Μπαλτάκος: «10 με 15 ομάδες της Super League 2 λένε ότι θα αποχωρήσουν από το πρωτάθλημα!»

Παύλος Καλεμκερίδης
2 Λεπτά αναγνωσης

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Tάκης Μπαλτάκος, έριξε τη…βόμβα από τα Χανιά, αποκαλύπτοντας ότι θέλουν να αποχωρήσουν 10 με 15 ομάδες από τη Super League 2 μετά την απόφαση-σκάνδαλο του Λευτέρη Αυγενάκη να μειώσει τα λεφτά από το ποσοστό του στοιχήματος.

«Με την Super League 2 κάναμε ραντεβού, αλλά αυτό δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα, δηλαδή πήγε μάλλον σε αδιέξοδο διότι εκείνοι υποστηρίζουν ότι ακόμα και αν πάρουν κάποια χρήματα δε γίνεται να διεξαχθεί το πρωτάθλημα γιατί αρκετές ομάδες -περίπου 10 έως 15 όπως λένε εκείνοι βέβαια πάντα- δεν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι.

Από ‘κει και πέρα πρέπει να γίνει οπωσδήποτε μια συνάντηση με τον Υφυπουργό ούτως ώστε να δούμε εάν μπορεί να βρεθεί κάποια λύση όπου εγώ πιστεύω ότι μπορεί», ήταν η αναφορά που έκανε συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Τα ερασιτεχνικά σωματεία ματώνουν από την εποχή των μνημονίων και στη συνέχεια με τον COVID. Είχαμε τότε 4400 σωματεία σύμφωνα με τους πίνακες της FIFA και τώρα έχουμε 2500.

Αυτή η τεράστια μείωση οφείλεται στους λόγους που προείπα. Σκοπός της ΕΠΟ είναι να χρηματοδοτεί της Ενώσεις ούτως ώστε με τη σειρά τους να βοηθούν τα σωματεία να διοργανώνουν σωστά πρωταθλήματα και να έχουν την ικανότητα με υλικό (μπάλες, φανέλες κτλ.) να τα δίνουν στα σωματεία και να μπορούν αυτά ν’ ανταπεξέρχονται.

Είχα πει και προεκλογικά ότι θα πήγαινα στις γιορτές όσων περισσότερων Ενώσεων μπορώ, οπότε από τη στιγμή που είχα την τιμή να δεχτώ την πρόσκληση από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Χανίων και τον κ. Κωνσταντινίδη είμαι πολύ χαρούμενος που βρέθηκα».

Share This Article