Αποκαλύψεις Γρηγορίου για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – «Προχώρησε σε βάθος η έρευνα»

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Ο έγκριτος νομικός Χάρης Γρηγορίου μίλησε για τους προέδρους ομάδων Super League 1 και Super League 2 που εμπλέκονται στην υπόθεση των στημένων αγώνων.

Μάλιστα στο σπίτι ενός προέδρου, όπως αποκάλυψε ο Κυριάκος Θωμαΐδης στο Metropolis 95,5 βρέθηκε ποσό που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ!!

Συνολικά επτά πρόεδροι της Super League 2 και τέσσερις πρόεδροι από την πρώτη κατηγορία (όπως και δεκάδες άλλοι άνθρωποι) εμπλέκονται μέχρι αυτή την στιγμή στο σκάνδαλο του ποδοσφαίρου. Τα πλοκάμια φθάνουν πολύ βαθιά, δείχνουν το μέγεθος της διάβρωσης που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κ. Γρηγορίου στις δηλώσεις του είπε τα εξής:

“Ενημερώθηκα για όσα γίνονται, αυτά είναι κυρίως από δημοσιεύματα. Σίγουρα πρόκειται για ένα σύνολο ανθρώπων που εμπλέκονται. Και πρέπει να δούμε σε ποια αδικήματα εμπλέκονται οι επτά πρόεδροι της Super League 2 και οι τρεις από την πρώτη κατηγορία.

Μπορεί για παράδειγμα να ακούγεται σε συνομιλίες ένας πρόεδρος να μιλά για τρίτους. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να αξιολογηθεί εάν όντως εμπλέκεται ο πρόεδρος. Επίσης υπάρχει και εμπλοκή της Ιντερπόλ. Το νέο στοιχείο είναι αυτό που αναφέρατε. Είναι λοιπόν ακόμη πιο σοβαρό το όλο εγχείρημα και η όλη επιχείρηση”.

Ο κόσμος πιστεύει ότι δεν θα προχωρήσει τίποτα. Η κοινή γνώμη εκφράζει δυσπιστία. Εσεις τι λέτε;

“Από την στιγμή που συνδέονται αρκετές χώρες ευρωπαϊκές και μιλάμε για παρακολούθηση πολλών μηνών, είναι σαφές πως η έρευνα προχώρησε σε βάθος. Δεν συμφωνώ με την απήχηση του κόσμου. Δεν είναι όλα αντικείμενο συγκάλυψης. Μία πολιτεία έχει τους μηχανισμούς για να προχωρήσει σε βάθος μία έρευνα”.

Σε σπίτι παράγοντα βρέθηκε μισό εκατομμύριο ευρώ με χαρτονομίσματα των 500 ευρώ. Τι λέτε για αυτό;

“Το είχα διαβάσει αυτό. Θα είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Που τα βρήκε κιόλας; Και σήμερα που όλα είναι μέσω καρτών και τα μετρητά σπανίζουν. Δεν νομίζω ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Δεν έχει λόγο. Μπροστά έχουμε μία τετραετία. Δεν έχουμε εκλογές.

Δεν έχουμε στρογγυλέματα. Είναι ένα μήνυμα προς την πολιτεία πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει ακριβοδίκαιη απονομή. Αφού έγινε η συντονισμένη επιχείρηση πανευρωπαϊκά, τώρα αρχίζει η επεξεργασία των στοιχείων για την απονομή της δικαιοσύνης. Δεν ξέρω σε πόσες ημέρες θα γίνει. Αλλά χρειάζεται να γίνει άμεσα.

Το ερώτημα είναι: Έχουμε να κάνουμε με διεθνές κύκλωμα ή με ξεχωριστές υποθέσεις; Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα σχηματιστεί μία δικογραφία υπό την πίεση του χρόνου.

Επίσης πρέπει να σας αναφέρω ότι εντείνει την σοβαρότητα του θέματος, ότι η υπόθεση πάει στον Άρειο Πάγο. Νομίζω ότι εφόσον είναι έτσι τα πράγματα και υπάρχουν σαφείς αποδείξεις και διασταυρωθούν, τότε θα υπάρξουν παραβατικές συμπεριφορές. Αυτός είναι ο χώρος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Και το απαιτεί ο κόσμος για να έρθει η κάθαρση”.

Πηγή: Mikriliga

Share This Article