ποτέ δεν ολοκλήρωσε το όνειρο. Φέτος δείχνει έτοιμος να επιτύχει επιτέλους τον στόχο.

Στον 3o Όμιλο δεν υπήρξε κάποια ομάδα που να ανακόψει την ξέφρενη πορεία προς τον προβιβασμό. Ο Α.Ο. Υπάτου και ο Πανελευσινιακός αρκέστηκαν να ακολουθούν απλώς από απόσταση. Μιλώντας φυσικά για το γήπεδο, επίσης όπως τα προηγούμενα, θα χρειαστούν αλλαγές.

Αιολικός Μυτιλήνης

Πρωταθλητής 4ου ομίλου και εκπρόσωπος του Αιγαίου. Ο Αιολικός τερμάτισε πρώτος σε έναν “καυτό” ανταγωνισμό κόντρα σε Πανιώνιο, Ρόδο και Μύκονο. Φιλοδοξεί να επανέλθει στη Β’ Εθνική μετά τη σεζόν 1985/86. Τη δεκαετία του ’80 σημείωσε συνολικά 3 συμμετοχές στη δεύτερη κατηγορία. Έκτοτε πατούσε μεταξύ Γ’ και Δ’ Εθνικής, με μερικές μεμονωμένες εξαιρέσεις στα τοπικά της Λέσβου.

Όσον αφορά το γήπεδο, διαθέτει τις καλύτερες εγκαταστάσεις σε σύγκριση με τους άλλους 4 συμμετέχοντες των μπαράζ.

Ο “Ταρλάς” ανακαινίστηκε πρόσφατα λόγω της παρουσίας της ΑΕΛ Καλλονής στην Α’ Εθνική. Το μεγάλο ζήτημα της ομάδας είναι να επιστρέψει σύντομα στο προπονητικό της κέντρο στη Μυτιλήνη, όπου τελούνται φέτος βελτιωτικά έργα. Το παραπάνω γεγονός αναγκάζει τον σύλλογο να προπονείται στο Ελληνικό της Αθήνας, δυσκολεύοντας τις αποστολές στα διαρκή ταξίδια.

Γιούχτας Αρχανών

Πρωταθλητής 5ου ομίλου και εκπρόσωπος της Κρήτης. Ο Γιούχτας δεν έχει καταφέρει ποτέ να φτάσει τόσο ψηλά όσο… το ομώνυμο βουνό.

Η ομάδα που ιδρύθηκε το 1957, γνώρισε μεγάλη άνοδο τον 21ο αιώνα. Στην αρχή από τα τοπικά του Ηρακλείου στη Δ’ Εθνική και το 2013 για πρώτη φορά στη Γ’. Δέκα χρόνια μετά, είναι έτοιμοι για την υπέρβαση. Έβαλαν “από κάτω” ομάδες όπως ο Εθνικός Πειραιά, ο Φωστήρας, το Μαρκό και η Θύελλα Ραφήνας και πλέον είναι τόσο μα τόσο κοντά στην οριστική άνοδο.

Το μικρό παλατάκι που έχουν για γήπεδο είναι εξαιρετικό για την Γ’ Εθνική Κατηγορία, όμως θα χρειαστεί σίγουρα παρεμβάσεις για τη δεύτερη. Υπάρχει φυσικά πάντα και η επιλογή χρήσης του Παγκρήτιου.

Με 4 από τις 5 ομάδες να ανεβαίνουν απευθείας, ίσως σύντομα τα μπαράζ να μετατραπούν σε μάχη μεταξύ δύο ομάδων για αποφυγή της τελευταίας θέσης. Παρόλ’ αυτά, ενδιαφέρον θα υπάρξει τόσο και για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή, όσο και για το εάν τελικά θα ανέβει και η 5η ομάδα της τελικής κατάταξης των μπαράζ, εκμεταλλευόμενη μια πιθανή οικονομική ή διοικητική κατάρρευση οποιασδήποτε ΠΑΕ στην παρούσα Super League 2

Πηγή: Eπίσκυρος

Share This Article