Γ’ Εθνική: Και τώρα οι δυο τους ….. Φ.Σ.Κοζάνη – Α.Ε.Π.Κοζάνης στο ντέρμπι της πόλης

Παύλος Καλεμκερίδης
2 Λεπτά αναγνωσης

Συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ’Εθνικής Κατηγορίας με την εμβόλιμη αγωνιστική αύριο Τετάρτη 15/03 στον 2ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Στις 15:00 στο ΔΑΚ Κοζάνης διεξάγεται το τοπικό ντέρμπι της πόλης μεταξύ του Φ.Σ.Κοζάνης και της Α.Ε.Π.Κοζάνης.

Δύο ομάδες με διαφορετικούς και εκ διαμέτρου στόχους στην φετινή αγωνιστική περίοδο. Μια Κοζάνη πανίσχυρη φέτος με ρόστερ που θα ζήλευαν και ομάδες SL2 με επαγγελματική λειτουργία είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου και την είσοδο της στα μπαράζ ανόδου στην SL2 τον ερχόμενο Μάιο.

Αήττητη και ανίκητη μέχρι στιγμής η ομάδα του Νίκου Μπαδήμα έχει συγκεντρώσει 42 βαθμούς με συντελεστή τερμάτων 42–9 ενώ έχει  “ξεφύγει” βαθμολογικά από τους υπόλοιπους ,”διώκτες” της,και κοιτάζει πλέον να προετοιμαστεί κατάλληλα για την διαδικασία των μπαράζ.

Από την άλλη πλευρά η νεανική ομάδα των “Ποντίων” με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, με καινούργιο προπονητή και προσθήκες ξένων ποδοσφαιριστών τον Ιανουάριο βρίσκεται ένα βαθμό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και κυνηγάει να σώσει την Κατηγορία.

Γεγονός είναι ότι μόνο με νεαρούς ποδοσφαιριστές δεν μπορείς να ανταποκριθείς σε μια Γ’ Εθνική Κατηγορία με πολύ δύναμη, και ενίοτε σκληρό παιχνίδι.Ταλέντο υπάρχει στην ομάδα αλλά οι προσθήκες έπρεπε να γίνουν από την αρχή της περιόδου.Η Α.Ε.Π. έχει συγκεντρώσει 21 βαθμούς με συντελεστή τερμάτων 23-31 και θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια για να παραμείνει στην Κατηγορία.Ευχή μας να το καταφέρει…

Ένα τοπικό ντέρμπι έχει ιδιαιτερότητες και όλα κρίνονται εντός αγωνιστικού χώρου.Ας γίνει ένα καλό παιχνίδι να το ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα κατέβει στο γήπεδο και ας κερδίσει ο καλύτερος…και το ποδόσφαιρο γενικότερα.

Επιμέλεια: Παύλος Καλεμκερίδης

Share This Article