Νίκη “χρυσάφι” για τον Μαγνησιακό ….1-0 απέναντι στο Κιλελέρ..

Παύλος Καλεμκερίδης
5 Λεπτά αναγνωσης

Επαγγελματική νίκη για τον Μαγνησιακό στο Π. Μαγουλάς, που επικράτησε με 1-0 της Α.Ε. Κιλελέρ για την 5η αγωνιστική του 4ου ομίλου στα μπαράζ ανόδου και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την κατάκτηση μίας εκ των τριών πρώτων θέσεων που οδηγούν στη Γ’ Εθνική.

Ρεπορτάζ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

Το νικητήριο γκολ, που ήταν και το πρώτο που δέχτηκαν οι φιλοξενούμενοι έως τώρα στα μπαράζ, πέτυχε για τη βολιώτικη ομάδα ο Αρκάδιος Δημητριάδης στο … τυχερό, όπως αποδείχτηκε, 13ο λεπτό, τέρμα που αποδείχθηκε αρκετό, για να έρθει η δεύτερη νίκη στο ειδικό πρωτάθλημα για τους κυανόλευκους, οι οποίοι ισοβαθμούν στην πρώτη θέση πλέον με το Κιλελέρ και τον Αστέρα Καρδίτσας (σ.σ. έχει ρεπό στο φινάλε) με εννιά πόντους, ενώ ακολουθούν Εορδαϊκός και Αστέρας Σταυρού με επτά. Επομένως, το επόμενο ματς του Μαγνησιακού με τα Μετέωρα την προσεχή Κυριακή πάλι εντός έδρας μπορεί υπό προϋποθέσεις να είναι και πανηγυρικό.

Στο πρώτο μέρος ο Μαγνησιακός, ενώ ευτύχησε να πετύχει γρήγορο τέρμα, είχε μέτρια απόδοση στη συνέχεια, δίνοντας δικαιώματα στο Κιλελέρ, που απείλησε δύο φορές, αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να διαφυλάξουν το 1-0 και παρά την πίεση κατά διαστήματα του Κιλελέρ, δεν απειλούνταν, μην αφήνοντας τους αντιπάλους τους να φτάσουν σε καμία αξιόλογη τελική προσπάθεια. Αντίθετα οι Βολιώτες είχαν τη μεγάλη φάση για να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Βλάχο στο 59’ και στο 84’.

Η διάταξη των δύο ομάδων

Ο Μαγνησιακός παρατάχτηκε με τον Βρονταρά κάτω από τα δοκάρια, ενώ η τριάδα των στόπερ αποτελούνταν από τους Σιάτρα, Βέρτζο και Γαλανόπουλο με φορά από τα δεξιά προς τ’ αριστερά.

Όλη την πλευρά στο 3-5-2 του Θάνου Θεοδώρου έπαιζαν οι Δημητριάδης (δεξιά), Θ. Παπαδόπουλος (αριστερά), ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Κρανιάς, Λάμπος και Ψιάνος. Τέλος, το επιθετικό δίδυμο συγκροτούσαν οι Σιώμος και Βλάχος. Με τη γρήγορη αλλαγή του Σιάτρα λόγω τραυματισμού, ο Λούρος που τον αντικατέστησε, έπαιξε στη μεσαία γραμμή και οπισθοχώρησε ως στόπερ ο Λάμπος.

Για το Κιλελέρ ο Κουτσιρίμπας ήταν τερματοφύλακας και με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά στην άμυνα τοποθετήθηκαν οι Β. Παπαγεωργίου, Αντωνίου, Τσακίρης, Μπαρούτας. Οι τρεις κεντρικοί χαφ ήταν οι Θ. Ντιντής, Θ. Παπαγεωργίου και Χασομέρης, με τον τελευταίο πιο προωθημένο, ενώ την επιθετική τριάδα αποτελούσαν οι Κουβελάς (κορυφή), Κατσαμάγκας (αριστερά) και Βαγενάς (δεξιά).

Πρώτη φάση, πρώτο γκολ

Στην πρώτη αξιόλογη φάση που δημιούργησε ο Μαγνησιακός στον αγώνα κατόρθωσε να σκοράρει. Συγκεκριμένα στο 13’ ο Ψιάνος εκτέλεσε φάουλ από θέση μέσα δεξιά, την πρώτη κεφαλιά στο πίσω δοκάρι πήρε ο Γαλανόπουλος και τη δεύτερη στο ύψος της μικρής περιοχής ο Δημητριάδης, ο οποίος κατάφερε να νικήσει τον Κουτσιρίμπα, στέλνοντας την μπάλα στο κέντρο της εστίας για το 1-0.

Στο 22’ ο Σιώμος βρήκε με σέντρα τον Λούρο, που σε κεφαλιά εν στάσει έστειλε την μπάλα πάνω από το τέρμα, ενώ στο 23’ Βρονταράς νίκησε στον τετ-α-τετ τον Κουβελά, κάνοντας μία σωτήρια επέμβαση σε κόρνερ. Ο έμπειρος γκολκίπερ τον Μαγνησιακού με γρήγορη έξοδο στο 27’ κατάφερε να σταματήσει τον Βαγενά, που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και τσίμπησε την μπάλα, η οποία αμέσως μετά ήταν διεκδικούμενη μέσα στην περιοχή, αλλά πρόλαβε να απομακρύνει ο Λάμπος. Μετά απ’ αυτή τη φάση ο Θάνος Θεοδώρου γύρισε την άμυνά του σε τετράδα.

Η τελευταία φάση στο πρώτο μισό της αναμέτρησης καταγράφηκε στο 42’. Συγκεκριμένα, ο Σιώμος έκανε το σουτ από θέση μέσα αριστερά που μπλόκαρε ο Κουτσιρίμπας με σχετική ευκολία.

Το δεύτερο μέρος

Στο 59’ ο Μαγνησιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Βλάχο, που μετά την κεφαλιά-πάσα του Ψιάνου βγήκε στο τετ-α-τετ. Ωστόσο, πιεζόμενος από τον Τσακίρη είδε το πλασέ του να αποκρούεται από τον Κουτσιρίμπα με τα πόδια σε μία μεγάλη φάση για το 2-0.

Πάλι ο Βλάχος βρέθηκε στο 84’ μόνος του στο ύψος του πέναλτι μετά τη σέντρα του Ψιάνου, αλλά το αριστερό του πλασέ ήταν πολύ κακό με λανθασμένη τοποθέτηση σώματος και η μπάλα έφυγε πολύ άουτ. Εστω κι έτσι το 1-0 έμεινε ως το τέλος και ο Μαγνησιακός πήρε το υπερπαραίτητο τρίποντο.

Στο τέλος επικράτησε ένταση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, αλλά τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ (Θεοδώρου): Βρονταράς, Δημητριάδης (72’ Χριστίδης), Παπαδόπουλος, Σιάτρας (15’ λ. τρ. Λούρος), Βέρτζος, Γαλανόπουλος, Κρανιάς (46’ Βουρδάκης), Ψιάνος, Λάμπος, Σιώμος (64’ Λουκάι), Βλάχος

ΚΙΛΕΛΕΡ (Κατσάρας): Κουτσιρίμπας, Β. Παπαγεωργίου (76’ Χατζησαββίδης), Μπαρούτας, Αντωνίου, Τσακίρης, Θ. Ντιντής (52’ Γκουγκουλιάς), Θ. Παπαγεωργίο (76’ Αργύρης), Χασομέρης, Κατσαμάγκας (52’ Αναγνώστου), Βαγενάς (32’ Πανταζής), Κουβελάς

Πηγή: Taxydromos.gr

Share This Article