Α’ ΕΠΣ Κοζάνης: Δαναοί Κοζάνης – Ατρόμητος Πτολεμαΐδας 1-1 (Βίντεο- φωτογραφίες)

Παύλος Καλεμκερίδης
5 Λεπτά αναγνωσης

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχτηκαν Δαναοί Κοζάνης και Ατρόμητος Πτολεμαΐδας, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στο γήπεδο της Καλαμιάς.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Κοζάνης.

Πολύ όμορφο ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες με πολλές και καλές ςυκαιρίες εκατέρωθεν.

Το αποτέλεσμα της ισοπαλίας κρίνεται δίκαιο και για τις δύο ομάδες που μετά το 1-1 είχαν ευκαιρίες και οι δύο να πάρουν την νικη.

Με έναν απίστευτο Ρυθμό που έδωσαν και οι 22 ποδοσφαιριστές δικαίωσαν τους περίπου 70-80 φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου Καλαμιάς.

Οι γηπεδούχοι είχαν την “μερίδα του λέοντος” στις ευκαιρίες, βρίσκοντας τον κορυφαίο της αναμέτρησης πορτιέρο Μήτκα να κάνει σωτήριες αποκρούσεις και να κρατά το μηδέν στην εστία του.

Κόντρα στην ροή του παιχνιδιού οι «μπλε» άνοιξαν το σκορ (0-1) στο 74’ με απίστευτο γκολ του νεαρού Δαβίτη, ενώ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 87’ με τον Σάκη Τσικόπουλο.

Ο Ατρόμητος μπήκε καλύτερα, με την πρώτη τελική να καταγράφεται στο 7’λεπτό, με τον Τοπάλη να σουτάρει έξω από την περιοχή και τον Πάζη να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 15′ λεπτό και πάλι ο Τοπάλης θα σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα θα φύγει άουτ.

Στο 35′ λεπτό, ο Σίσκος θα σεντράρει από τα δεξιά, ο Μαυροματίδης με κοντινό πλασέ στην κίνηση θα σουτάρει, αλλά ο Πάζης θα αποκρούσει την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 36’ οι Δαναοί θα χάσουν μοναδική ευκαιρία, με τον Λαζαριώτη να σπάει το την μπάλα στον αμαρκάριστο Παππά, με τον τελευταίο να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι και τον Μήτκα να αποκρούει εντυπωσιακά την μπάλα.

Στο 37’ ο Μπαλτζής θα δοκιμάσει το πόδι του έξω από την περιοχή, αλλά ο Μήτκας θα μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 39’ ο Λαζαριώτης θα πάρει την μπάλα μετά από λάθος της άμυνας του Ατρόμητου, θα μπει στην περιοχή και με δυνατό σουτ θα αναγκάσει τον Μήτκα σε ακόμα μία απόκρουση.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+2), μετά από κόντρες μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, η μπάλα θα φτάσει στον Πολύμερο, ο οποίος θα σουτάρει από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα θα κοντράρει στα σώματα και θα καταλήξει κόρνερ.

Στο δεύτερο μέρος οι Δαναοί Κοζάνης συνέχισαν να είναι πιεστικοί, με τον Πολύμερο στο 49’ να περνάει ωραία κάθετη μπαλιά στον Τσικόπουλο, ο οποίος θα σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά θα δει και πάλι τον Μήτκα να αποκρούει την μπάλα.

Στο 72′ λεπτό χάθηκε μοναδική διπλή ευκαιρία για τους Δαναούς Κοζάνης. Πιο συγκεκριμένα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λ. Παπαδόπουλου, ο Τσικόπουλος θα πιάσει την κεφαλιά, η μπάλα θα χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι, ο Παππάς θα πάρει το «ριμπάουντ» κάνοντας και αυτός κεφαλιά, βλέποντας και πάλι την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι!

Στο 73’ και πάλι από εκτέλεση κόρνερ του Λ. Παπαδόπουλου, ο Τσικόπουλος θα βρεθεί αμαρκάριστός, με την άμυνα του Ατρόμητου να τον έχει ξεχάσει, θα κάνει την κεφαλιά αλλά ο Μήτκας θα πει σε ακόμα μία περίπτωση «όχι», αποκρούοντας την μπάλα.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου που λέει «αν δεν το βάλεις, θα το φας», λειτούργησε για ακόμα μία φορά, αφού ο Ατρόμητος Πτολεμαΐδας στο 74′ λεπτό, θα βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Πιο συγκεκριμένα, μετά από ωραίο 1-2 ανάμεσα σε Σίσκο και Μαυροματίδη, ο νεαρός θα σεντράρει στην περιοχή, με τον Δαβίτη να σκοράρει με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, κάνοντας το 0-1 με εντυπωσιακό τρόπο!

Από εκεί και πέρα οι Δαναοί Κοζάνης πίεσαν για την ισοφάριση, η οποία ήρθε στο 88′ λεπτό.

Ο Μπαλτζής με ωραία προσπάθεια και σέντρα από τα δεξιά, θα στείλει την μπάλα στα καρδιά της άμυνας, εκεί όπου ο Τσικόπουλος με σουτ στην κίνηση θα κάνει το 1-1 για την ομάδα του, σκορ που έμεινε μέχρι και το τέλος.

Έτσι, ο Ατρόμητος Πτολεμαΐδας έφτασε τους 4 βαθμούς, ενώ οι Δαναοί Κοζάνης πήρανε τον πρώτο τους βαθμό.

Την επόμενη αγωνιστική οι «πορτοκαλί» θα παίξουν εκτός έδρας με τον πρωτοπόρο Εορδαϊκό Πτολεμαΐδας, ενώ οι «μπλε» θα κάνουν το ρεπό τους.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δαναοί Κοζάνης: (Παπαδόπουλος – Πολύμερος) Παζής, Χαραλαμπίδης, Γκέτσιος, Πολυχριανιάδης, Τζήκας, Μπαλτζής Τρ., Λαζαριώτης (90’ Ματσιάτσιος), Ζερβανταρίδης (56’ Παπαδόπουλος Λ.), Τσικόπουλος, Πολύμερος (68’ Μπαλτζής Π.), Παππάς

Ατρόμητος Πτολεμαΐδας: (Κώστας Καπετάνος) Μήτκας, Γάκης (84’ Βλαχοδήμος), Ραμπίδης (56’ Μπεσπάρας), Σωτηριάδης, Λιάμης, Μπακάλης, Δαβίτης, Τοπάλης, Μαυροματίδης, Καλογιαννίδης, Σίσκος

Διαιτητής: Πελετίδης

Α’ Βοηθός: Βασιλειάδης

Β’ Βοηθός: Πανυτσίδου

Παρατηρητής: Τσαλίδης

🛑Περισσότερες φωτογραφίες από το παιχνίδι εδώ

https://www.facebook.com/share/p/MtCpzB8ny8M6A4mL/

ΕπιμέλειαΡεπορτάζ – Φωτογραφίες

Athlitikianaskopisi.gr

Παύλος Καλεμκερίδης

Share This Article