Την Κυριακή όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Πτολεμαΐδα…το απόλυτο ντέρμπι Εορδαΐκός – Μακεδονικός Σιάτιστας

Παύλος Καλεμκερίδης
3 Λεπτά αναγνωσης

Γ. Ιωαννίδης(Προπονητής Εορδαΐκού): «Μέσα  από 90 λεπτά ποδόσφαιρο έχουμε υποχρέωση να κάνουμε τον κόσμο του Εορδαϊκού χαρούμενο»

Το απόλυτο ντέρμπι κορυφής στην Α΄ ΕΠΣ Κοζάνης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Γήπεδο Πτολεμαΐδας «Αιμίλιος Θεοφανίδης».

Ο 2ος  της βαθμολογίας Εορδαϊκός και μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα θα υποδεχτεί τον πρωτοπόρο από την αρχή του πρωταθλήματος Μακεδονικό Σιάτιστας με στόχο όπως είναι φυσικά την 1η θέση και την συμμετοχή στους αγώνες μπαράζ.

Σε ένα παιχνίδι που αναμένεται να το παρακολουθήσουν πάρα πολλοί φίλαθλοι και από τις 2 ομάδες και το γήπεδο να γνωρίσει (αν βοηθήσει και ο καιρός) παλιές καλές όμορφες στιγμές με γεμάτες εξέδρες μια νίκη της Σιάτιστας ουσιαστικά θα σημάνει ίσως και το τέλος αφού η διαφορά θα πάει στο +4 και πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι μέχρι τέλους.

Μια ισοπαλία θα αφήσει τις διαφορές ανοιχτές με 3 παιχνίδια να απομένουν ενώ αν κερδίσει ο Εορδαϊκός θα περάσει για πρώτη φορά φέτος στην 1η θέση και θα έχει αυτός το πάνω χέρι.

Η ομάδα της Σιάτιστας βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας από την πρώτη αγωνιστική ενώ η μοναδική ήττα που έχει γνωρίσει είναι αυτή από τον αντίπαλο της στο ντέρμπι του πρώτου γύρου ένα αποτέλεσμα που βοήθησε τον Εορδαϊκό να μικρύνει τη ψαλίδα των 4 βαθμών που είχε μείνει πίσω στην αρχή μετά τις ισοπαλίες με ΠΑΟ Κοίλων και της Καισαρειάς (όπου προηγήθηκε 3-0 στο ημίχρονο στο μοναδικό βαθμό που πήρε η ομάδα πριν αποχωρήσει).

Ο Γιάννης Παρασκευάς έχει δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο που παρά τις απώλειες λόγω τραυματισμών δεν έχασε  τη φρεσκάδα και την αγωνιστικότητα του άντεξε αυτό φαίνεται και στο γήπεδο και θέλει να περάσει αήττητη από την Πτολεμαΐδα και να έχει το πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα.

Από την άλλη η ομάδα της Πτολεμαΐδα μετά την αλλαγή προπονητή μεταμορφώθηκε εντελώς και με τον Γ.  Ιωαννίδη στο πάγκο έχει κάνει ένα εντυπωσιακό σερί 17 συνεχομένων νικών και φιλοδοξεί να επεκτείνει αυτό το σερί στις 21 κάτι που εύλογα θα σημαίνει ότι θα είναι ο πρωταθλητής.

Οι 3 τελευταίο αγώνες μετά το ντέρμπι για τις 2 ομάδες:

Ο Μακεδονικός Σιάτιστας θα παίξει με Τιτάν Σερβίων (εν.), ΠΑΟ Κοίλων (εκ.) και Αλιάκμων Αιανής (εν.)

Ο Εορδαϊκός Μακεδονικό Κοζάνης (εκ.), Κρόκο (εκ.), Τιτάν Σερβίων (εν.)

Όπως μπορεί να δει κανείς η Σιάτιστα έχει λίγο πιο εύκολο πρόγραμμα με 2 εντός ενώ ο Εορδαϊκός έχει 2 πολύ επικίνδυνες εξόδους ενώ να σημειώσουμε πως αν κερδίσει την Κυριακή θα μπορεί να παραχωρήσει και μια ισοπαλία.

Πηγή: e- ptolemeos

Share This Article