Σε οικονομικό αδιέξοδο ομάδα Γ’ Εθνικής – Έκτακτη Γενική Συνέλευση και εξελίξεις!

Παύλος Καλεμκερίδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Έτσι λοιπόν ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι η διοίκηση του συλλόγου θα έφτανε σε αυτό το “μηδενικό” οικονομικό σημείο. Χρήματα δεν υπάρχουν και μετά βίας πληρώθηκαν μερικές τελευταίες υποχρεώσεις και αυτό γιατί υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες που άμεσα θα πρέπει να βρουν τη λύση τους.

Μάλιστα, δεν είναι πλέον μυστικό ότι στο τελευταίο ταξίδι της ομάδας στην Άρτα, άτομα εκτός διοίκησης έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να μπορέσει η ομάδα να φέρει εις πέρας την αποστολή της. Άτομα τα οποία σχετίζονται με την κίνηση για αλλαγή στη διοίκηση.

Οι άνθρωποι που τρέχουν ουσιαστικά και τυπικά τον σύλλογο είναι ο Διονύσιος Κόκλας ο οποίος είναι και ο βασικός χρηματοδότης και ο Μάκης Πυλαρινός ο οποίος έχει φέρει εις πέρας αρκετά θέμα στην ομάδα.

Το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο αδυνατεί ή μάλλον αδυνατούσε εξ΄ αρχής να χρηματοδοτήσει τον σύλλογο. Μετά την αθέτηση των συμφωνιών και μετά από λάθος χειρισμούς της διοίκησης, ήταν ηλείου φαεινότερο ότι η διοίκηση θα έφτασε σε οικονομικό τέλμα!

Με την ομάδα αγωνιστικά να βρίσκεται σε μια ομολογουμένως καλή βαθμολογική θέση παρά τα προβλήματα και το ελλιπές ρόστερ, ο σύλλογος καλείται να συνεχίσει στο πρωτάθλημα αντιμετωπίζοντας τις αγωνιστικές προκλήσεις. Τις τελευταίες ημέρες, έχουν εμφανιστεί στο προσκήνιο άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν οικονομικά την ομάδα, γύρω τους συνασπίζονται και αρκετοί άλλοι.

Κύριοι εκφραστές αυτής της κίνησης είναι δύο βετεράνοι ποδοσφαιριστές της ομάδας που έχουν περάσει και από θέσεις παλιών διοικητικών συμβουλίων, ο Ζαφείρης Μαρίνος και ο Διονύσιος Γκλαβάς, δύο πετυχημένοι επιχειρηματίες και πάνω από όλα άνθρωποι της ομάδας. Αυτή η κίνηση λοιπόν έχει κάνει τις πρώτες της επαφές με τα μέλη της νυν διοίκησης (Κόκλα-Πυλαρινό) για το πως και με τι τρόπο θα μπορέσουν να αναλάβουν τα ηνία του συλλόγου σε αυτή την κρίσιμη οικονομικά καμπή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα για πάνω από 3 ώρες με κυρίαρχα θέματα τα οικονομικά και φυσικά την “αλλαγή σκυτάλης” στο τιμόνι της διοικητικής ηγεσίας. Οι επαφές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Με την οικονομική “θηλιά” να βρίσκεται στο “λαιμό” της ομάδας, η διοίκηση το βράδυ αποφάσισε και έπραξε το αυτονόητο και αυτό είναι να πάει ο σύλλογος σε μια έκτακτη Γενική Συνέλευση, το απόγευμα της Τετάρτης 15/11 στις 6.30 στην αίθουσα του Μουσικού Γυμνασίου Ζακύνθου, με κυρίαρχο θέμα το οικονομικό αδιέξοδο και την πρόσκληση ενδιαφέροντος από επιχειρηματίες που θέλουν να εμπλακούν στα διοικητικά της ομάδας.

Κάτω από το βάρος των εξελίξεων και της ευθύνης, το διοικητικό συμβούλιο σε πρώτη φάση θα κάνει τα αυτονόητα και τα απαραιτήτως νομότυπα και μετά πολύ πιθανόν να παραιτηθεί έτσι ώστε να διευκολύνει τις εξελίξεις. Στην αθλητική εκπομπή “EL CLASICO” μίλησαν τόσο ο Διονύσιος Κόκλας όσο και ο Μάκης Πυλαρινός. Και οι δύο παραδέχτηκαν ότι έγιναν λάθος χειρισμοί στο οικονομικό κομμάτι.

Αναφορικά με την κίνηση αυτή των επιχειρηματιών, αξίζει να τονίσουμε ότι υπάρχει ένα “ομιχλώδες τοπίο” καθώς πλην των δύο βετεράνων παικτών και εν ενεργεία επιχειρηματιών κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια το τι ακριβώς συμβαίνει. Και για να είμαστε δίκαιοι, δεν υπάρχει ακόμα στο προσκήνιο κάτι επίσημο για τα πρόσωπα που θέλουν να διαδραματίσουν ρόλο στον σύλλογο.

Όλα αυτά συμβαίνουν, την στιγμή που η ομάδα την Κυριακή, δίνει ένα σημαντικό παιχνίδι κόντρα στη Θύελλα Κατσικά στο νησί για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. Οι ημέρες που διανύει ο σύλλογος είναι κρίσιμες. Οι αποφάσεις που θα παρθούν θα είναι ιστορικές που θα καθορίσουν το μέλλον της ομάδας.

Ο ΑΠΣ Ζάκυνθος είναι ερασιτεχνικό σωματείο και οι σημαντικές-ιστορικές αποφάσεις, παίρνει να παίρνονται από τα ανώτατα συλλογικά όργανα που σε αυτή την περίπτωση είναι η Γενική Συνέλευση. Με την αγωνία να κτυπάει κόκκινο όλοι περιμένουν τις εξελίξεις και ευελπιστώντας, ότι θα βρεθεί βιώσιμη λύση στο οικονομικό αδιέξοδο.

Πηγή: ioniansports

Share This Article