Με ανατροπή ο Φούφας στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κοζάνης…απέναντι στο “ψυχωμένο” και αποφασισμένο Βελβεντό.

Παύλος Καλεμκερίδης
5 Λεπτά αναγνωσης

Ένα από τα πιο όμορφα,εντυπωσιακά σε ρυθμό και εξαιρετικό παιχνίδι με ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες στα 94 λεπτά παιχνιδιού,οδήγησαν τελικά την ομάδα του Μακεδονικού Φούφα για 7η συνεχή χρονιά στον τελικό του θεσμού του Κυπέλλου της ΕΠΣ Κοζάνης.

Μόνο εύκολη δεν ήταν πρόκριση του Φούφα,απέναντι σε μια πολύ καλά “στημένη”, και διαβασμένη ομάδα,που έδωσε χώρους στους παίκτες του Κώστα Καπετάνου και έπαιξε τον αιφνιδιασμό με εξαιρετικό τρόπο.

Η Αθλητική Ανασκόπηση βρέθηκε στο πανέμορφο γήπεδο Βελβεντού και έχει το ρεπορτάζ του αγώνα.

Πολύ δυνατά μπήκαν και οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού με σκοπό να επιβάλει η καθεμία τον δικό της ρυθμό.Το Βελβεντό του Δημήτρη Κουτσώνα δεν “φοβήθηκε” σε καμία στιγμή την ομάδα της Εορδαίας και ας τους χωρίζει μια ολόκληρη κατηγορία.Έπαιξε στα ίσλ με σκοπό και στόχο να περάσει στον τελικό της διοργάνωσης.

Σημαντική η επιτυχία για τους ποδοσφαιριστές του Βελβεντού που έφτασαν έως τα ημιτελικά όντας η μοναδική ομάδα από την Α’ Κατηγορία,και αυτό είναι πολύ σημαντικό για όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Η παρουσία του κόσμου έντονη, βοήθησε τους γηπεδούχους με τα βεγγαλικά και τις κροτίδες,και το όμορφο κλίμα που δημιούργησε στις κερκίδες του ΔΑΚ Βελβεντού.Περίπου 150-180 θεατές είδαν ένα συναρπαστικό παιχνίδι με την μπάλα “πάνω κάτω” σε ένα εξαιρετικό γήπεδο!!!

Από την άλλη πλευρά ο Μακεδονικός Φούφα πήρε την πρόκριση χάρη στην μεγάλη του εμπειρία και στην διαχείριση του παιχνιδιού,αντιδρώντας γρήγορα όταν δέχτηκε πρώτος γκολ.

Οι γηπεδούχοι θα αιφνιδιάσουν μόλις στο 3′ λεπτό της αναμέτρησης με άψογο πλασέ του πρώτου σκόρερ της ομάδας και 2ου σκόρερ του Πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας Γιώργου Σικαλόπουλου που πήρε την μπάλα στο ύψος της περιοχής και πλάσαρε τον Πατουλίδη κάνοντας το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Οι ποδοσφαιριστές του Μακεδονικού Φούφα προσπάθησαν να ισορροπήσουν το παιχνίδι μετά το γκολ που δέχτηκαν με κύριους εκφραστές τον Θεοδουλίδη,Βασσάκη, Καλογιαννίδη.

Η πίεση των φιλοξενούμενων απέφερε “καρπούς” όταν μετά από λάθος της άμυνας του Βελβεντού ο Δημήτρης Θεοδουλίδης στο 19′ λεπτό θα σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Κουλτούκη ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 26′ δυνατό σουτ του Καλογιαννίδη έφυγε άουτ,ενώ στο 34′ ο Τζούτζας θα πιάσει το σουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Πατουλίδη.

Στο 38′ ο Μπισιούκης θα βρεθεί απέναντι από τον Πατουλίδη με τον portiero του Φούφα να αποκρούει σε κόρνερ

Στο 43′ δυνατό σουτ του Μετικάνου η μπάλα έφυγε άουτ

Στο 2ο ημίχρονο έγινε ακόμη καλύτερο σε ποιότητα και ρυθμό το παιχνίδι, με την κατοχή να είναι μοιρασμένη,και τους γηπεδούχους να είναι αποφασισμένοι να πάρουν την νίκη.

Στο 48′ και στο 51′ σουτ του Τζούτζα η μπάλα έφυγε άουτ από τα δοκάρια του Πατουλίδη.

Στο 54′ σέντρα από δεξιά του Θεοδουλίδη η μπάλα θα περάσει παράλληλα από τα καρέ του Κουλτούκη και θα φύγει άουτ.

Στο 55′ δυνατό σουτ του Μητσοπούλου η μπάλα άουτ.

Η πίεση των ποδοσφαιριστών του Φούφα θα καρποφορήσει στο 56′ με δυνατό σουτ του Θεοδουλίδη να καταλήγει στα δίχτυα του Κουλτούκη κάνοντας το 1-2.

Ο κόουτς του Βελβεντού αλλαγές θέλοντας να δώσει ανάσες στους ποδοσφαιριστές του.

Στο 70′ λεπτό τετ α τετ του Θεοδουλίδη όμορφη απόκρουση του Κουλτούκη,ενώ στο 80′ λεπτό ο Νίκος Χάιτας βρέθηκε μόνος απέναντι στον portiero του Βελβεντού χωρίς να μπορεί να τον νικήσει.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι γηπεδούχοι πίεσαν ασφυκτικά την αμυντική γραμμή του Φούφα με τους Σικαλόπουλο,Τζούτζα,Ευαγγελόπουλονα χάνουν σημαντικές ευκαιρίες να ισοφαρίσουν.

Στο 85′ δυνατό σουτ του Σικαλόπουλου από κοντά απόκρουση του Πατουλίδη.

Στο 87′ και πάλι ο Σικαλόπουλος θα σουτάρει η μπάλα θα φύγει ελάχιστα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πατουλίδη.

Στο 89′ λεπτό δυνατό σουτ του Τζούτζα έφυγε  λίγο άουτ και στο 93′ λεπτό της αναμέτρησης ο Τσιφτσιάν θα χάσει την ευκαιρία του αγώνα για να ισοφαρίσει όταν βρέθηκε απέναντι από τον Πατουλίδη,να σουτάρει και η μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Ομολογουμένως ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια που απόλαυσαν οι φίλαθλοι στις κερκίδες του γηπέδου,ενώ στο τέλος γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι εισέπραξαν τα θερμά χειροκροτήματα του κόσμου.

Ο Μακεδονικός Φούφα προκρίθηκε στο τελικό του θεσμού και θα αντιμετωπίσει την Κοζάνη,ενώ απομένουν άλλες δύο αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, ενώ το Βελβεντό την Κυριακή αγωνίζεται εκτός με την Αναγέννηση Εράτυρας,έχοντας ακόμη μια αγωνιστική για την λήξη του φετινού πρωταθλήματος της Ά’ Κατηγορίας.

Διαιτητής: Καρατέρπος              Βοηθοί: Γεωργιάδης – Πανυτσίδου

Συνθέσεις των δύο ομάδων

Α.Σ.Βελβεντό(Δημήτρης Κουτσώνας) Κουλτούκης,Μπισιούκης (66’Τσιφτσιάν),Πασχαλίδης, Λαμπρογιώτας(88’Τσίπης), Τέτος(46’Καρούζος), Ντούκα, ΕυαγγελόπουλοςΜετικάνος (88’Μαδίκας),Τζούτζας,Σικαλόπουλος, Βρόϊκος(88’Τέτος Δ)

Μακεδονικός Φούφα (Κώστας Καπετάνος) Πατουλίδης,Λιάμης(46’Σερσέμης), Μωυσιάδης, Παπάς, Σεκουλίδης(52’Χάιτας),Κοντογουλίδης Θεοδουλίδης,Σπανδωνίδης,Βασσάκης,Καλογιαννίδης(64’Ρωσδίδης),Πολυχρονίδης (46’Μητσόπουλος)

Επιμέλεια: Παύλος Καλεμκερίδης

Share This Article