Εκτός Ευρώπης η ΑΕΚ!!!!

Παύλος Καλεμκερίδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Σοκαριστικός ευρωπαϊκός αποκλεισμός για την ΑΕΚ, η οποία παρά τη νίκη με 1-0 επί της Νόα δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της 3-1 από τον πρώτο αγώνα στην Αρμενία και τίθεται πολύ νωρίς εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Εμφανώς απογοητευμένος ήταν ο κόσμος των «κιτρινόμαυρων», που εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έκανε υπερπροσπάθεια στον αγώνα ρεβάνς της OPAP Arena απέναντι στη Νόα, έχασε ευκαιρίες, όμως, επί της ουσίας, πλήρωσε τα αδικαιολόγητα και παιδαριώδη λάθη της στο πρώτο παιχνίδι και γνώρισε έναν απροσδόκητο αποκλεισμό.

Ανούσια υπεροχή

Η ΑΕΚ μπήκε από νωρίς με διάθεση να πιέσει και βρει γρήγορα τον δρόμο προς τα δίχτυα και απείλησε για πρώτη φορά στο 3’. Ο Τσούμπερ έκλεψε τη μπάλα, βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ αλλά ο Τσαντσάρεβιτς είπε «όχι». Δύο λεπτά αργότερα, ο τερματοφύλακας της Νόα αντέδρασε σωστά στην κεφαλιά του Ρότα έπειτα από σέντρα του Μάνταλου.

Στο 24’ λίγο έλειψε να γίνει η ζημιά, πάντως, για την Ένωση, καθώς μετά το λάθος του Κάλενς, ο Γκρεγκόριο έφυγε απέναντι από τον Στρακόσα, ωστόσο ο γκολκίπερ της ΑΕΚ πρόλαβε να καθαρίσει, έπειτα από την παρέμβαση του Κάλενς, ο οποίος διόρθωσε.

Στο 37’ η ΑΕΚ έχασε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Τσούμπερ έγινε κάτοχος της μπάλας σέντραρε στην μεγάλη περιοχή με τον Μάνταλο να παίρνει την κεφαλιά, όμως, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Νόα.

«Απάντηση» με δοκάρι

Η Νόα «απάντησε» με δική της μεγάλη ευκαιρία στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Συγκεκριμένα, ήταν το 56′ όταν οι Αρμένιοι έφτασαν μια ανάσα πριν «παγώσουν» την OPAP Arena με τον Μανβελιάν, το σουτ του οποίου προσέκρουσε στο δοκάρι της εστίας του Στρακόσα.

Με τα λεπτά να κυλούν, η ΑΕΚ άρχισε να σφίγγει τον «κλοιό» γύρω από τα καρέ της Νόα, έχοντας πλέον ως αντίπαλο και τον χρόνο.

Στο 72′ η Ένωση είχε άλλη μια σημαντική στιγμή με τον Ρότα να σουτάρει και τον Τσαντσάρεβιτς να απομακρύνει σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, νέα πανομοιότυπη φάση δημιούργησε η ΑΕΚ με τον Ρότα να εξαπολύει ξανά ένα δυνατό σουτ, όμως, ο τερματοφύλακας της Νόα είχε και πάλι απάντηση.

ΑΕΚ συνέχισε να ασκεί πίεση στα καρέ της Νόα και στο 77′ ο Βίντα έχασε μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει όμως ο Κροάτης μόνος απέναντι στον Τσαντσάρεβιτς έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ.

Ακολούθησε ένα συγκλονιστικό θρίλερ μέχρι την ολοκλήρωση του ματς, με την ΑΕΚ να δίνει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα για την επίτευξη του δεύτερου τέρματος που θα οδηγούσε το ματς στην παράταση.

Στο 90’+7′ η ομάδα του Αλμέιδα σπατάλησε τεράστια ευκαιρία με τον Χατζισαφί να πιάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι και τη μπάλα να καταλήγει βασανιστικά άουτ.

Παρά τις προσπάθειες των παικτών της ΑΕΚ, όμως, το 1-0 παρέμεινε ως το τέλος, αποτέλεσμα που «σφράγισε» τον πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό της ομάδας του Αλμέιδα.

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος (70′ Χατζισαφί), Ελίασον (63′ Φερνάντες), Σιμάνσκι (46′ Πινέδα), Λιούμπισιτς (46′ Λαμέλα), Γκατσίνοβιτς (63′ Κοϊτά), Μάνταλος, Τσούμπερ.

Νόα (Μότα): Τσαντσάρεβιτς, Γκονσάλο Σίλβα, Μιλίκοβιτς, Θοράριρσον, Σάντος, Γκάμπος (63′ Τσινάρι), Σανγκαρέ (74′ Μουραντιάν), Μανβελιάν (74′ Ουλάντ Ομάρ), Φερέιρα, Γκρεγκόριο (Αΐας), Πινσόν.

Share This Article