Μάλμε – ΠΑΟΚ  2-2…με την πρόκριση στα μέτρα του..(video)

Παύλος Καλεμκερίδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα στο «Ελέντα Στάντιον» στον πρώτο αγώνα με τη Μάλμε για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και παρότι βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, κατάφερε να φύγει με το 2-2, που του δίνει μικρό αβαντάζ ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας σε μία εβδομάδα. Ο Τάισον ισοφάρισε στο 45′ το τέρμα του Γιάνσον και ο Μπάμπα στο 75′ το γκολ του Νανάσι.

Μόλις στο 14ο δευτερόλεπτο η Μάλμε, έστω από τύχη, έγινε επικίνδυνη. Μετά από σέντρα από τα δεξιά και κόντρα στον Κουλιεράκη, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι πίεζαν και στο 2ο λεπτό ο Νανάσι σούταρε μέσα από την περιοχή και χρειάστηκε εντυπωσιακή απόκρουση από τον Κοτάρσκι για να παραμείνει το 0-0.
Πιέστηκε και έμεινε πίσω στο σκορ

Ακολούθησε στο 8′ γύρισμα από τον Μπουσανέλο και επέμβαση του Κουλιεράκη στη μικρή περιοχή, πριν η μπάλα φτάσει σε αντίπαλο επιθετικό και στο 13′ ο Κοτάρσκι έδειξε ξανά αντανακλαστικά, σε σουτ στην κίνηση του Τελίν μέσα από την περιοχή.

Στα επόμενα λεπτά ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε τον αγώνα, ωστόσο, η πρωταθλήτρια Σουηδίας ήταν αυτή που προηγήθηκε στο 28′. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τον Νανάσι, ο πιο ψηλός παίκτης των Σουηδών, ο Γιάνσον πήδηξε ανενόχλητος, πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ.

Ισοφάριση με… VAR

Ο Δικέφαλος αφυπνίστηκε άμεσα και στο 29′ ο Μπράντον απείλησε με προβολή στο δεύτερο δοκάρι, στην προσπάθειά του να εκμεταλλευτεί γλυκιά σέντρα του Ζίβκοβιτς. Ο ΠΑΟΚ είχε βρει τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο και στο 42′ σκόραρε με τον Τάισον, σε γκολ που αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ στον Ζίβκοβιτς, όμως, μέτρησε μετά από εξέταση του VAR.

Ο Σέρβος άσος μοίρασε στον Σάστρε, αυτός γύρισε στην καρδιά της περιοχής, ο Μπράντον επιχείρησε να σκοράρει με κοντινή προβολή, αλλά νικήθηκε, και ο Τάισον στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Δεύτερο δοκάρι η Μάλμε, μεγάλη φάση ο Μπράντον

Το δεύτερο μέρος άρχισε με μεγάλη ευκαιρία για τη Μάλμε. Στο 48′ ο ΠΑΟΚ στάθηκε, όταν ο Γιάνσον σούταρε ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 54′ ο Δικέφαλος απάντησε με μεγάλη ευκαιρία. Ο Τάισον σούταρε, η μπάλα κόντραρε, ο Οζντόεφ έστρωσε στον Μπράντον στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Ισπανός δεν βρήκε στόχο!

«Φωτιά» στο παιχνίδι μετά το 60′

Η Μάλμε στο 62′ άγγιξε το γκολ, αλλά ο Τελίν δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε από τη μικρή περιοχή.

Στο 63′ ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα με τον Μπράντον, ωστόσο, το γκολ ακυρώθηκε για άουτ. Ο Κωνσταντέλιας έκλεψε την μπάλα στην γραμμή, μοίρασε στον Ισπανό, ο οποίος με άψογο σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Ντάλιν. Ο βοηθός σήκωσε τη σημαία του και το τέρμα, τελικά, δεν μέτρησε γιατί θεώρησε ότι η μπάλα είχε βγει εκτός γηπέδου.

Ο Κοτάρσκι έσωσε ξανά τον ΠΑΟΚ στο 64′, όταν ο Τελίν βγήκε τετ α τετ, αλλά ο γκολκίπερ του Δικεφάλου τον σταμάτησε!

Τρία λεπτά αργότερα, όμως, δεν μπορούσε να κάνει κάτι, όταν ο Κρίστιανσεν εκτέλεσε κόρνερ και ο Νανάσι σκάραρε με προβολή από το πρώτο δοκάρι

Ο ΠΑΟΚ δεν παρέδωσε τα όπλα και ισοφάρισε ξανά στο 75′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ και κεφαλιά πάσα του Κουλιεράκη, ο Μπάμπα με κοντινό πλασέ έφερε το ματς στα ίσια. Το ματς έκλεισε με ένα άστοχο σουτ του Καμαρά στο 90′.

MVP

Ο Κοτάρσκι ήταν εκεί όποτε τον χρειάστηκε ο ΠΑΟΚ με καίριες επεμβάσεις, από κοντά και ο Κουλιεράκης, ο οποίος είχε καλές τοποθετήσεις και την ασίστ στο δεύτερο γκολ.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Χρειάστηκε το VAR για να μετρήσει το γκολ του Τάισον και να διορθωθεί η λανθασμένη αρχική απόφασή του βοηθού για οφσάιντ. Ο πρώτος διαιτητής, ο Σκωτσέζος Μπίτον, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάλμε: Ντάλιν, Στρίγκερ, Γιάνσον, Ζάτερστρομ, Μπουζανέλο, Μπολίν (83′ Αλί), Γιόνσεν, Πένια (90’+ Μπεργκ), Νανάσι, Μποτχάιμ (65΄Κρίστιανσεν), Τελίν.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Σβαμπ (73΄Καμαρά), Ζίβκοβιτς (73′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (83′ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (69′ Τισουντάλι).

Πηγή: metrosport.gr

Share This Article