Γ’ Εθνική: Α.Ε.Κιλελέρ – Αστέρας Πετριτή 2-0

Παύλος Καλεμκερίδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Σπουδαία νίκη παραμονής πανηγύρισε η ΑΕ Κιλελέρ η οποία για την 22η Αγωνιστική του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής επικράτησε εντός έδρας με 2-0 του Αστέρα Πετριτή(ομάδα με ίδιο στόχο) στο γήπεδο Αγιάς και έφτασε τους 32 βαθμούς ξεφεύγοντας από την επικίνδυνη ζώνη.

Κατσαμάγκας και Χασομέρης(πεν.) ήταν οι σκόρερ των νικητών που ήταν ανώτεροι και δίκαια επικράτησαν στην αναμέτρηση. Στα αρνητικά, ο τραυματισμός του Δημήτρη Σούμπαση, ο οποίος τραυματίστηκε πριν από την σέντρα και θα περάσει αύριο Δευτέρα(12/02) την πόρτα του χειρουργείου.

Το ματς:

Μουδιασμένο το ξεκίνημα της αναμέτρησης και από τις δυο ομάδες, με τα πρώτα λεπτά να είναι ανταγωνιστικά. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας και έψαχναν με υπομονή τους διαδρόμους προς τα καρέ του Τζαφέστα.

Ο δυνατός άνεμος δεν βοηθούσε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Κώστα Κατσάρα που θέλησαν να παίξουν με την μπάλα στο έδαφος, Η πρώτη υποψία ευκαιρίας καταγράφηκε στο 18ο λεπτό όταν ο Χατζής πέρασε από τα δεξιά και θέλησε να νικήσει τον Τζαφέστα με την επιλογή του να μην είναι η ιδανική και να χάνεται μια ευκαιρία με καλές προϋποθέσεις.

Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν την δική τους στιγμή στην κόντρα επίθεση και σε διάστημα δυο λεπτών απείλησαν δυο φορές. Στο 23ο λεπτό, ο Γεωργακόπουλος έκανε ένα ξαφνικό σουτ το οποίο βρήκε σε ετοιμότητα τον Μυσιρλή που απομάκρυνε στην αριστερή του γωνιά, ενώ στο 25ο λεπτό ο Στεργίου βρέθηκε σε θέση τετ α τετ από πλάγια θέση με τον πορτιέρο της ΑΕ Κιλελέρ να τον σταματάει εντυπωσιακά με τα πόδια.

Ο Κώστας Κατσάρας βλέποντας ότι η ομάδα του δυσκολεύεται στην δημιουργία ευκαιριών εντόπισε ένα κενό στα δεξιά της αντίπαλης άμυνας μεταφέροντας τον κινητικό Χατζή από το δεξί άκρο της επίθεσης στο αριστερό.

Αυτό έδειξε να λειτουργεί με το “καλημέρα” καθώς στο 27ο λεπτό ο Χατζής γύρισε στα όρια της περιοχής προς τον επερχόμενο Βαγενά που έκανε ωραίο πλασέ με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει ξυστά από το αριστερό δοκάρι και στην συνέχεια να καταλήγει κόρνερ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε η λύτρωση και το τέρμα για την Λαρισινή ομάδα όταν ο Χατζής κινήθηκε όμορφα από τα αριστερά και γύρισε προς την “καρδιά” της περιοχής εκεί όπου ο Κατσαμάγκας με κεφαλιά ακριβείας έστειλε την μπάλα στο βάθος της αντίπαλης εστίας για το 1-0, μια φάση που συνοδεύτηκε από έντονους πανηγυρισμούς.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να ψάξουν την ισοφάριση έχοντας και τον άνεμο με το μέρος τους. Είχαν ένα καλό διάστημα στα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου με τους γηπεδούχους ωστόσο να διαχειρίζονται την πίεση. Στο 57ο λεπτό ο Γωγουβίτης βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Στεργίου που αφύλακτος μέσα στην περιοχή θέλησε να ισοφαρίσει με τον Μυσιρλή να απογειώνεται και να τον σταματάει.

Δυο λεπτά αργότερα, έπειτα από κορνερ του Χατζή ο Αντωνίου πήδηξε ψηλότερα όλων στην “καρδιά” της άμυνας του Αστέρα με την μπάλα να φεύγει πάνω από την συμβολή των δοκών.

Σταδιακά, η ομάδα του Κώστα Κατσάρα απέκτησε εκ νέου τον έλεγχο του αγώνα και θέλησε να διαχειριστεί το υπέρ της σκορ ψάχνοντας την δική της στιγμή να τελειώσει την υπόθεση νίκη. Οι αλλαγές του έμπειρου τεχνικού ο οποίος ήταν άριστος στην σημερινή σκακιέρα, έδωσαν ανάσες και πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του.

Η υπόθεση νίκη “κλείδωσε” στο 80ο λεπτό. Ειδικότερα, έπειτα από μια διπλή φάση διαρκείας και δοκάρι με “δράστη” τον Κατσαμάγκα, ο Φουρκιώτης ανατράπηκε εντός περιοχής από αντίπαλο αμυντικό με τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Μαργιολά να υποδεικνύει ορθά την λευκή βούλα. Ο Χασομέρης ήταν εύστοχος και έγραψε το 2-0.

Από εκεί και πέρα η ΑΕ Κιλελέρ διαχειρίστηκε άψογα την υπέρ της κατάσταση και πανηγύρισε ένα σπουδαίο τρίποντο που την εδραιώνει πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και της δίνει ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας δίχως σίγουρα να έχει κριθεί κάτι ακόμη.

Διαιτητής:Mαργιολάς(Σ/Δ Καρδίτσας)

Βοηθοί:Γάκος (Σ/Δ Φθιώτιδας) Καλογρανίτης (Σ/Δ Καρδίτσας)

Οι συνθέσεις:

AE Kιλελέρ(Κώστας Κατσάρας): Μυριρλής, Φουρκιώτης, Μπαρούτας, Αντωνίου, Δοδοντσάκης, Χατζησαββίδης, Παπαγεωργίου, Χασομέρης(88′ Κουκουφίκας), Κατσαμάγκας(83′ Βλησαρούλης), Χατζής(62′ Κούκος), Βαγενάς(88′ Τζιάνης)

Αστέρας Πετριτή(Γιάννης Σφακιανάκης): Τζαφέστας, Γωγουβίτης(85′ Μαρτσάς), Ρουμελιώτης, Γαρδικιώτης(81′ Γκοΐκοβιτς), Πούλος, Κρητικός, Γεωργοπάλης, Κοιλάρας(85′ Σουκεράς), Γκασίδης, Στεργίου(69′ Τσιάβος), Γεωργακόπουλος

Πηγή: athleticlarissa.gr

Ρεπορτάζ αγώνα: Χρήστος Δαϊρετζής

Share This Article