Επιστολή των φιλάθλων της ΑΕΠ Κοζάνης προς την διοίκηση της ομάδας

Παύλος Καλεμκερίδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Κύριε πρόεδρε της ΑΕΠ Κοζάνης και συνεργάτες

πριν μερικά χρόνια, μια παρέα φίλων του ποδοσφαίρου δημιούργησαν την ομάδα ΑΕΠ Καραγιαννίων που σε λίγα χρόνια μετονομάστηκε σε ΑΕΠ Κοζάνης.

Την δημιούργησαν με πολύ αγάπη , με πολύ μεράκι και κυρίως από το υστέρημά τους.

Δούλεψαν σκληρά και την έφτασαν στα πρόθυρα της σούπερ λιγκ δύο.

Βέβαια από εκεί και πέρα το φορτίο δυσβάστακτο. Οι οικονομικές απαιτήσεις τεράστιες κι εσείς παρουσιαστήκατε σαν απομηχανής θεοί, αναλαμβάνοντας την ομάδα και τάζοντας λαγούς με πετραχήλια, που όμως όχι μόνο δεν τηρήσατε αλλά οδηγήσατε την ομάδα στην καταστροφή.

Δεν ξέρουμε αν αυτό ήταν ένα έγκλημα εξ αμελείας ή εκ προμελέτης. Η ζημιά πάντως έγινε, αποτύχατε πανηγυρικά. Παρ όλα αυτά εμείς σαν φίλαθλοι της ομάδας, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε:

Σας …..ευχαριστούμε «κύριοι», που μας διδάξατε τι σημαίνει αυτό το διαβόητο «αλλιώτικο ποδόσφαιρο»
Σας …….ευχαριστούμε που μας διδάξατε πως μια ομάδα μπορεί να κατεβεί σε τρία χρόνια προς τα κάτω τρεις κατηγορίες με τόση επιτυχία.(football league, Γ´ Εθνική, Α τοπικό ΕΠΣ Κοζάνης).

Σας ……ευχαριστούμε που απαξιώσατε όλα τα στελέχη της ομάδας και την απομακρύνατε από τους φιλάθλους της.

Σας ……ευχαριστούμε για την ανάδειξη ταλέντων της περιοχής τα οποία, για εντελώς ανεκδιήγητους λόγους, αποσύρατε από τις εθνικές ομάδες της ΕΠΣ Κοζάνης για να μη γίνουν γνωστοί στο Πανελλήνιο για τις ικανότητές τους και για το ταλέντο τους, κάνοντας κακό στους ίδιους, στο σωματείο και στις εθνικές ομάδες.
Μαζί όμως με τις ευχαριστίες μας, εγείρονται και κάποια αμείλικτα ερωτήματα:

Γιατί «κύριοι» στα μέσα του πρωταθλήματος της περιόδου 2022-2023 και συγκεκριμένα την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου αρνηθήκατε την πενιχρή οικονομική απαίτηση των εμπείρων και ικανών παικτών, τους αφήσατε ελεύθερους ενώ ξέρατε ότι μαζί τους είχε την δυνατότητα η ομάδα να κρατηθεί στην κατηγορία;

Ήταν φυσικό, αυτοί οι παίκτες να μεταγραφούν σε ανταγωνιστικές ομάδες της κατηγορίας, Κοζάνης και Καστοριάς, αφήνοντας εκτεθειμένα τα νεαρά ταλέντα, που δώσαν ψυχή και σώμα για να σώσουν την ομάδα άλλα τελικά αποδεκατισμένοι δεν τα κατάφεραν.

Γιατί «κύριοι» ενώ τον Ιούλιο που μας πέρασε, η ομάδα εγγράφηκε στις καταστάσεις του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κοζάνης, εσείς παραμονές της έναρξής του, εντελώς απροσδόκητα, αναίτια και απροειδοποίητα την εγκαταλείψατε με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική της διάλυση, μη αφήνοντας τίποτα όρθιο (ούτε καν τις μπάλες στα τα αποδυτήρια);
Βέβαια «κύριοι» τα ερωτήματα είναι ρητορικά.

Την απάντηση την γνωρίζουμε πολύ καλά. Εσείς είστε επαγγελματίες και βέβαια θεωρούμε απόλυτα θεμιτό να προοθήσετε τα επαγγελματικά σας συμφέροντα. Όμως δεν σας πληροφόρησε κανείς ότι μπορεί να υπάρξει « το τερπνόν μετά του ωφελίμου» και μάλιστα όταν πρόκειται για ομάδα της γενέθλιας γης;

Άραγε η λέξη «Τερπνό» υπάρχει στο λεξιλόγιό σας ή για εσάς το μόνο που έχει σημασία είναι το «ωφέλιμο» δηλαδή το χρήμα και το κέρδος; Μπροστά στο κέρδος και μόνο αυτό δεν διστάσατε να ποδοπατήσετε τις προσπάθειες των ανθρώπων που δημιούργησαν την ομάδα και τα όνειρα των φιλάθλων που την στήριξαν.

Όμως η ζωή ξέρει και να υπενθυμίζει και να εμπαίζει και να αποκαθιστά. Αρκεί να διδασκόμαστε από τα λάθη μας. Ευχόμαστε στο αθλητικό σωματείο του Απόλλωνα ΣΜΥΡΝΗΣ – την ομάδα «κύριοι» που πρόσφατα αναλάβατε- καλή επιτυχία και να αλλάξει κατηγορίες προς τα επάνω και όχι προς τα κάτω. Και μια φιλική συμβουλή, στον Απόλλωνα Σμύρνης, «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας»

Υ.Γ Με την ευκαιρία της επαναλειτουργία του της ιστοσελίδας ελπίζουμε και αναμένουμε απάντηση.

Υπογραφή:

Οι ηρωικοί φίλαθλοι της ΑΕΠ Κοζάνης

Πηγή: Topsport Kozani

Share This Article