Πρωταθλήματα Ε.Π.Σ. Κοζάνης: Δέκα παιχνίδια, εφτά τριπλέτες διαιτητών από άλλες Ε.Π.Σ. και το… πρόβλημα συνεχίζεται! (Γράφει ο Χρήστος Τσαρτσιανίδης)

Παύλος Καλεμκερίδης
2 Λεπτά αναγνωσης

Το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν συνολικά δέκα παιχνίδια σε Α’ και Β’ Τοπικό Ε.Π.Σ. Κοζάνης, όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε εβδομάδα.

Η Ε.Π.Σ. Κοζάνης, την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, μέσω του επίσημου site της, ανακοίνωσε τους διαιτητές των αναμετρήσεων, όπως συνηθίζει.

Κοιτάζοντας τους ορισμούς, καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά, ότι υπάρχει πρόβλημα. Και αυτό διότι από τα 10 παιχνίδια που θα πραγματοποιηθούν, “μόλις” στα 3 από αυτά, υπάρχουν διαιτητές της Ε.Π.Σ. Κοζάνης, ενώ στα υπόλοιπα 7 ματς, θα παίξουν διαιτητές από Ε.Π.Σ. Φλώρινας και Ε.Π.Σ. Καστοριάς!

Συνολικά θα αγωνιστούν 7 διαιτητές της Ε.Π.Σ. Κοζάνης, αφού κάποιοι από αυτούς θα παίξουν σε αγώνες και του Σαββάτου και της Κυριακής!

Το πρόβλημα με τις διαιτησίες είχε ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς και πλέον γίνεται όλο και μεγαλύτερο. Αποδεικνύεται πλέον πως οι διαιτητές της Ένωσης είναι ελάχιστοι και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν κάθε αγωνιστική.

Μάλιστα, μέσα σε όλα αυτά, η Ε.Π.Σ. Κοζάνης, στους ορισμούς που ανακοινώνει, όταν είναι διαιτητές από άλλες Ε.Π.Σ., όπως της Φλώρινας και της Καστοριάς, δεν γράφει τα ονόματα, αφήνοντας τις ομάδες και τον φίλαθλο κόσμο, να μαθαίνουν τους διαιτητές όταν αυτοί φτάσουν στο γήπεδο, κάτι σαν… έκπληξη δηλαδή! Θεωρώ πως είναι λανθασμένη επιλογή να μην γνωρίζουμε τα ονόματα και θα ήταν καλό να υπάρξει μέριμνα γι’ αυτό το ζήτημα.

Αυτό που δημιουργεί ερωτήματα σε όλους μας, είναι το εξής.

📌Για ποιο λόγο η Ε.Π.Σ. Κοζάνης, δεν δημιουργεί σχολή διαιτησίας και δεν παράγει νέους διαιτητές, αφού και οι ίδιοι βλέπουν και αντιλαμβάνονται το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί?..

Προσωπική μου γνώμη είναι πως το θέμα δεν λύνεται φέρνοντας διαιτητές από άλλες Ε.Π.Σ.. Όλο αυτό δεν θα πρέπει να γίνει μόνιμο, αλλά να χρησιμοποιηθεί μόνο ως προσωρινή λύση.

Εκτός και αν οι άνθρωποι της Ε.Π.Σ. Κοζάνης έχουν αυτό τον προσανατολισμό και δεν τους ενδιαφέρει στα Πρωταθλήματα της Ένωσης, να παίζουν δικοί τους διαιτητές.

Εν κατακλείδι, καλό θα ήταν, είτε να βγει κάποια ανακοίνωση είτε να ενημερωθούν οι ομάδες για το τι ακριβώς συμβαίνει, ούτως ώστε να γίνει και ένας διάλογος για να βρεθούν λύσεις.

Χρήστος Τσαρτσιανίδης | www.top-sport.gr

Share This Article