Προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου η Κοζάνη στο «ντέρμπι» με την ΑΕΠ Κοζάνης

Παύλος Καλεμκερίδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Τη νίκη με σκορ 2-1 πήρε η ομάδα της Κοζάνης κόντρα στην ΑΕΠ Κοζάνης, κερδίζοντας το εισιτήριο του μεγάλου τελικού στο Κύπελλο Ε.Π.Σ. Κοζάνης,σ’ ένα τοπικό «ντέρμπι» που μας κράτησε σε αγωνία μέχρι το τέλος.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ημιτελικής Φάσης του Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Κοζάνης.

Στον τελικό, οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν τον Μακεδονικό Φούφα.

Η Κοζάνη άνοιξε το σκορ (1-0) στο 26ο λεπτό με τον Λάμπογλου, ενώ το 2-0 έγινε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους από τον Καραγιάννη. Η ΑΕΠ Κοζάνης μείωσε με τον Περδόμο σε 2-1 στο 46ο λεπτό, σκορ που έμεινε μέχρι και την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Οι «Πόντιοι» ξεκίνησαν καλύτερα, αφού στο 9’λεπτό ο Βασίλτσης θα βγει τετ α τετ, θα σκάψει πολύ ωραία την μπάλα, αλλά ο Μαραγκός θα σώσει την ομάδα του, διώχνοντας πάνω στην γραμμή.

Στο 15′ λεπτό, μετά από κόντρα η μπάλα θα χτυπήσει πάνω στον Λάμπογλου, οι αμυντικοί της ΑΕΠ Κοζάνης θα διώξουν πάνω στην γραμμή, ο Καραγιάννης θα κάνει το σουτ, η μπάλα θα κοντράρει και θα περάσει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι σε κόρνερ.

Στο 18’ μετά από ωραία μπαλιά του Ντόβα, ο Κουλούσιας θα βγει τετ α τετ, κάνοντας το σουτ, αλλά ο Καραγκιόζης θα μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 22’ ο Λάμπογλου θα απειλήσει και πάλι, αλλά το κοντινό σουτ θα κοντράρει πάνω στον Λάντζιο και θα περάσει δίπλα από το δοκάρι σε κόρνερ.

Στο 26′ λεπτό όμως, ο Λάμπογλου θα γίνει πρωταγωνιστής, αφού μετά από σέντρα του Ψάλτη, με πλασέ στην κίνηση θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Μεντεσίδη, γράφοντας το 1-0 για την Κοζάνη.

Στο 35′ λεπτό, είχαμε τον τραυματισμό του Γιάννη Παπαδόπουλου, ο οποίος αποχώρησε με ασθενοφόρο από το γήπεδο, ενώ η κατάστασή του θα εκτιμηθεί αργότερα.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Καραγιάννης με κοντινό πλασέ θα κάνει το 2-0 για την ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΠ Κοζάνης αιφνιδίασε την Κοζάνη στο 46′ λεπτό, με τον Περδόμο που μόλις είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, να μειώνει σε 2-1, έπειτα από συνεργασία των Καραγιάννη και Παπαζήση.

Από εκεί και πέρα, δεν είδαμε κάποια αξιόλογη φάση και από τις δύο ομάδες, με την μπάλα να είναι συνεχώς πάνω κάτω, χωρίς όμως ξεκάθαρες τελικές στις δύο εστίες, με την Κοζάνη να προσπαθεί με υποψίες φάσεων να «κλειδώσει» τη νίκη και την ΑΕΠ Κοζάνης να προσπαθεί κυρίως στα τελευταία λεπτά να στείλει το ματς στην παράταση.

Να τονίσουμε πως στο 93′ λεπτό, μετά από λάθος του Καραγκιόζη και των αμυντικών της Κοζάνης παραλίγο να το εκμεταλλευτεί η ΑΕΠ, αλλά ο πορτιέρο των «ερυθρόλευκων» μπλόκαρε την μπάλα, διορθώνοντας έτσι την αρχική αναμπουμπούλα.

Έτσι, το τελικό σφύριγμα της λήξης από τον κύριο Τσιμεντερίδη, έδωσε τη νίκη στην Κοζάνη, η οποία πήρε την πρόκριση στον τελικό, με τον κύριο Μπαδήμα να μένει ικανοποιημένος από την αγωνιστικότητα των παιχτών του.

Από την άλλη, η ΑΕΠ Κοζάνης που πρώτη της μέλημα είναι το ματς της Κυριακής κόντρα στην Καστοριά, έδειξε για ακόμα ένα παιχνίδι, πως βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, με την απόδοσή της να είναι και πάλι υψηλή.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΠ Κοζάνης: (Σάββας Μπιτσώρης) Μεντεσίδης, Ποσινακίδης (73’ Αδαμόπουλος), Ντόβας (46’ Περδόμο), Λάντζιος, Λιάκος, Βασίλτσης, Παπαζήσης, Κουλούσιας (46’ Μεντεσδίης Χ.), Μιγιένγκα (46’ Μιγιένγκα), Πατίλας (46’ Κιρκιλιανίδης), Λόπεζ

Φ.Σ. Κοζάνη: (Νίκος Μπαδήμας) Καραγκιόζης, Πάνος, Μαραγκός (46’ Πάτας), Κούφας (75’ Γιαλιαμίδης α.α.), Παπαργυρίου, Ψάλτης, Παπαδόπουλος (35’ Μπακάλης α.α.), Νιάσσε (65’ Παπανικόπουλος), Λάμπογλου (75’ Τσώτσος), Καραγιάννης, Κανουλας

Διαιτητής: Τσιμεντερίδης

Βοηθοί: Τζιουβάρας | Τζιαμπάζης          

Γιατρός: Ιορδανίδης

Δείτε τις φωτογραφίες του www.top-sport.gr:

Επιμέλεια: Χρήστος Τσαρτσιανίδης | www.top-sport.gr

Share This Article