Πίσω στην Β’ Εθνική της δεκαετίας του 1977-1986

Παύλος Καλεμκερίδης
2 Λεπτά αναγνωσης

Η σύμπτωση της επιστροφής τριών ιστορικών ομάδων στη Β’ Εθνική μετά από σχεδόν μισό αιώνα!

Η μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια πολλές φορές. Ένα τέτοιο παιχνίδι παρακολουθήσαμε χθες, όταν Καμπανιακός, Κοζάνη και Αιολικός πανηγύρισαν ταυτόχρονα την επιβεβαίωση της ανόδου στη Δεύτερη Εθνική Κατηγορία μετά από 4-5 δεκαετίες.

🛑Καμπανιακός
Ο Καμπανιακός έχει στο παλμαρέ του δύο συμμετοχές στη Β’ Εθνική το διάστημα 1975–1977. Τη σεζόν 2023-24 θα σημειώσει την τρίτη! Απόσταση μεταξύ των δύο περιόδων; 46 χρόνια παρακαλώ! Το ιστορικό σωματείο του Νομού Θεσσαλονίκης λοιπόν, επιστρέφει για να εκπροσωπήσει την Χαλάστρα στις επαγγελματικές κατηγορίες!

🛑Φ.Σ.Κοζάνη
Όσον αφορά την Κοζάνη, το είχαμε επισημάνει ξανά. Είναι ένα ισχυρό πρότζεκτ που δεν γινόταν να μην επιβραβευτεί. Σπάνια βλέπουμε πόλεις να κρέμονται κυριολεκτικά πάνω στην τοπική ομάδα, χωρίς να μετουσιώνεται αυτό το πάθος σε άνοδο. Ασφαλώς, οι 11 συμμετοχές στη Β’ Εθνική δείχνουν πως δεν αποτελεί τυχαίο όνομα. Όμως, η τελευταία έγινε τη σεζόν 1982–1983. Πόσος καιρός πέρασε από τότε μέχρι σήμερα; Τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες! 41 χρόνια αν υπολογίσουμε ότι η συμμετοχή θα μετρήσει την επόμενη σεζόν!

Εντεκάδα της Κοζάνης τη σεζόν 1975/76 στη Β’ Εθνική.


🛑Αιολικός
Τέλος, ο Αιολικός με εξίσου μεγάλη συσπείρωση ολόκληρου του νησιού της Μυτιλήνης στο πλευρό του, επιστρέφει μετά από 38 έτη! Το μακρινό 1986 πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής! Τη νέα σεζόν θα καταγράψει την τέταρτη επαγγελματική συμμετοχή! Επομένως, όλοι κατανοούμε τι θα συμβεί στο νησί στο επόμενο ματς κόντρα στην Κοζάνη, που θα διαθέτει πανηγυρικό χαρακτήρα!

Εντεκάδα του Αιολικού τη σεζόν 1985/86 στην τελευταία συμμετοχή της ομάδας στη Β’ Εθνική.


Συγχαρητήρια και στα τρία ιστορικά σωματεία! Το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο χρειάζεται αέρα ανανέωσης. Όμως ανανέωση χωρίς δόσεις από το ιστορικό παρελθόν δεν θα είχε την ίδια αίγλη!

Πηγή: Episkyros.gr

Share This Article