Γ’ Εθνική: Πιερικός – Εθνικός Ν.Κεραμιδίου 0-2

Παύλος Καλεμκερίδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Απόλυτα προσηλωμένοι οι ποδοσφαιριστές του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου σε όσα ζήτησε ο προπονητής του Εθνικού Βαγγέλης Μόρας,ενώ είχαν ουσία στο παιχνίδι τους, και πέτυχαν για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική 2 γκολ και του έκαναν το δώρο της αυριανής ονομαστικής του εορτής, κερδίζοντας τον Πιερικό στο Α΄ΔΑΚ της Κατερίνης με σκορ 0-2.

Βέβαια η ομάδα του Νέου Κεραμιδίου θα μπορούσε, ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος να πετύχει περισσότερα τέρματα γιατί είχε τις ευκαιρίες να το κάνει αλλά τελικά έμεινε στο 0-2 που της δίνει μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Πιερικού, τους τρείς σημαντικότατους βαθμούς και την …μοναξιά του ρετιρέ στον βαθμολογικό πίνακα!

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι με την βασική τους ενδεκάδα στον αγωνιστικό χώρο, δεν κατάφεραν να “πατήσουν” μέσα στην περιοχή του Πατσιογεώργου, με τους ποδοαφαιριατές του Βαγγέλη Μόρα να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο.

Παιχνίδι κέντρου αρχικά στο Α΄ΔΑΚ με τις δυο ομάδες να ψάχνουν χώρους και τον Εθνικό να κερδίζει το πρώτο κόρνερ του αγώνα στο 7′ λεπτό.

Το εκτέλεσε ο Κόλα και ο Γιαλαμίδης πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή του Μπαλάφα και σούταρε δυνατά για να ανοίξει το σκορ και να πετύχει το 0-1 για το Νέο Κεραμίδι.

Στο 18΄πολύ καλή συνεργασία Κρυεμάδι και Κόλα με τον τελευταίο να τελειώνει σωστά την φάση σουτάροντας δυνατά, με την μπάλα να καταλήγει λίγο έξω απο το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπαλάφα.

Στο 29’ο Μακρίδης πήρε κυριολεκτικά “την μπουκιά απο το στόμα” του Παπαδόπουλου, όταν ο Κόλα σέντραρε απο δεξιά και πρίν η μπάλα φτάσει στον επιθετικό του Νέου Κεραμιδίου, ο κεντρικός αμυντικός του Πιερικού απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στο 34′ λεπτό νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό με τον Λαμπίρη να παίρνει την πάσα του Παπαδόπουλου απο αριστερά και να βγάζει ωραία σέντρα, η μπάλα έφτασε στον επερχόμενο Κόλα που θα σουτάρει δυνατά αλλά το σουτ θα καταλήξει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Μπαλάφα.

Στο 36’ο Ιντζόγλου θα πάρει μέσα στην περιοχή την μπάλα απο τον Κρυεμάδι που πλαγιοκόπησε απο δεξιά, θα πλασάρει δυνατά αλλά η μπάλα θα βρει σε ποδοσφαιριστή του Πιερικού και θα καταλήξει κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος ο Πιερικός “ανέβηκε” πιο ψηλά και ισορρόπησε στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι οι ποδοσφαιριστές του Βαγγέλη Μόρα βρήκαν περισσότερους χώρους στην πλάτη των γηπεδούχων.

Στο 63΄ο Μετάι θα φύγει μόνος του απο κανονική θέση και θα γυρίσει απο πλάγια την μπάλα στον επερχόμενο Παπαδόπουλο. Αυτός θα σουτάρει και θα μπλοκάρει ο Μπαλάφας.

Στο 73’καλή ενέργεια και σέντρα απο τον Μουράτη που βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Μπαλάφα και πλάγια αλλά δεν υπήρχε συμπαίκτης του να τελειώσει τη φάση και στο 74’ο Παπαδόπουλος μόνος του θα πάρει την κεφαλιά μέσα απο την μικρή περιοχή των γηπεδούχων μετά απο ωραία σέντρα του Κόλα, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στο 77′ ο Μουράτη που είχε μπεί λίγο νωρίτερα στο παιχνίδι, θα διπλασιάσει τα τέρματα του Εθνικού με όμορφο πλασέ μέσα απο την περιοχή, πετυχαίνοντας το 0-2.

Το τέλος του αγώνα βρήκε την ομάδα του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου με τους φιλάθλους να πανηγυρίζουν το μεγάλο τρίποντο!!!!

Πιερικός: (Νίκος Θεοδοσιάδης)
Μπαλάφας, Κωνσταντινίδης, Χατζηκωνσταντίνου (46΄Κατσιαμήτας), Μακρίδης, Κούλαλης, Καλαϊτζής (82΄Μπαλτάς), Κατσαβάκης(46΄Χατζηπουργάνης), Ματσούκας (46΄Παπαϊωάννου), Καρατάσιος, Κραγιόπουλος (65΄Μαυρίδης) και Μτζαλάκου.

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου: (Βαγγέλης Μόρας)
Πατσιογεώργος, Κόλα, Λαμπίρης (65΄Μηλιώτης), Χατζής, Παπαδόπουλος Χρ. (76΄Ζουκάν), Ιντζόγλου, Κρυεμάδι (65΄Μουράτη), Γιαλαμίδης (λ.τ. 70΄Κυριακίδης), Κλιγγόπουλος, Μετάι (76΄Τουλίκας Γιώργ.) και Τουλίκας Βασ.

Share This Article