Καβάλα – Βέροια 6-1: «Ξέσπασε» στο δεύτερο ημίχρονο και επέστρεψε στις νίκες (φωτογραφίες)

Παύλος Καλεμκερίδης
5 Λεπτά αναγνωσης
 ΑΟΚ – Βέροια 6-1: «Ξέσπασε» στο δεύτερο ημίχρονο και επέστρεψε στις νίκες (φωτογραφίες-videos)

Με άμεσο στόχο την επιστροφή στις νίκες, ο ΑΟ Καβάλα φιλοξένησε το μεσημέρι της Κυριακής στο «Ανθή Καραγιάννη» τη Βέροια, φτάνοντας σε ευρεία επικράτηση με 6-1.

Οι γηπεδούχοι κρατούν την άμεση επάνοδο στα θετικά αποτελέσματα μετά την εσωστρέφεια της αναπάντεχης ήττας τους στην Ημαθία. Επίσης, το καλό διάστημα τους στην αρχή του δεύτερου μέρους που επέφερε τρία τέρματα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Μια νίκη που χρειαζόταν το Καβαλιώτικο συγκρότημα πριν τη δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση στη Θέρμη. Πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά αγώνα, οι γηπεδούχοι είχαν δυο καλές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ, στιγμές που όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Αυτή ωστόσο που πήρε το προβάδισμα ήταν η Βέροια (21’), μετά από εξαιρετική ενέργεια και όμορφο τελείωμα του Χατζηπαντού εντός περιοχής. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο ΑΟΚ κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Τζελίδης.

Από το χαμηλό τέμπο και τη «φλύαρη» κατοχή των γηπεδούχων, στην απότομη μετάβαση των δυο γκολ σε παρά πολύ μικρό χρονικό διάστημα… Μάλιστα, η πρώτη διορθωτική κίνηση ήρθε λίγο μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου, με τον Ιωαννίδη να παίρνει χρόνο συμμετοχής ως αριστερό μπακ.

Ο Καζαντζίδης πέρασε στο χώρο του κέντρου και ο Δαλιανόπουλος στο δεξί ακρο της άμυνας. Ήταν φανερό πως ο τεχνικός των «αργοναυτών» δεν ήταν ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο…

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 1-1, με τον ΑΟΚ να δυσκολεύεται να βάλει ένταση και ταχύτητα στο παιχνίδι του. Με το «καλημέρα» της επανάληψης η Βέροια έμεινε με παίκτη λιγότερο. Μέσα σε 8 λεπτά, ο ΑΟΚ σκόραρε τρεις φορές και πήγε το δείκτη του σκορ στο 4-1.

Αρχικά ο Τζελίδης ευστόχησε μέσα από την περιοχή μετά από στημένη φάση ενώ αμέσως μετά ο Γκέκας πέτυχε ακόμη ένα τέρμα, νικώντας τον Τσανασίδη. Ο ίδιος παίκτης πέτυχε δεύτερο προσωπικό τέρμα λίγο αργότερα, μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια.

Μέσα σε λίγα λεπτά οι «αργοναύτες» σημείωσαν ένα επιθετικό ξέσπασμα και ουσιαστικά κλείδωσαν το τρίποντο με εμφατικό τρόπο. Η Βέροια δέχθηκε πολύ μεγάλη πίεση από εκείνο το διάστημα και έπειτα, έχοντας τεράστια κενά στα μετόπισθεν αγωνιζόμενη με παίκτη λιγότερο.

Λίγο πριν αποχωρήσει, ο Γκέκας πέτυχε χατ – τρικ αξιοποιώντας την έξοχη κούρσα του Τζελίδη. Στο 72ο λεπτό ήρθε η σειρά και του Βασίλη Παπαδόπουλου να χριστεί σκόρερ. Με το αριθμητικό του πλεονέκτημα και το προβάδισμα που ανέκτησε λίγο μετά, ο ΑΟΚ απέβαλλε το άγχος και τη μέτρια εικόνα του πρώτου μέρους, φτάνοντας σε μια σημαντική νίκη ενόψει της απαιτητικής συνέχειας του πρωταθλήματος…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΟ Καβάλα: Αστράς, Δαλιανόπουλος (72’ Ρ. Παπαδόπουλος), Περδίκης (68’ Π. Δερμιτζάκης), Σμίλτος, Καζαντζίδης, Γκέντσογλου, Τζελίδης, Σαλπιγγίδης (72’ Γιαγτζίδης), Αλτιντζής (32’ Ιωαννίδης), Γκέκας (68’ Α. Δερμιτζάκης), Παπαδόπουλος

Βέροια: Τσανασίδης, Παναγιωτίδης, Βασιλακάκης, Τζημογιάννης, Ντιμπόνγκ, Βασιλειάδης, Μεληκιώτης, Μιχαηλίδης, Γρατσιανός (60’ Χαβιαρόπουλος), Ζε Εσσόνο (60’ Γιαγτζίδης), Χατζηπαντός (60’ Γαλόπουλος)

Το φιλμ του αγώνα

7’ Σουτ του Σαλπιγγίδη από κοντινή απόσταση καταλήγει στην αγκαλιά του Τσανασίδη.

9’ Συρτή σέντρα του Καζαντζίδη από δεξιά προς το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Σαλπιγγίδης σουτάρει στην κίνηση αλλά αστοχεί.

15’ Ο Ντιμπόνγκ αντικρίζει την κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα επάνω στον Γκέντσογλου.

20’ Κίτρινη κάρτα και στον Χατζηπαντό.

21’ Η Βέροια ανοίγει το σκορ με προσωπική ενέργεια και υποδειγματικό τελείωμα του Χατζηπαντού.

22’ Πέναλτι για τον ΑΟΚ μετά από αντικανονικό μαρκάρισμα επάνω στον Γκέκα. Το αξιοποιεί ο Τζελίδης για το 1-1.

30’ Ο Γκέκας «κιτρινίζεται» μετά από τάκλιν στο χώρο του κέντρου.

32’ Ο Ιωαννίδης αντικαθιστά τον Αλτιντζή.

35’ Κίτρινη κάρτα στον Περδίκη.

48’ Παρατεταμένο κράτημα του Ντιμπόνγκ στον Δαλιανόπουλο φέρνει τη δεύτερη κίτρινη και την αποβολή του παίκτη των φιλοξενούμενων.

49’ Εκτέλεση φάουλ προς τη μεγάλη περιοχή και άψογο τελείωμα του αμαρκάριστου Τζελίδη για το 2-1.

50’ Ο Γκέκας από κοντά κάνει το 3-1.

53’ Δεύτερο προσωπικό τέρμα του Γκέκα ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 4-1.

68’ Ατομική ενέργεια του Τζελίδη που ξεπερνάει το εμπόδιο 3 παικτών της Βέροιας και σερβίρει έτοιμο τέρμα στον Γκέκα για το 5-1.

72’ Ο Παπαδόπουλος σκοράρει σε κενή εστίας για το 6-1.

72’ Ο Δερμιτζάκης χάνει μοναδική ευκαιρία για να χριστεί σκόρερ.

80’ Επικίνδυνο μαρκάρισμα του Χαβιαρόπουλου στον Ιωαννίδη τιμωρείται με κίτρινη κάρτα.

Οι δηλώσεις των προπονητών μετά το τέλος της αναμέτρησης:

Η βαθμολογία:

1. ΑΟ Καβάλα 37 (41-8)

2. Νέστος Χρυσούπολης 32 (30-9)

3. Ορέστης Ορεστιάδας 29 (22-14)

4. Πανθρακικός 27 (22-9) *

5. Θερμαϊκός Θέρμης 26 (18-14)

6. Απόλλων Παραλιμνίου 25 (24-15)

7. ΑΟ Χανιώτης 24 (14-8)

8. Νίκη Ευκαρπίας 21 (20-14)

9. Ποσειδώνας Νέας Μηχανιώνας 20 (16-15)

10. Άρης Αβάτου 18 (20-16)

11. ΠΑΟΚ Κρηστώνης 17 (15-20)

12. Κεραυνός Αγγελοχωρίου 15 (17-22)

13. Δόξα Δράμας 13 (17-20)

14. Αναγέννηση Επανομής 10 (8-16)

15. Άρης Πετεινού 8 (10-28)

16. Αετός Βαρβάρας 8 (9-31)

17. Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας 8 (5-22)

18. Βέροια ΝΠΣ 7 (8-35)

* Έχει αφαίρεση ενός βαθμού

Πηγή: Sportup.gr – proininews.gr

Share This Article