Γ’Εθνική: Τέσσερις οι Όμιλοι του πρωταθλήματος,οι προϋποθέσεις,οι αγώνες μπαράζ ανόδου,και οι δηλώσεις συμμετοχής

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Σε τέσσερις ομίλους θα πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ στη τελευταία της συνεδρίαση.

Οι όμιλοι θα αριθμούν 18 ομάδες, πράγμα που σημαίνει ότι θα ανέβουν περισσότερες ομάδες από τη διαδικασία των ομίλων των πρωταθλητών ενώσεων, ανοίγοντας πλέον διάπλατα για τη συμμετοχή και της Ελλάς Σύρου που είναι η καλύτερη 4η ομάδα στους 8 ομίλους βάσει συντελεστών.

Επίσης, ανακοινώθηκε πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και πόσες θα ανέλθουν στη Γ΄Εθνική από τα τοπικά, όπως και ο τρόπος που θα γίνει αυτό.

Αναλυτικά το σχετικό απόσπασμα: 

Ενέκρινε την εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Σύμφωνα με αυτή, την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις (4) ομίλους και θα προβιβάζονται στην ανώτερη κατηγορία οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, δηλαδή τέσσερις (4) ομάδες.

Θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα συνολικά τριάντα (30) ομάδες, απευθείας θα υποβιβασθούν οι επτά (7) τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου, εάν και εφόσον ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου θα είναι 18. Επιπλέον θα υποβιβασθούν δυο (2) ομάδες που θα προκύψουν ως εξής: Μια (1) ομάδα – η ηττημένη – που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 1ο και 2ο όμιλο και μία (1) ομάδα – η ηττημένη – που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 3ο και 4ο όμιλο.

Οι πιο πάνω αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα, θα είναι μονοί και αν στην κανονική διάρκεια λήξουν ισόπαλοι θα υπάρξει ημίωρη παράταση και αν στην ημίωρη παράταση δεν προκύψει νικητής θα ακολουθήσει διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή. Συνολικά θα υποβιβαστούν τριάντα (30) ομάδες.

Από τα πρωταθλήματα των ΕΠΣ θα προβιβασθούν συνολικά στη Γ’ Εθνική Κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024, είκοσι τέσσερις (24) ομάδες. Αυτές θα προκύψουν ως εξής: Οι πενήντα τρεις (53) Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (3) Δευτεραθλήτριες ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) ομάδες, θα πάρουν μέρος στους αγώνες κατάταξης για τον προβιβασμό στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Θα συγκροτήσουν 8 ομίλους των 7 ομάδων έκαστος, από τους οποίους θα προβιβασθούν οι τρεις (3) πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης από κάθε όμιλο.
Η καταληκτική ημερομηνία για δήλωση συμμετοχής είναι η Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023.

Επιμέλεια: Παύλος Καλεμκερίδης

Share This Article