Πραγματοποιήθηκε ο 15ος Πανελλήνιος Ποδηλατικός Γύρος της Λίμνης Πολυφύτου “Γεώργιος Πράσσος”. (φωτογραφίες)

Παύλος Καλεμκερίδης
2 Λεπτά αναγνωσης

Με μεγάλη  συμμετοχή αθλητών και αθλητριών πραγματοποιήθηκε φέτος  Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 σε συνθήκες καύσωνα , ο 15ος  Πανελλήνιος Ποδηλατικός Γύρος της Λίμνης Πολυφύτου (Γεώργιος Πράσσος).  

Με αφετηρία το Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων  οι  ποδηλάτες διήλθαν διαδοχικά από : Υψηλή Γέφυρα Σερβίων , Βαθύλακκο , Αμυγδαλιά , Ανατολή , Πύργο-Σταυρωτή , Κοντοβούνι , Σπάρτο , Καισαρειά , Αιανή , Γέφυρα  Ρυμνίου ,  έξω από Μικρόβαλτο , Προσήλιο , Αυλές, Κρανίδια και τερμάτισαν στην κεντρική πλατεία των Σερβίων στην είσοδο του Δημαρχείου.

Φέτος για πρώτη φορά η διαδρομή διήλθε από την πόλη  της  Αιανής.

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές και εμπλεκόμενους  Αιανιώτες  αλλά και κατοίκους όλων των χωριών ,  για την συμβολή τους  στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία που επικρατούσαν την ώρα του αγώνα.

Η διαδρομή καταγράφηκε  περίπου στα 62 χιλιόμετρα με υψομετρικά περίπου 1100μ. 

Οι συμμετέχοντες  ανήλθαν στους 80. Η πρώτη τριάδα της γενικής κατηγορίας ήταν:

1oς   Δημήτριος Κατσίμπουρας με χρόνο 1:56:07 (ποδηλάτης του ΟΛΥΜΠΙΟΥ Π.Σ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – και Παναθηναϊκού Α.Σ. ).

2oς Μανώλης  Κακαβελάκης    με χρόνο  1:56:24  (ποδηλάτης της ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ).

3ος      Βασίλειος Πανταζής με χρόνο  1:56:45  (ποδηλάτης  της Α.Σ. ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ).

Στην κατηγορία των γυναικών είχαμε μια γυναίκα που τερμάτισε  την Παρασκευή Γεωργίου με χρόνο  2:49:01 (ποδηλάτης  της  ΔΕΗ CYCLING TEAM).

Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός  λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιώργου Πράσσου  (πλέον ο αγώνας πήρε την ονομασία του) αλλά και άλλων αθλητών της ποδηλασίας που χάθηκαν τόσο άδικα.

Με το πέρας των βραβεύσεων των αθλητών  ο Δήμαρχος  Σερβίων  κ. Χρήστος  Ελευθερίου , βράβευσε όλους αυτούς που με την  συνδρομή τους βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή αυτού του αγώνα.   

Διοργανωτές του αγώνα ήταν :H Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Σερβίων.

O Αιμοδοτικός Σύλλογος Σερβίων «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Γενικός χορηγός του αγώνα ήταν και φέτος η «ΒΙΚΟΣ Α.Ε».

Ένα πραγματικά πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός για τα Σέρβια  και όλη τη γύρω περιοχή που βοηθάει στην ανάδειξη της. Δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε όλους τους συμμετέχοντες τόσο  οργανωτικά  όσο και αθλητικά. Ευχή όλων η περεταίρω αναβάθμιση του αγώνα και η ένταξη του στους αγώνες Ε.Τ.Α.Π της  Ελλάδος.

ΠΗΓΗ: cerbiwnfrouros.blogspot.com

Share This Article