Γ’Εθνική: Α.Ο.Καβάλα – Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας 3-1

Παύλος Καλεμκερίδης
2 Λεπτά αναγνωσης

Για την 27η αγωνιστική του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής η Καβάλα φιλοξένησε το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Ανθή Καραγιάννη» τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας, με το Καβαλιώτικο συγκρότημα να φτάνει σε δύσκολη νίκη (3-1) με ανατροπή.

Λίγες φάσεις στο πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να μην παρουσιάζουν καλό πρόσωπο. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με ωραίο σουτ του Τσαπακίδη στο 26′ λεπτό.

Δυο λεπτά αργότερα, το απευθείας χτύπημα φάουλ του Βασίλη Παπαδόπουλου σταμάτησε στο δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης απείλησε εκ νέου με κεφαλιά πριν τη συμπλήρωση του 40′ λεπτού, που όμως πέρασε εκτός εστίας.

Στην επανάληψη,η Καβάλα  πραγματοποίησε δύο αλλαγές, με τους Σαμπανίδη και Ιωαννίδη να παίρνουν θέση στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ΑΟΚ αύξησε την ένταση στο παιχνίδι του, πιέζοντας για το γκολ της ισοφάρισης που θα τον έβαζε ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα. Αντικανονικό μαρκάρισμα – ανατροπή εντός περιοχής, έστειλε τον Κοσμά Γκέκα στα 11 μέτρα από την εστία του Τεντζέρη, που δεν αστόχησε για το 1-1.

Μάλιστα, ο ίδιος ποδοσφαιριστής είχε νέα ευκαιρία για να σκοράρει ξανά αμέσως μετά, που όμως πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Η Καβάλα επέμενε στην πίεση της και έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Γκέκα στο 80′ λεπτό. Η προσπάθεια του ανταμείφθηκε στο 88′, όταν μετά από σέντρα του Μέτσε ο Σαμπανίδης σκόραρε με το κεφάλι. Στο 93ο λεπτό μετά από γρήγορη αντεπίθεση, ο Βασίλης Παπαδόπουλος σκόραρε για το τελικό 3-1.

Με αυτόν τον τρόπο, οι «αργοναύτες» συνέχισαν επιτυχημένα την πορεία πρωταθλητισμού τους, διατήρησαν απόσταση 9 βαθμών στην κορυφή ενώ πλέον ακολουθούν δύο ντέρμπι κόντρα σε Δόξα Δράμας και Νέστο Χρυσούπολης…

Πηγή: proininews

Share This Article