Ήττα “μαχαιριά” για Ολυμπιακό Βόλου από τον Εθνικό Ν.Κεραμιδίου

Παύλος Καλεμκερίδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Ήττα που τον κρατά στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα γνώρισε ο Ολυμπιακός Βόλου από τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου. Η ομάδα της Πιερίας προηγήθηκε νωρίς και κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα της ως το τέλος, υποχρεώνοντας τους ερυθρολεύκους σε μια πολύ πικρή ήττα.

Το σκορ στο παιχνίδι άνοιξε στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή, παγώνοντας τη Νεάπολη στο 8ο λεπτό. Ο Αναστασίου βγήκε στην πλάτη της άμυνας, ο Πατσιογεώργος έκανε την έξοδο και έδιωξε τη μπάλα που λόγω του έντονου αέρα πήρε αντίθετη κατεύθυνση, με τον Εθνικό να βγαίνει γρήγορα στην κόντρα, τον Σεχολάρι να σουτάρει με τον Καβουσάκη να αποκρούει εντυπωσιακά, αλλά να βλέπει τον Μπατζώνη να παίρνει το ριμπάουντ και με ένα δυνατό γυριστό να κάνει το 0-1 από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ένα σουτ του Σκοπελίτη στο 15′ δεν ανησύχησε τον Πατσιογέωργο, με τους φιλοξενούμενος να κρατούν το προβάδισμα τους και τον Ολυμπιακό να δημιουργεί προϋποθέσεις αλλά όχι και τελικές ευκαιρίες για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Στο 28ο λεπτό ο Μαργαρίτης επιχείρησε μια πονηρή σέντρα – σουτ τεστάροντας τα αντανακλαστικά του Καβουσάκη, όμως ο κίπερ του Ολυμπιακού αντέδρασε σωστά. Ο χρόνος κυλούσε με το ματς να μην διεκδικεί δάφνες ποιότητας, κάτι που φυσικά δεν ευνοούσε τους ερυθρολεύκους που κυνηγούσαν στο σκορ. Κάπως έτσι το ημίχρονο «έσβησε» αθόρυβα, με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια κεφαλιά του Παπαϊωάννου στο 50ο λεπτό να μην απειλεί ουσιαστικά την εστία του Πατσιογεώργου, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να ανεβάσει στροφές για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, πριν έρθει η στιγμή που ο κίπερ του Εθνικού έχασε τις αισθήσεις του παγώνοντας τη Νεάπολη. Στο 66′ οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι εντός περιοχής μετά από γύρισμα του Σκοπελίτη, με τους φιλοξενούμενους να έχουν στη συνέχεια δύο πολύ καλές στιγμές για ένα δεύτερο τέρμα.

Στο 69′ ο Λαμπίρης ήταν αυτός που σούταρε χωρίς να βρει εστία, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Σεχολάρι έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξια, σούταρε χαμηλά και ανάγκασε τον Καβουσάκη σε εντυπωσιακή επέμβαση για να διατηρηθεί το 0-1. Οι ερυθρόλευκοι ανοίχτηκαν ακόμα περισσότερο στο γήπεδο για να βρουν το πολυπόθητο γκολ, αφήνοντας όμως χώρους με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να είναι πολύ επικίνδυνοι στην κόντρα επίθεση.

Στο 87′ μάλιστα σπατάλησαν νέα μεγάλη ευκαιρία για το 0-2, με τον Φερνάντο Κόλα να βγαίνει σε ανεπανάληπτο τετ α τετ μετά από ολιγωρία της ερυθρόλευκης άμυνας, να πλασάρει τον Καβουσάκη, αλλά να βλέπει τον έμπειρο κίπερ να διώχνει με τα πόδια σώζοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Στα εναπομείναντα λεπτά τίποτα δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να μην βρίσκει ποτέ απάντηση στο τέρμα του Μπατζώνη, γνωρίζοντας την ήττα με 0-1.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έμεινε έτσι στους 15 βαθμούς και την προτελευταία θέση, δίνοντας πλέον μεγάλη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Την επόμενη αγωνιστική το συγκρότημα του Κώστα Σταματίου αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κοζάνη και χρειάζεται επειγόντως βαθμούς για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη.

Ολυμπιακός Βόλου: Καβουσάκης, Μαργαρίτης (54′ Κατσαγεωργίου), Θεοδωρόπουλος (46′ Γιαρλέλης), Σιουμουρέκης, Παπαϊωάννου, Κόλα, Καρβούνης (61′ Ντινόπουλος), Παπαδήμος, Αναστασίου, Σκοπελίτης, Διαμαντόπουλος (74′ Σταμπουλής)

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου: Πατσιογεώργος (59′ Τσιλεγκερίδης), Κόλα, Λαμπίρης, Φυτόπουλος, Δαλαμήτρας (75′ Γκιώνης) , Ιντζόγλου, Μαργαρίτης (52′ Χατζηπουργάνης), Μπατζώνης, Σεχολάρι, Κριεμάντι (75′ Τουλίκας), Γιαζιτζόγλου

Πηγή: Regista

Share This Article