Τεράστια νίκη ψυχολογίας αλλά και ουσίας για τον Εορδαϊκό απέναντι στο Νέο Κεραμίδι ( φωτό – video)

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Με γκολ του Νίκολλι στο 91’λεπτό ο Εορδαϊκός πέτυχε τεράστιας σημασίας νίκη τόσο από βαθμολογικά όσο κυρίως από ψυχολογικής άποψης επί του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου με 1-0 για την 6η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής και μπορεί να ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Με ψυχή χιλίων λεόντων ο Εορδαϊκός άψογα στημένος από τον Νίκο Κατακαλίδη περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τον πρωτοπόρο και τελικά τον έριξε στο «καναβάτσο» λίγο πριν το τέλος και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα για φέτος.

Oι παίκτες του Εορδαϊκού τα έδωσαν όλα και στο τέλος δικαιώθηκαν ενώ από την αντίπερα όχθη οι φιλοξενούμενοι μπορεί να είχαν τη κατοχή, κάποιες ευκαιρίες και ένα χαμένο πέναλτι αλλά στο ποδόσφαιρο κερδίζει όποιος πετυχαίνει γκολ και αυτός που το πέτυχε ήταν ο Εορδαϊκός.

Ο Εορδαϊκός και στα προηγούμενα παιχνίδια δεν ήταν κακός αλλά του έλειπε το αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που ήρθε στο κατάλληλο σημείο απέναντι στον πρωτοπόρο και όπως λέει και ο λαός η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή.

Το παιχνίδι παρακολούθησαν περίπου 350 φίλαθλοι που στήριξαν τον Εορδαϊκό και σίγουρα μπορεί να είναι περισσότεροι στα επόμενα παιχνίδια.

Φάσεις και γκολ

Στο 37′ ο Σεχολλάρι απέφυγε πολύ όμορφα το Παπά μέσα στη περιοχή ο οποίος τον ανέτρεψε. Το καθαρό πέναλτι εκτέλεσε ο Σεχολλάρι αλλά ο Δημητριάδης του είπε όχι κρατώντας το 0-0.

Στην αντεπίθεση ο Εορδαϊκός λίγο έλλειψε να ανοίξει το σκορ σε διπλή ευκαιρία όταν το πρώτο σουτ του Καλογιαννίδη βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Νίκολλι πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 50’διαγώνιο σουτ Σεχολλάρι μέσα από τη περιοχή άουτ ενώ 5 λεπτά μετά σουτ του Μαρκόν έξω από τη περιοχή μπλόκαρε ο Πατσιογεώργος.

Στο 62′ ο Δημητριάδης πρόλαβε τον Σεχολλάρι ο οποίος δεν πρόλαβε να “τσιμπήσει” τη μπάλα ενώ στο 65ο κοντινή κεφαλιά του ίδιου παίκτη πέρασε ελάχιστα έξω.

Στο 71’κόρνερ Καλογιαννίδη πρώτη κεφαλιά Παπά δεύτερη Νίκολλι μπλόκαρε ο Πατσιογεώργος με τον επιθετικό του Εορδαϊκού να μην αφήνει τον Γροσδάνη να σουτάρει.

Στο 91′ λεπτό ο Εορδαϊκός πέτυχε το χρυσό γκολ και προκάλεσε έκρηξη ενθουσιασμού στους φιλάθλους του.

Πιο συγκεκριμένα ο Τοπάλης έδωσε δεξιά στον Χάιτα αυτός το επέστρεψε τη μπάλα και αυτός με τη μία έδωσε πιο αριστερά στον αφύλακτο Κουνάβα που αντί να σουτάρει έκανε τη παράλληλη σέντρα με τον Νίκολλι να «τρυπώνει» στην άμυνα και με προβολή να σημειώνει το γκολ που έδωσε το πρώτο τρίποντο στην ομάδα του.

Το τελευταίο σφύριγμα της κας Πίγγιου βρήκε τους παίκτες του Εορδαϊκού να πανηγυρίζουν έξαλλα το πολύτιμο τρίποντο που τους δίνει άλλη ψυχολογία για την δύσκολή συνέχεια ενώ οι φιλοξενούμενοι είδαν το απόλυτο που είχαν να χάνεται στην Πτολεμαΐδα από τον ψυχωμένο Εορδαϊκό.

Εορδαϊκός(Νίκος Κατακαλίδης): Δημητριάδης, Σιδηρόπουλος, Γροσδάνης, Παπάς, Πούλιος, Καλογιαννίδης (88ο Χάιτας), Κοντογουλίδης, Μπαλίτσας, Παπαζήσης (72ο Κουνάβας), Νίκολι, Marcon (77ο Τοπάλης).

Διαιτητής: Πίγγιου (Σ.Δ. Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Δρουδάκης (Σ.Δ. Γρεβενών)- Γραμμένος (Σ.Δ. Κέρκυρας)

Κίτρινες είδαν οι Marcon, Παπαδόπουλος, Γιαννίτσης, Νίκολλι, Γροσδάνη.

Εθνικός Ν. Κεραμιδίου (Βαγγέλης Μόρας): Πατσιογεώργος, Κόλα, Λαμπίρης (63ο Γ. Τουλίκας), Γιαννίτσης, Χατζής, Παπαδόπουλος (95ο Ιντζόγλου), Ζούκαν (75ο Ιγγλέζος), Σεχολλάρι, Κρεμάλδι (95οΓκιώνης), Καρτσαμπάς (63ο Β. Τουλίκας), Κλιγγόπολος

Ρεπορτάζ αγώνα – Φωτογραφίες

Θεόφιλος Ηλιάδης e-ptolemeos

Share This Article