Τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης: Το «σήκωσε» η Κοζάνη κόντρα στον Μακεδονικό Φούφα σ’ έναν «επεισοδιακό» αγώνα με εντάσεις

Παύλος Καλεμκερίδης
6 Λεπτά αναγνωσης

Μόνο γιορτή δεν ήταν ο τελικός Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανάμεσα σε Κοζάνη και Μακεδονικός Φούφα, με τους «ερυθρόλευκους» να σηκώνουν το τρόπαιο στην παράταση με σκορ 3-2, σ’ ένα ματς με απίστευτη ένταση, απ’ όλες τις πλευρές.

Μερικές φορές ίσως και να μην υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις μία κατάσταση, για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, έναν τελικό που διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες, με πολλές εντάσεις εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, διακοπές από τον διαιτητή Τσιμεντερίδη για να ηρεμήσει η κατάσταση, διαμαρτυρίες και από τους δύο πάγκους σε αρκετές στιγμές, κόκκινες κάρτες, φωνές από παντού και κερδισμένο σίγουρα όχι το… ποδόσφαιρο.

Όσοι ήμασταν στο γήπεδο και το ζήσαμε από μέσα, προσπαθήσαμε πολλές φορές να ασχοληθούμε μόνο με τι γίνεται στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ήταν αδύνατο. Δεν ξέρουμε ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο και ούτε είμαστε εδώ για να το λύσουμε. Οι ομάδες ξεχωριστά η κάθε μία, έχουν την άποψή τους για όλα όσα συνέβησαν στον τελικό, οπότε εμείς θα ασχοληθούμε με το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης.

Να τονίσουμε πως MVP του τελικού αναδείχτηκε ο Λάμπογλου.

Η ομάδα του Μακεδονικού Φούφα μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, αιφνιδιάζοντας την Κοζάνη στο 2′ λεπτό, εκεί όπου μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καλογιαννίδη, ο Παπάς θα πιάσει την κεφαλιά, κάνοντας το 0-1.

Στο 16′ λεπτό, ο Καλογιαννίδης θα σουτάρει, η μπάλα θα κοντράρει και θα καταλήξει σε κόρνερ.

Στο 27′ λεπτό, η Κοζάνη θα χάσει την πρώτη της καλή ευκαιρία, με τον Κανούλα να πιάνει την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Πάνου, αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 30’ ο Ψάλτης θα δοκιμάσει το πόδι του έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα άουτ.

Στο 33′ λεπτό, ο διαιτητής Τσιμεντερίδης θα υποδείξει φάουλ του τερματοφύλακα του Μακεδονικού Φούφα Δημητριάδη σε παίχτη της Κοζάνης, έξω από την μεγάλη περιοχή, δείχνοντας στον πορτιέρο των φιλοξενούμενων την κόκκινη κάρτα, με τον ίδιο να είναι έξαλλος, ενώ όλος ο πάγκος του Φούφα διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τους διαιτητές, μία ένταση που δεν ήταν της στιγμής, αφού κράτησε για περίπου οχτώ λεπτά, με την κατάσταση να μην ηρεμεί, αφού οι διαμαρτυρίες από πλευράς Μακεδονικού Φούφα συνεχίζονταν.

Όταν ηρέμησε η κατάσταση, στο 42′ λεπτό ο Μπακάλης εκτέλεσε απευθείας το κερδισμένο φάουλ της Κοζάνης, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Πατουλίδη, ο οποίος πήρε την θέση του Δημητριάδη, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τους γηπεδούχους και αφιερώνοντας το γκολ στον άτυχο Γιάννη Παπαδόπουλο.

Στο 44′ λεπτό θα έρθει η σειρά της Κοζάνης να μείνει με δέκα παίχτες, αφού θα αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Αλέξανδρος Καραγιάννης, για χτύπημα.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 48′ λεπτό, ο Παπαργυρίου με δυνατό φαλτσαριστό σουτ στην κίνηση έξω από την μεγάλη περιοχή, θα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας.

Στο 50′ λεπτό όμως, ο Μακεδονικός Φούφα θα πάρει και πάλι προβάδισμα στο σκορ, με την μπάλα να στρώνεται στον Μωυσιάδη, ο οποίος θα κάνει το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα θα κοντράρει κάπου και θα καταλήξει στα δίχτυα του Καραγκιόζη, για το 1-2!

Στο 69’ ο Λάμπογλου μετά από ατομική προσπάθεια θα σουτάρει δυνατά, ο Πατουλίδης με τα ακροδάχτυλα θα ακουμπήσει όσο πρέπει την μπάλα, η οποία θα χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και πάλι.

Στο 83′ λεπτό, έπειτα από σέντρα του Παπργυρίου, ο Λάμπογλου με φαλτσαριστό πλασέ στην κίνηση από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή, θα σημειώσει ένα πανέμορφο γκολ, ισοφαρίζοντας για την Κοζάνη σε 2-2, στέλνοντας τον τελικό στην παράταση.

Εκεί όπου στο 92′ λεπτό, ο Παπαργυρίου με σουτ θα στείλει την μπάλα για τρίτη φορά στο δοκάρι, για την ομάδα της Κοζάνης.

Στο 103′ λεπτό, ο Πάνος θα κάνει την σέντρα από τα δεξιά, με τον Κανούλα να πλασάρει από κοντά, σημειώνοντας το 3-2 για την Κοζάνη, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Από την άλλη, ο Μακεδονικός Φούφα διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τους διαιτητές για οφσάιντ, ενώ κατά τις διαμαρτυρίες, ο κύριος Τσιμεντερίδης απέβαλε τον Σερσέμη και κάπου εκεί είχαμε την δεύτερη διακοπή στον αγώνα, αφοί οι άνθρωποι του  Φούφα ήταν έξαλλοι, ενώ δεν έλειψαν και οι αψιμαχίες, με τους ψυχραιμότερους να προσπαθούν να ηρεμήσουν την κατάσταση.

Μάλιστα οι διαιτητές αποφάσισαν να αποσυρθούν στα αποδυτήρια για να ηρεμήσει η κατάσταση, η οποία είχε ξεφύγει για τα καλά, με πολλές «εστίες» να έχουν ανάψει σε αρκετά  του γηπέδου, ενώ απείλησαν πως θα αποχωρήσουν και από τον αγώνα.

 Το παιχνίδι συνεχίστηκε μετά από λίγα λεπτά και έληξε χωρίς να αλλάξει κάτι στο σκορ, με την Κοζάνη να κερδίζει με σκορ 3-2 και να κατακτά το Κύπελλο Ε.Π.Σ. Κοζάνης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η απονομή του μεταλλίου και του Κυπέλου στους νικητές, οι οποία το πανηγύρισαν τόσο στις κερκίδες όσο και στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο Μακεδονικός  Φούφα αποχώρησε χωρίς να παραλάβει τα μετάλλια του.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Φ.Σ. Κοζάνη: (Νίκος Μπαδήμας) Καραγκιόζης, Πάνος, Λάμπογλου (110’ Βοριαζίδης), Καραγιάννης, Γιαλαμίδης (38’ Κούφας α.α.), Πάτας (91’ Μαραγκός), Μπακάλης (46’ Παπανικόπουλος), Πιριτζάους (68’ Στόιος), Κανούλας (114’ Μπίντσης), Ψάλτης, Παπαργυρίου

Μακεδονικός Φούφα: (Κώστας Καπετάνος) Δημητριάδης, Καρασούνας, Μωϋσιάδης, Σεκκουλίδης, Παπάς, Σερσέμης, Κοντογουλίδης, Καλογιαννίδης (74’ Σπανωνίδης), Χάιτας (110’ Ρωσσίδης), Θεοδουλίδης (80’ Μητσόπουλος), Βασσάκης

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης

Βοηθοί: Τζιουβάρας | Τζιαμπάζης

4ος: Τσάνης

Επιμέλεια – Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Χρήστος Τσαρτσιανίδης – Γιάννης Τοπαλίδης | www.top-sport.gr

Share This Article