Οι πιθανοί αντίπαλοι για τον πρωταθλητή της Ε.Π.Σ.Κοζάνης στον δρόμο για την Γ’ Εθνική….Οι “σίγουροι” και όπου υπάρχει μάχη.

Παύλος Καλεμκερίδης
6 Λεπτά αναγνωσης

Σιγά-σιγά όλα τα τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα βαδίζουν προς το τέλος τους, και έτσι διαμορφώνονται οι Όμιλοι των μπαράζ ανόδου στην Γ΄ Εθνική.

Ας δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι για τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Κοζάνης στα μπαράζ ανόδου.

Την πρώτη αγωνιστική ο πρωταθλητής ΕΠΣ Κοζάνης θα παίξει εκτός με τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Καρδίτσας που όπως και πέρσι έτσι και φέτος αναμένεται να είναι ο Αστέρας Καρδίτσας που μετά από 25 αγώνες έχει το απόλυτο και 5 αγωνιστικές πριν το τέλος έχει διαφορά 9 βαθμών από τον 2ο Ατρόμητο Παλαμά (75-66).

Ο Αστέρας Καρδίτσας που με πολύ υψηλό μπάτζετ και με παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε υψηλότερες κατηγορίες φιλοδοξεί να πετύχει φέτος ότι δεν κατέφερε πέρσι.

Την 2η αγωνιστική θα πάρει χωρίς αγώνα τους 3 βαθμούς αφού στο πρόγραμμα είναι το παιχνίδι με τον πρωταθλητή ΕΠΣ Γρεβενών που δεν θα γίνει ενώ την 3η έχει ρεπό.

Στην 4η αγωνιστική υπάρχει το παιχνίδι με τον πρωταθλητή της Ε.Π.Σ Λάρισας που είναι η Α.Ε. Κιλελέρ η οποία με εντυπωσιακή πορεία άφησε πολύ πίσω τον φιλόδοξο Αχιλλέα Φαρσάλων και φιλοδοξεί και αυτή να επαναλάβει ότι έκανε πέρσι ο Δωτιέας Αγιάς και να πάρει την θέση του στην Γ’ Εθνική.

Ο Αστέρας Καρδίτσας που με πολύ υψηλό μπάτζετ και με παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε υψηλότερες κατηγορίες φιλοδοξεί να πετύχει φέτος ότι δεν κατέφερε πέρσι.

Την 2η αγωνιστική θα πάρει χωρίς αγώνα τους 3 βαθμούς αφού στο πρόγραμμα είναι το παιχνίδι με τον πρωταθλητή ΕΠΣ Γρεβενών που δεν θα γίνει ενώ την 3η έχει ρεπό.

Στην 4η αγωνιστική υπάρχει το παιχνίδι με τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Λάρισας που είναι η Α.Ε. Κιλελέρ η οποία με εντυπωσιακή πορεία άφησε πολύ πίσω τον φιλόδοξο Αχιλλέα Φαρσάλων και φιλοδοξεί και αυτή να επαναλάβει ότι έκανε πέρσι ο Δωτιέας Αγιάς και να πάρει την θέση του στην Γ΄ Εθνική.

Την 5η αγωνιστική το πρόγραμμα φέρνει την ομάδα της ΕΠΣ Κοζάνης να αγωνίζεται εκτός με τον πρωταθλητή της ΕΠΣ Τρικάλων.

Στην ΕΠΣ Τρικάλων υπάρχουν 2 όμιλοι στην Α’ Κατηγορία και οι 2 πρώτοι παίζουν αγώνα μπαράζ για τον πρωταθλητή.

Στον 1ο Όμιλο πρώτος είναι ο Α.Ο. Σαραγιών με 32 και ακολουθεί η Δήμητρα/Απόλλων με 29 και την Τετάρτη 19/2 υπάρχει το ντέρμπι κορυφής στην έδρα του πρώτου που είχε χάσει 1-0 στον πρώτο γύρο.

Στον 2ο όμιλο τα Μετέωρα έχουν διαφορά 5 και 6 βαθμούς από 2η και 3η θέση και θέλει 2 βαθμούς στις επόμενες 2 αγωνιστικές για να πάρει την πρώτη θέση. Φυσικά την επόμενη αγωνιστική αγωνίζεται εκτός με τον 3ο Α.Ο. Δενδροχωρίου και μια ενδεχόμενη ήττα ίσως τον γεμίσει άγχος για την τελευταία αγωνιστική που θα υποδεχθεί την αδιάφορη Κρύα Βρύση.

Εκτός έδρας αγώνα έχει και η 6η αγωνιστική και μάλιστα στην μακρινή Φθιώτιδα. Εκεί μάχονται για τον τίτλο ο Αστέρας Σταυρού και η Μαλεσίνα 2008 με τον πρώτο να προπορεύεται κατά 2 βαθμούς ενώ 6 βαθμούς από την πρώτη θέση είναι η Δάφνη Λιβανάτων που απέχει 6 βαθμούς 4 αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Ο Αστέρας Σταυρού θα δώσει ακόμη 3 παιχνίδια, καθώς θα πάρει 3 βαθμούς από τα ματς με το Ρεγκίνι.

Η Μαλεσίνα θα παίξει και αυτή 3 αγώνες αφού θα πάρει…ξεκούραστο «τρίποντο» με την Ηράκλεια.

Ο Αστέρας Σταυρού έχει δύσκολο έξοδο με τον Οπούντιο στο Μαρτίνο.

Τα 2 από τα 3 παιχνίδια του Αστέρα Σταυρού είναι εκτός έδρας. Μέχρι το φινάλε θα παίξει ακόμη μόνο μία φορά στο γήπεδό του και συγκεκριμένα με την Προοδευτική Λάρυμνας. Εκτός θα αντιμετωπίσει τον Οπούντιο Μαρτίνου και τον Άρη Αγ. Κωνσταντίνου.

Αντίθετα η Μαλεσίνα δεν θα ξαναπαίξει στην έδρα της. Όλα είναι εκτός έδρας με Καλαπόδι, Στυλίδα και Προοδευτική Λάρυμνας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Αστέρα Σταυρού και της Μαλεσίνας:

27η αγωνιστική

Αστέρας Σταυρού-Προοδευτική Λάρυμνας
Καλαπόδι -Μαλεσίνα

28η Αγωνιστική

Οπούντιος Μαρτίνου-Αστέρας Σταυρού
Μαλεσίνα-Ηράκλεια 3-0 ά.α.

29η Αγωνιστική

Αστέρας Σταυρού-Ρεγκίνι 3-0 ά.α.
Στυλίδα-Μαλεσίνα

30η Αγωνιστική

Άρης Αγ. Κωνσταντίνου-Αστέρας Σταυρού
Προοδευτική Λάρυμνας –Μαλεσίνα

Να σημειώσουμε πως στην ισοβαθμία υπερτερεί ο Αστέρας Σταυρού που έχει μια νίκη και μια ισοπαλία.

Τέλος στην 7η αγωνιστική ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Κοζάνης θα υποδεχτεί τον πρωταθλητή Θεσσαλίας εκεί όπου μάχονται Μαγνησιακός και Αγία Άννα με τον πρώτο να έχει ένα βαθμό διαφορά από την αντίπαλο του αλλά και το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας.

Στις τελευταίες 3 αγωνιστικές ο Μαγνησιακός έχει να παίξει με Σαρακηνό (8ος) εντός, Θησέα Αγριάς (3ος) και Α.Ε. 2002(13η) εκτός ενώ η Αγία Άννα εκτός με Αλμυρό (4ος), εντός με Νηλέα (12ος) και εκτός με Τοξότη (9ος).

Το αναλυτικό πρόγραμμα με τους αγώνες να αρχίζουν στις 14 Μαΐου

1η αγωνιστική

ΕΠΣ Γρεβενών- ΕΠΣ Θεσσαλίας 0-3 α.α.

ΕΠΣ Τρικάλων- ΕΠΣ Φθιώτιδας

ΕΠΣ Καρδίτσας- ΕΠΣ Κοζάνης

Ρεπό ΕΠΣ Λάρισας

2η Αγωνιστική

ΕΠΣ Κοζάνης -ΕΠΣ Γρεβενών 3-0 α.α.

ΕΠΣ Λάρισας -ΕΠΣ Τρικάλων

ΕΠΣ Φθιώτιδας- ΕΠΣ Καρδίτσας

Ρεπό : ΕΠΣ Θεσσαλίας

3η Αγωνιστική

ΕΠΣ Λάρισας -ΕΠΣ Γρεβενών 3-0 α.α.

ΕΠΣ Θεσσαλίας -ΕΠΣ Φθιώτιδας

ΕΠΣ Καρδίτσας -ΕΠΣ Τρικάλων

Ρεπό : ΕΠΣ Κοζάνης

4η Αγωνιστική

ΕΠΣ Κοζάνης -ΕΠΣ Λάρισας

ΕΠΣ Γρεβενών-ΕΠΣ Φθιώτιδας

ΕΠΣ Καρδίτσας -ΕΠΣ Θεσσαλίας

Ρεπό :ΕΠΣ Τρικάλων

5η Αγωνιστική

ΕΠΣ Τρικάλων -ΕΠΣ Κοζάνης

ΕΠΣ Γρεβενών- ΕΠΣ Καρδίτσας

ΕΠΣ Θεσσαλίας -ΕΠΣ Λάρισας

Ρεπό : ΕΠΣ Φθιώτιδας

6η Αγωνιστική

ΕΠΣ Φθιώτιδας -ΕΠΣ Κοζάνης

ΕΠΣ Λάρισας – ΕΠΣ Καρδίτσας

ΕΠΣ Θεσσαλίας – ΕΠΣ Τρικάλων

7η Αγωνιστική

ΕΠΣ Κοζάνης – ΕΠΣ Θεσσαλίας

ΕΠΣ Φθιώτιδας -ΕΠΣ Λάρισας

ΕΠΣ Τρικάλων – ΕΠΣ Γρεβενών

Ρεπό : ΕΠΣ Καρδίτσας

Πηγή: e- ptolemeos

Share This Article