Λευκή» ισοπαλία ανάμεσα σε Δαναούς Κοζάνης και Μακεδονικό Σιάτιστας (φωτογραφίες)

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Ισόπαλοι χωρίς σκορ (0-0) αναδείχτηκαν Δαναοί Κοζάνης και Μακεδονικό Σιάτιστας, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στο γήπεδο της Καλαμιάς.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Κοζάνης.

Μπροστά σε λιγοστούς φιλάθλους και με τον καιρό συννεφιασμένο, τα «πιτσιρίκια» των Δαναών υποδέχτηκαν τους πιο «έμπειρους» της Σιάτιστας.

Οι φιλοξενούμενοι δεν έπεισαν με την απόδοσή τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, παρ’ όλα αυτά είχαν ένα χαμένο πέναλτι από τον Καλογιαννίδη και δύο δοκάρια με τους Μπούρτζο και Μπατσή, σημαντικές ευκαιρίες δηλαδή για να πάρουν το «διπλό».

to kotetsi 834pix

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι ήταν προσηλωμένοι στον στόχο τους, να κρατήσουν την Σιάτιστα μακριά από το γκολ, κλείνοντας αρκετούς χώρους μέσα στο γήπεδο, δημιουργώντας πρόβλημα στο παιχνίδι των «μπλε», παίρνοντας τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η αναμέτρηση σε γενικές γραμμές ήταν μέτρια από πλευράς φάσεων, ενώ η Σιάτιστας τελείωσε το ματς με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Καλόγηρου στο 93′ λεπτό, με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Πελετίδη.

Η πρώτη καλή ευκαιρία για τον Μακεδονικό Σιάτιστας θα έρθει στο 9′ λεπτό, με τον Καλογιαννίδη να κάνει σουτ στην κίνηση μετά από σέντρα του Μπατσή, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο δίπλα από το δοκάρι της εστίας.

Στο 36′ λεπτό οι Δαναοί θα γίνουν απειλητικοί για πρώτη φορά στην αναμέτρηση, με τον Καραγιάννη να εκτελεί απευθείας το κερδισμένο φάουλ της ομάδας του, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 41’ ο Καλογιαννίδης θα δοκιμάσει το πόδι του έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά ο Ζερβανταρίδης θα μπλοκάρει το σουτ.

Στο 54′ λεπτό, μετά από σύγχυση μέσα στην περιοχή των Δαναών, η μπάλα θα στρωθεί στον Μπούτζο, ο οποίος με πολύ δυνατό σουτ από κοντινή απόσταση θα φτάσει κοντά στο γκολ, αλλά η μπάλα δεν θα του κάνει το χατίρι, αφού θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 58’ ο Βασίλης Μπατσής μετά από ατομική προσπάθεια έξω από την περιοχή θα κάνει φαλτσαριστό σουτ, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι και πάλι.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (59’), ο Μακεδονικός  Σιάτιστας θα κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του Καλογιαννίδη από τον Τζουρμανά μέσα στην περιοχή, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα προς τον διαιτητή Πελετίδη, λέγοντας πως δεν υπάρχει παράβαση.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καλογιαννίδης στο 60′ λεπτό, με το σέντερ φορ της Σιάτιστας να αστοχεί, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ, γλιστρώντας στην εκτέλεση.

Στο 76’ ο Μπατσής θα απειλήσει με σουτ αλλά ο Ζερβανταρίδης θα μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 80′ λεπτό ο Μπατσής θα κάνει λάθος πάσα, ο Πολύμερος θα κλέψει και θα χάσει μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Μακεδονικό Σιάτιστας να παραμένει στην 5η θέση φτάνοντας τους 18 βαθμούς, ενώ οι Δαναοί Κοζάνης έφτασαν τους 14 βαθμούς στην 7η θέση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δαναοί Κοζάνης: (Παπαδόπουλος – Πολύμερος-Ιωαννίδης) Ζερβανταρίδης, Χαραλαμπίδης, Καραγιάννης, Τζήκας, Παπαδόπουλος, Παπαδόπουλος Λ., Τζουρμανάς, Μπαλτζής, Μεντεσίδης (87’ Νάτσος), Πολύμερος (87’ Αντάμης Χ.), Τσικόπουλος Σ. (34’ Δημητριου α.α. (78’ Βρόικος)

Μακεδονικός Σιάτιστας: (Σιαπανίδης – Ιωαννίδης) Ζηνόβιος, Μπατσής Χ., Καλόγηρος, Κοντός (68’ Αγκάστρα), Κυριλλίδης, Αποστόλου, Μπούρτζος, Σίμος (68’ Ντεμάι), Καλογιαννίδης, Μπατσής Β.

Διαιτητής: Πελετίδης

Α’ Βοηθός: Γεωργιάδης

Β’ Βοηθός: Πραχάλης

Δείτε τις φωτογραφίες του www.top-sport.gr:

Επιμέλεια – Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Χρήστος Τσαρτσιανίδης | www.top-sport.gr

Share This Article