Οριστικό: Πήρε Λόβρεν ο ΠΑΟΚ

Παύλος Καλεμκερίδης
2 Λεπτά αναγνωσης

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να τελειώσει την απόκτηση του Λόβρεν στο παρά ένα των μεταγραφών. Ετσι ο Κροάτης αμυντικός γίνεται κάτοικος Τούμπας για τα επόμενα δύο χρόνια. 

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε όλη την διαδικασία με ταχείς ρυθμούς, έχοντας από το μεσημέρι ως κέντρο των επαφών του το Πόρτο Καρράς και με τον Ιβάν Σαββίδη να συμμετέχει διά ζώσης στις διαπραγματεύσεις. 

Το κρίσιμο σημείο ήταν να τα βρει ο 35χρονος Κροάτης στόπερ με την Λιόν στην αποζημίωση που θα έπαιρνε (με βάση τις πληροφορίες από την Γαλλία, το συμβόλαιό του στην γαλλική ομάδα φτάνει τις 400.000 ευρώ τον μήνα, με ελληνικούς όρους, περίπου 2,5 εκατ. ευρώ), κάτι που συνέβη έχοντας στα χέρια του την πρόταση του ΠΑΟΚ για διετή συνεργασία.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να τελειώσει την μεταγραφή λίγο πριν τα μεσάνυχτα, αν και απέμεναν κάποιες τυπικές λεπτομέρειες για να κλείσει οριστικά ο φάκελος

Ο 35χρονος κεντρικός αμυντικός έχει μακρά πορεία στη Λίβερπουλ από το 2014 έως το 2020, με τον Κροάτη αμυντικό να έχει κατακτήσει τα πάντα κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, ενώ εκτός των «λιονέ» έχει αγωνιστεί επίσης σε Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Σαουθάμπτον και Ζενίτ.

Σημειώνεται πως η Λίβερπουλ είχε βγάλει από τα ταμεία της 25,3 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της, καθώς μέχρι τότε αγωνιζόταν στους «Άγιους».

Πέρυσι, μέτρησε έντεκα συμμετοχές με το γαλλικό κλαμπ, στο οποίο επέστρεψε τον Ιανουάριο του 2023, ενώ την σεζόν 2022-23 κατέγραψε 37 συμμετοχές με δύο γκολ και 1 ασίστ με τις φανέλες των Ζενίτ και Λυών.

Παράλληλα, υπήρξε διεθνής μεταξύ 2009 και 2022 με την Κροατία, αγωνιζόμενος σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Πηγή: Metrosport.gr

Share This Article