Ηρακλής Κοζάνης: Το μπάσκετ δεν χρειάζεται άλλους πρωταγωνιστές εκτός από τους αθλητές όλων των ομάδων και τους προπονητές τους.

Παύλος Καλεμκερίδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Προφανώς θα έχετε ήδη μάθει για το αποτέλεσμα του 3ου τελικού του συναρπαστικού φετινού πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας Ανδρών.

Η ομάδα μας, αν και παρουσιάστηκε πολύ δυνατή και ήταν μπροστά στο σκορ για 35 αγωνιστικά λεπτά, δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη, χάνοντας τον τίτλο πραγματικά στις λεπτομέρειες.

Η διάθεση των αθλητών μας φάνηκε από την αρχή του αγώνα, όπου κατάφεραν να είναι στην θέση του οδηγού και δυσκόλεψαν τους αντιπάλους αρκετά.
Βέβαια, έχοντας τα γνωστά αμυντικά προβλήματα, δεν μπορούσε να έρθει κάποια διαφορά ασφαλείας για την ομάδα μας, αν και σε μερικά σημεία του αγώνα υπήρχε η βάση για αυτό.

Σε αυτά ακριβώς τα κρίσιμα σημεία του αγώνα, έγιναν μερικές βιαστικές επιθέσεις με κακές επιλογές, δόθηκαν μερικά “αόρατα” φάουλ εναντίον μας, καθώς και μία τεχνική ποινή στον κόουτς Καλομενίδη επειδή διαμαρτυρόταν σε δικό του αθλητή για λάθος που έκανε.

Στα αξιοσημείωτα της στατιστικής είναι τα μηδέν εύστοχα τρίποντα για τους Διόσκουρους και οι ελεύθερες βολές για τις δύο ομάδες με 18 στις 26 για τους Διόσκουρους και 9 στις 12 για τον Ηρακλή. Όλα αυτά σε συνδυασμό βέβαια με το πάθος που έδειξαν προς το τέλος του αγώνα οι αθλητές των Διόσκουρων, συνέβαλαν ώστε το παιχνίδι να αλλάξει χέρια.

Τελικό αποτέλεσμα 72 – 67
Δεκάλεπτα: 19-24, 37-39, 52-54, 72-67

Διόσκουροι Κοζάνης (Βλάχος) Τακουτής 6, Κωτούλας 2, Στρώτος 19, Γκοβεδάρος 12, Σωτηρίου, Κυρούδης, Πλιάκης 6, Πάτσιος, Γιαννόπουλος, Στάκταρης 6, Αθανασιάδης 21, Παπαντίνας.

Ηρακλής Κοζάνης (Καλομενίδης) Αργυρόπουλος, Γκιάτας, Μαδίκας 8 (2), Ιωσήφ, Τοπάλης 22 (4), Γκαντιάς, Κωνσταντινίδης 11 (2), Μητσιάνης 19 (2), Στιάπης 2, Κεχαγιάς, Τσέπουρας 5, Κτενίδης.

Δεν συνηθίζουμε να γράφουμε για την διαιτησία και γενικότερα για διάφορους εξωγενείς παράγοντες που τείνουν να επηρεάζουν την έκβαση ενός αγώνα, αντίθετα πιστεύουμε ότι οι διαιτητές και κριτές βρίσκονται στο γήπεδο για να βοηθήσουν τους αθλητές να αναδείξουν το ταλέντο τους και να προσφέρουν όμορφο θέαμα.

Το μπάσκετ δεν χρειάζεται άλλους πρωταγωνιστές εκτός από τους αθλητές όλων των ομάδων και τους προπονητές τους.

Επειδή δεν θέλουμε να βάλουμε την ομάδα σε κύκλο αντεγκλήσεων και τιμωριών, απλά σας παραπέμπουμε να παρακολουθήσετε τις εκπομπές της τοπικής τηλεόρασης και να διαβάσετε όσα γράφονται από τους δημοσιογράφους της περιοχής.

Η προσέλευση των φιλάθλων ήταν συγκλονιστική, ανταμείβοντας τις δύο ομάδες για πλούσιο θέαμα που προσέφεραν ολόκληρη την χρονιά και δείχνει ότι η πόλη μας μπορεί να υποστηρίξει ομάδα ή ομάδες που αγωνίζονται σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Αφόρητες οι συνθήκες διεξαγωγής της σειράς των τελικών, λόγω της ζέστης και προφανώς πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει σε αυτό το κομμάτι ο προγραμματισμός της ΕΚΑΣΔΥΜ. Νομίζω συμφωνούν όλες οι ομάδες ότι δεν είναι λογικό να γίνονται αγώνες στις 20 Ιουνίου, ενώ μάλιστα τα πρωταθλήματα των Εθνικών Κατηγοριών έχουν ολοκληρωθεί εδώ και 2,5 μήνες.

Θέλουμε να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους πρωταθλητές Διόσκουρους Κοζάνης και πιστεύουμε ότι θα εκπροσωπήσουν επάξια την Κοζάνη στην National League 2.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Διοίκηση των Διόσκουρων, για την παραχώρηση στην ομάδα μας τριών Εφήβων για την φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Λευτέρης Κωνσταντινίδης, ο Δημήτρης Γκαντιάς και ο Κωνσταντίνος Γκιάτας “έδεσαν” απόλυτα με τους υπόλοιπους μικρούς και μεγάλους, φέρνοντας τον Ηρακλή Κοζάνης μια ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οπωσδήποτε θα κάνουμε αναφορά στους έξι αθλητές μας, μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι έδωσαν πριν από λίγες ημέρες την μάχη τους για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και βρίσκονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων.
Στους Στέλιο Τοπάλη, Γιώργο Στιάπη, Κωνσταντίνο Αργυρόπουλο, Ντίνο Μητσιάνη, Λευτέρη Κωνσταντινίδη και Δημήτρη Γκαντιά ευχόμαστε τα καλύτερα για την ενήλικη ζωή τους, η οποία μόλις τώρα ξεκινάει.

Ένας μεγάλος κύκλος κλείνει εδώ, αλλά ένα νέο κεφάλαιο αρχίζει ήδη να γράφεται, αφού ο Ηρακλής Κοζάνης έχει δυνατές βάσεις και ανθρώπους που στηρίζουν τα νέα παιδιά για να συνεχίσουν να φέρνουν την ομάδα στην κορυφή.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!

Share This Article