ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ…ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Έτσι όπως της αξίζει…τελειώνει το ταξίδι της η ΑΕΠ Κοζάνης.

Στην Αθήνα αύριο, θα αντιμετωπίσει την Πρωταθλήτρια Ελλάδας Κ-19, τον Ολυμπιακό Πειραιώς.
Ένα ιστορικό φιλικό, το μεγαλύτερο της ιστορίας της, κόντρα στην ιστορικότερη ομάδα της χώρας μας.
Αγώνας, που χιλιάδες παιδιά από όλη την Ελληνική Επαρχία θα ονειρεύονταν να ζήσουν.

Η ΑΕΠ Κοζάνης και οι άνθρωποι της, αποτέλεσαν για τρία ολόκληρα χρόνια, το…λουλούδι, μέσα στη μπόχα του λεγόμενου ποδοσφαίρου της Γ’ Εθνικής.

Προσπάθησε να μείνει και έμεινε, μακριά από κάθε συναλλαγή, από κάθε δοσοληψία, από κάθε σαπίλα του λεγόμενου συστήματος.

Με τη μικρότερη ηλικιακά ομάδα όλων των Ελληνικών Εθνικών πρωταθλημάτων, έδωσε αμέτρητες ευκαιρίες και χαρές στα παιδιά της Δυτικής Μακεδονίας.
Κατάφερε να αλλάξει την ζωή πολλών νεαρών ταλαντούχων παικτών, έδωσε δε πρόσφατα και παίκτη της σε Εθνική ομάδα της χώρας, κάτι…απίστευτο για ομάδα Γ Εθνικής και δη της συγκεκριμένης ξεχασμένης περιοχής.

Προσπάθησε και έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, αποτέλεσε όαση και παράδειγμα φιλοξενίας σε όλους τους αντιπάλους, αλλά δεν θα μπορούσε να την ανεχθεί το βρώμικο κύκλωμα που λυμαίνεται το έρμο ποδόσφαιρο.

Όπου πρόεδροι ΕΠΣ, λειτουργούν ως μεσάζοντες, υπόκοσμος και μπράβοι κυνηγούν τους…επόπτες και τα αποτελέσματα αγώνων…είναι γνωστά από …μέρες πριν.
Η ΑΕΠ Κοζάνης, αντιστάθηκε σε όλα αυτά και φυσικά έπρεπε να πληρώσει.
Να υποβιβασθεί την τελευταία αγωνιστική, την ώρα που δεν γίνονταν αγώνες αφού παραιτούνταν οι αντίπαλοι ενώ, ως εκ θαύματος σημειώνοταν τεσσάρες που τυχαία έδιναν τη σωτηρία σε αντιπάλους.

Και ενόσω, στην αξιολύπητη και ξεπεσμένη -υλικά και αξιολογικά πόλη της Κοζάνης, συνάντησε μόνο εχθρότητα και εμπόδια από όλους τους θεσμικούς φορείς, στην υπόλοιπη Ελλάδα βρήκε την αναγνώριση, έστω από ανθρώπους που αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Αμέτρητα δημοσιεύματα σε Πανελλαδικό επίπεδο για την όμορφη προσπάθεια, πολλά ευχαριστήρια για φιλοξενία, φιλικό με Παναιτωλικό πρωτοφανές για ομάδα Κοζάνης, έρχεται σαν αποκορύφωμα για μας, η πρόσκληση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, μια τεράστια τιμή για μια μικρή Επαρχιακή ομάδα για να μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι για την τιτάνια προσπάθεια μας.

Η ΑΕΠ Κοζάνης, ταξιδεύει σήμερα για την Αθήνα, παρά το γεγονός ότι την υποβίβασαν με το “έτσι θέλω”, μη λογαριάζοντας και πάλι τα έξοδα, ακριβώς επειδή θέλει να στηρίξει μέχρι το τέλος τη φιλοσοφία της.

Την προσφορά στα νέα παιδιά της περιοχής μας, που στην πόλη τους, βρίσκουν μόνο απαξίωση, εχθρότητα εώς και μίσος.

Να δώσει μια τελευταία φορά, σε όλους όσοι έδωσαν τον αγώνα τους με έντιμα μέσα τη μεγάλη χαρά της επιβεβαίωσης, ότι είναι τεράστιο πράμα να σε αναγνωρίζουν οι ΜΕΓΑΛΟΙ -Ολυμπιακός- και ας σε πολεμούν οι ανύπαρκτοι.

Πηγή: aepkozanis

Share This Article