Ήττα «σοκ» για την Κοζάνη στο 95’ από τον Αιολικό, «φωνάζουν» για την διαιτησία οι «ερυθρόλευκοι» στην πρεμιέρα της Super League 2

Παύλος Καλεμκερίδης
5 Λεπτά αναγνωσης

Πικρή αλλά και συνάμα επεισοδιακή ήταν η επιστροφή της Κοζάνης στην Super League 2, μετά από ολόκληρα 40 χρόνια αφού οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με σκορ 2-1 στο  Δημοτικό Στάδιο Κοζάνης από τον Αιολικό, με τους Μυτιληναίους να «παγώνουν» τους φιλάθλους στο 95′ λεπτό, ενώ από την άλλη, οι γηπεδούχοι ήταν έξαλλοι με την διαιτησία.

Ιστορική μέρα για την Κοζάνη, η οποία επέστρεψε στις επαγγελματικές κατηγορίες, αλλά δεν κατάφερε να μπει με το δεξί στο νέα πρωτάθλημα της Β Εθνικής, αφού ηττήθηκε εντός έδρας από τον Αιολικό.

Το παιχνίδι πήρε «φωτιά» κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 54′ λεπτό, εκεί όπου ο Καλλέργης σκόραρε για την Κοζάνη, αλλά το σημαιάκι του βοηθού Ποζατζόγλου σηκώθηκε ψηλά, σημειώνοντάς τον σε θέση οφσάιντ, κάτι που εξόργισε την Κοζάνη, με τις διαμαρτυρίες να είναι έντονες, αφού όπως φάνηκε και με γυμνό μάτι, ο επιθετικός της Κοζάνης ξεκίνησε από κανονική θέση.

Μάλιστα μετά τα τέλος της αναμέτρησης, οι διαιτητές αποχώρησαν με ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε σύρραξη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, η οποία έσβησε σχετικά γρήγορα.

Σε γενικές γραμμές, το παιχνίδι ήταν μέτριο από πλευράς ποιότητας, ενώ η ομάδα της Κοζάνης ήταν καλύτερη καθ’ όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά ο Αιολικός έδειξε πιο αποτελεσματικός.

Στο 75′ λεπτό οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 0-1 με ένα εξαιρετικό γκολ από τον Zakaric, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πανέμορφη κεφαλια του Σουλιώτη στο 87′ λεπτό, με τον Αιολικό να κάνει το «buzzer beater» στο 95ο λεπτό, χάρις σε κεφαλιά ενός πρώην παίχτη της Κοζάνης, του Ιωάννου, ο οποίος χάρισε το «τρίποντο» στους «μπλε».

Η πρώτη καλή φάση χάθηκε στο 7′ λεπτό για την Κοζάνη, με τον Κοροβέση να σεντράρει και τον Καλλέργη να πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.

Ο Αιολικός απείλησε στο 10′ λεπτό με τον Nnomo με σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Καραγκιόζης μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 17’ ο Κοροβέσης με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή θα απειλήσει, αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Στο 27′ λεπτό ο Καλλέργης με εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή, θα αναγκάσει τον Dokic σε φοβερή επέμβαση.

Αυτές οι λιγοστές φάσεις ήταν ότι καλύτερο είδαμε στο πρώτο μέτριο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι άνοιξε, χωρίς όμως ουσιαστικές φάσεις, με την Κοζάνη να έχει την υπεροχή της μπάλας και τον Αιολικό να περιμένει πίσω.

Έτσι φτάνοντας στο 54′ λεπτό, ο Καλλέργης θα βγει σε τετ α τετ, με ωραίο πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά θα δει τον πρώτο βοηθό να σηκώνει την σημαία, ακυρώνοντας το γκολ ως οφσάιντ.

Ακολούθησε ένας μικρός «χαμός» αφού τόσο οι βασικοί παίχτες, όσο και άνθρωποι της Κοζάνης «έπεσαν» πάνω σε βοηθό και προπονητή, διαμαρτυρόμενοι  έντονα για το ακυρωθέν γκολ, το οποίο όπως φάνηκε κακώς ακυρώθηκε, αφού ο Καλλέργης ξεκίνησε από καθαρή θέση.

Στο 69′ λεπτό ο Πάνος με σουτ στην κίνηση θα απειλήσει, αλλά ο Dokic θα μπλοκάρει σταθερά την μπάλα.

Στο 75′ λεπτό, ο Zakaric με ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Κοζάνης, κάνοντας το 0-1 για τον Αιολικό, κόντρα στην ροή της αναμέτρησης, σημειώνοντας ένα πανέμορφο γκολ.

Η απάντηση για την Κοζάνη θα έρθει στο 87′ λεπτό, εκεί όπου ο Σουλιώτης μετά από εκτέλεση φάουλ του Σιατραβάνη, με ωραία κεφαλιά θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η τύχη όμως δεν ήταν με το μέρος της Κοζάνης, αφού στο 95’λεπτό, ο Ιωάννου με γυριστή κεφαλιά θα «παγώσει» το Δημοτικό Στάδιο της πόλης, αφού θα γράψει το 1-2 για τον  Αιολικό.

Έτσι η Κοζάνη έχασε το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, ενώ μετά το τέλος της αναμέτρησης, διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τους διαιτητές, κυρίως για την φάση του 54′ λεπτού.

Την επόμενη αγωνιστική οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν στην Λιβαδειά για να αντιμετωπίσουν τον Λεβαδειακό, ενώ προέχει πρώτα το παιχνίδι Κυπέλλου με τα Χανιά, για το Κύπελλο Ελλάδος, την Τετάρτη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΕ Κοζάνη: (Άγγελος Διγκόζης) Καραγκιόζης, Πάνος, Τάτσης (81’ Γραμμένος), Σουλιώτης, Ίτσιος, Νάτσος, Αναστασόπουλος, Κοροβέσης (64’ Σιατραβάνης), Καλλέργης (78’ Αποστολίδης), El Indrissi, Ποζατζίδης

Αιολικός: (Απόστολος Χαραλαμπίδης) Dokic, Ουνγαλίδης, Κεχαγιάς, Τριανταφύλλου, Καρανίκας, Λαγός, Srnic, Nnomo (91’ Yoke), Zakaric (82’ Μουχάλης), Τριανταφυλλάκος (56’ Ιωάννου), Μανούσος

Ρεπορτάζ – Χρήστος Τσαρτσιανίδης | www.top-sport.gr

Φωτογραφίες: Athlitikianaskopisi.gr

Share This Article