Αναμονή των εξελίξεων στην Κοζάνη…

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Ίσως την δυσκολότερη μεταβατική περίοδο της περνάει η ομάδα της Κοζάνης μετά τον υποβιβασμό της από την Super League 2 στην Γ’ Εθνική.

Οι ημέρες περνάνε,ο χρόνος τρέχει χωρίς να υπάρχει κάποιο απτό σημάδι ότι κάτι τέλος πάντως γίνετε……

Πριν λίγες ημέρες αποχώρησε και ο γενικός αρχηγός της ομάδας Πάρης Μπακάλης,ενώ οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του περσινού ρόστερ της ομάδας έχουν βρει τις νέες ομάδες τους.

Μια μεταβατική χρονιά για την Κοζάνη,που από την Super League 2 βρέθηκε πάλι πίσω στην Γ’ Εθνική και όλα πλέον είναι ανοιχτά….

Μια νέα προσπάθεια που ξεκινά απ’ την αρχή,η ομάδα πρέπει να οργανωθεί με πρόσωπα και πράγματα,και πολλά άλλα για να μπορέσει να λειτουργήσει ως ομάδα.

Μπορεί η ομάδα να δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’Εθνικής Κατηγορίας αλλά αυτή την χρονική περίοδο για να βρεις ποδοσφαιριστές που να μπορούν να υποστηρίξουν μια αξιοπρεπή πορεία στην συγκεκριμένη κατηγορία είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολο,μιας που οι περισσότεροι όπως είπαμε έχουν κλείσει σε ομάδες και ξεκινούν την προετοιμασία τους.

Το να δημιουργήσεις ένα σύνολο που να μπορέσει να σταθεί στην πολύ δυνατή Γ’ Εθνική πρέπει να βρεις έμπειρους ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν σε τι γήπεδα θα παίζουν και με τι ομάδες.

Ούτε οι πιτσιρικάδες της Κ19 δεν μπορούν να υποστηρίξουν κάτι ανάλογο διότι ούτε αρκετά παιχνίδια στα πόδια τους έχουν,ούτε γνωρίζουν το τι εστί Γ’ Εθνική Κατηγορία,ούτε είναι έτοιμοι να μπορούν να ανταπεξέλθουν σ αυτό το απαιτητικό πρωτάθλημα με πολλά παιχνίδια και μεγάλη πίεση βαθμολογική.

Οι επόμενες ημέρες θεωρώ ότι θα είναι πολύ κρίσιμες για το τι μέλλει γενέσθαι με την ομάδα της Κοζάνης με όλα τα ενδεχόμενα να είναι στο τραπέζι…

Κάποιες συζητήσεις μεταξύ ανθρώπων που μπήκαν μπροστά με γνωστούς προπονητές της περιοχής γίνανε αλλά μέχρι εκεί…..

Κάποιες συζητήσεις με ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική και κατάγονται από την Κοζάνη έχουν γίνει ….μέχρι εκεί.

Αποτελέσματα έμπρακτα περιμένουμε τις επόμενες ημέρες(Προπονητικό τιμ,Γενικός αρχηγός, φροντιστές,προπονητής τερματοφυλάκων,συμβούλιο,υπεύθυνος επικοινωνίας).

Επίσης το θέμα του γηπέδου που είναι βασικό….που θα προπονείται η ομάδα?

Γιατί εάν δεν ξεκινήσεις από αυτά, δύσκολα τα επόμενα βήματα.

Την πραγματικότητα πρέπει να την βλέπεις όπως είναι,και να μην εθελοτυφλείς.

Καλύτερα να λες τα πράγματα με το όνομα τους,παρά να κρύβεις προβλήματα κάτω απ’ το χαλάκι,ούτε να δημιουργείς προσδοκίες που είναι αδύνατο να γίνουν όπως την περσινή περίοδο.

Η μεταβατική περίοδο της Κοζάνης δεν θα είναι εύκολη ούτε στρωμένη με ροδοπέταλα…..

Το σίγουρο είναι όποια προσπάθεια και να γίνει …να γίνει ορθολογικά με συγκεκριμένους στόχους…

Ήδη η ομάδα “πληγώθηκε” αρκετά από την ανεπάρκεια ορισμένων,και ο κόσμος της απογοητεύτηκε για ακόμη μια φορά.

Share This Article