Κύπελλο Ελλάδος: Ζάκυνθος – ΠΑΟ Βάρδας 5-0

Παύλος Καλεμκερίδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Εύκολο ήταν τελικά το έργο αλλά και το κυριακάτικο απόγευμα για την ομάδα του ΑΠΣ Ζάκυνθος στο Δημοτικό Στάδιο του νησιού. Οι νησιώτες είπαν καλό μήνα στους Ηλείους γείτονες και τους “φιλοδώρησαν” με 5 τέρματα για την 1η φάση του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το ματς δεν αντέχει κριτικής καθώς τις δύο ομάδες τις χωρίζει μια κατηγορία, η Ζάκυνθος αγωνίζεται στη Γ΄ Εθνική κατηγορία ενώ ο ΠΑΟΒ στο τοπική πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ηλείας μετά τον περσινό υποβιβασμό του. Η ομάδα της Βουπρασίας βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και προσπαθεί να αναγεννηθεί ξανά μετά την πτώση της από τη Γ΄ Εθνική.

Από την άλλη πλευρά, η Ζάκυνθος ενισχυμένη μεταγραφικά θέλει να βάλει πιο ψηλά τον πήχη, δείχνοντας σε αυτό το ματς θετικά δείγματα γραφής, παρ΄ όλες τις απουσίες βασικών παικτών (Σίλβα, Τσιαπάρο, Σούρμπης) που έλειπαν για διαφορετικούς λόγους.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που επιβλήθηκαν οριζοντίως και καθέτως στο ματς. Είχαν πάρα πολλές ευκαιρίες για να διευρύνουν ακόμα πιο πολύ το σκορ αλλά ο Σίνος (τερματοφύλακας) του ΠΑΟΒ είχε κατεβάσει ρολά! Ότι μπορούσε έκανε το παλικάρι τι άλλο να κάνει; σπαθιά να καταπιεί σε αυτό τον επιθετικό μονόλογο της Ζακύνθου;

Οι νησιώτες συμπληρώνουν σε λίγες ημέρες έναν μήνα προετοιμασία και δείχνουν, σιγά, σιγά, παιχνίδι με παιχνίδι αρκετά θετικά στοιχεία. Ο τεχνικός της Ζακύνθου Στάθης Καραμαλίκης παρέταξε την ομάδα με τον Μπαλαούρα κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Παπανικόπουλος, αριστερά ο Παρασκεύοπουλος, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Μούστα με τον Αγγελούλη, δεξιά ο Γουσέτης, αριστερά ο Ζελέκου, κεντρικά χαφ ο Λιβέρης με τον Νικολίτσα, σε ρόλο επιτελικού χαφ ο Ανανιάδης και μοναδικός προωθημένος ο Μακρής.

Με το… “καλημέρα” στο παιχνίδι η Ζάκυνθος προηγήθηκε με τον πολύ καλό σε απόδοση Ντάνιελ Γουσέτη ο οποίος στο 3 ανοίξει το σκορ για το 1-0. Η Ζάκυνθος αύξησε την πίεση της αλλά δεν μπορούσε να πετύχει και 2ο τέρμα. Το κατέφερε με την εκπνοή του ημιχρόνου καθώς στο 45΄ ο Ζελέκου διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του κάνοντας το 2-0. Το Β΄ μέρος ήταν παιχνίδι για έναν ρόλο, αυτό της Ζακύνθου, η οποία χωρίς κανένα άγχος πια πέτυχε αλλά 3 τέρματα, αρχικά με τον Νικολίτσα στο 70΄ (3-0), με τον Παπανικόπουλο στο 78΄ (4-0) και με τον Μακρή στο 83΄ (5-0). Και έτσι με αυτό τον τρόπο η Ζάκυνθος επιβλήθηκε πλήρως του αντιπάλου της και πέρασε στην επόμενη φάση (2η) του θεσμού και θα υποδεχτεί και πάλι στο νησί την Λευκίμμη ομάδα του τοπικού Κέρκυρας την Ερχόμενη Κυριακή.

Το φιλμ του αγώνα…

ΓΚΟΛ! Στο 3′ ο Ντάνιελ Γουσέτης με συρτό σουτ άνοιξε το σκορ 1-0 για την ομάδα της Ζακύνθου!

Στο 19′ σουτ του Ανανιάδη απέκρουσε ο Σίνος…

Στο 27′ ωραίο σουτ του Ζελέκου η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σίνου!

Στο 30′ Ωραίο σου του Μακρή η μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σίνου!

Στο 32′ κορνερ με τον Λιβέρη κεφαλιά του Αγγελούλη η μπάλα λίγο άουτ!

Στο 40′ σουτ του Λιβέρη απέκρουσε ο Σίνος…

ΓΚΟΛ! Στο 45′ αρχικά ο Λιβερης σουταρε ο Σίνος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Ζελέκου έκανε το 2-0 για τη Ζάκυνθο!

Στο 47′ σέντρα του Παπανίκοπουλου κεφαλιά του Μακρή, απέκρουσε ο Σίνος!

Στο 67′ σουτ του Στεργίου απέκρουσε και πάλι ο Σίνος!

ΓΚΟΛ! Στο 70′ Συρτό σουτ του Νικολίτσα 3-0 για τους νησιώτες!

ΓΚΟΛ! Στο 78′ ο Παπανικόπουλος από δύσκολη θέση έκανε το 4-0!

ΓΚΟΛ! Στο 83′ Λάθος εκτίμηση της μπάλας από τον Σίνο, ο Μακρής με κοντινή κεφαλιά έκανε το 5-0!

Διαιτητής του αγώνα είναι ο κος Βασίλης Αργυρόπουλος (ΕΠΣ Κορίνθου ) με βοηθούς τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο και Παύλο Μπαλαρούτσο (ΕΠΣ Αχαΐας)

ΑΠΣ Ζάκυνθος: Μπαλαούρας, Παρασκευόπουλος (65′ Τσουκαλάς), Λιβέρης, Μούστα (65′ Μεταξάς), Γουσέτης (73′ Καραγιάννης), Μακρής, Ανανιάδης, Νικολίτσας, Ζελέκου (52′ Στεργίου), Αγγελούλης, Παπανικόπουλος.

ΠΑΟ Βάρδας: Σίνος, Ανδριακόπουλος, Μπελεζάκης, Μπαρδούσης, Κοκκίνης, Τσιμπιτσής, Μανθόπουλος, Στεργιόπουλος Κ. (58′ Σωτηρόπουλος), Σκιαδαρέσης (76′ Β. Στεργιόπουλος), Ραυτόπουλος, Παντελής (44′ λ.τ Αγγελόπουλος).

Πηγή: Ioniansports.gr

Share This Article