Ισοπαλία για την «μαχητική» ΑΕΠ Κοζάνης κόντρα στον «ιστορικό» Πιερικό..

Παύλος Καλεμκερίδης
4 Λεπτά αναγνωσης

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 αναδείχτηκαν ΑΕΠ Κοζάνης και Πιερικός, το απόγευμα της Κυριακής (19-3-23), στο Δημοτικό Στάδιο Κοζάνης.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής, της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας (2ος Όμιλος).

Ο Πιερικός προηγήθηκε (0-1) στο 5′ λεπτό με σκόρερ τον Κατσαβάκη, ενώ η ΑΕΠ Κοζάνης ισοφάρισε στο 37′ λεπτό με τον Βασίλτση.

Στις κερκίδες παραβρέθηκε λιγοστός κόσμος για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση, ενώ ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, με τις καιρικές συνθήκες ιδανικές για ποδόσφαιρο.

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές κλασσικές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αλλά στο ματς κυριάρχησαν οι πολλές μονομαχίες σε όλες τις γραμμές, αλλά περισσότερο στον χώρο του κέντρου, εκεί όπου δόθηκε «μάχη» από τους παίχτες των δύο ομάδων, με τη ΑΕΠ Κοζάνης να βγάζει περισσότερο πάθος μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να έχει περισσότερο την μπάλα στα πόδια της.

Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης ήταν οι πολλές διακοπές που είχαμε, κυρίως για τραυματίες παίχτες του Πιερικού, οι οποίοι ζήτησαν την βοήθεια του γιατρού σε κάποιες περιπτώσεις. Αυτό ίσως να μην άρεσε και τόσο στους «Πόντιους», αφού τους έκοβε τον ρυθμό που είχαν.

Οι «βυσσινί» έδειξαν διάθεση και όρεξη να πάρουν ακόμα και το «τρίποντο» της νίκης, απέναντι στον δεύτερο της βαθμολογίας και συνάμα μία ιστορική ομάδα όπως είναι ο Πιερικός, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, που όσο περνούσε ο χρόνος, περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, δείχνοντας πως θα ήταν ικανοποιημένοι και με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η ΑΕΠ Κοζάνης έχασε σημαντική ευκαιρία στο 4′ λεπτό, όπου μετά από γύρισμα του Πατίλα, ο Κουλούσιας με κοντινό σουτ μέσα από την περιοχή, θα δει τον Μπαλάφα να αποκρούει εντυπωσιακά την μπάλα.

Και αφού δεν το έβαλαν οι γηπεδούχοι, στο 5′ λεπτό μετά από σέντρα του Παπαδόπουλου από τα αριστερά, η μπάλα θα χτυπήσει στο δοκάρι, με τον Κατσαβάκη από κοντά να την σπρώχνει στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1 για τον Πιερικό.

Στο 24’ ο Χατζηκωνσταντίνου μετά από ατομική προσπάθεια έξω από την περιοχή, θα κάνει το σουτ, αλλά ο Καλιαμπάκας θα μπλοκάρει την μπάλα.

Έτσι, φτάνοντας στο 37′ λεπτό και ενώ η ΑΕΠ Κοζάνης πίεζε, βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει. Πιο συγκεκριμένα, ο Περδόμο θα πάρει την μπάλα από τα αριστερά, θα μπει στην περιοχή «σπάζοντας» την μπάλα για τον Βασίλτση, εκεί όπου ο επιθετικός της ΑΕΠ με ωραίο πλασέ θα κάνε το 1-1, που θα παραμείνει και μέχρι το ημίχρονο.

Στο 56′ λεπτό ο Πατίλας θα δοκιμάσει το πόδι του έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.

Στο 69’ ο Κατσαβάκης θα κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή για τον Πιερικό, αλλά ο Καλιαμπάκας θα μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 80′ λεπτό ο Ρίντι θα σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα θα κοντράρει σε αμυντικό και θα περάσει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι, σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή φάση της αναμέτρησης θα γίνει στο 87′ λεπτό και ανήκει στον Πιερικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τουλίκας μα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή παραλίγο να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, αλλά εκεί ήταν ο Καλιαμπάκας, με το νεαρό τερματοφύλακα της ΑΕΟ Κοζάνης να αποκρούει εντυπωσιακά την μπάλα, σώζοντας την ομάδα του.

Έτσι, το τελευταίο «σφύριγμα» της λήξης, μοίρασε στις ομάδες από έναν βαθμό.

Αυτό σημαίνει πως η ΑΕΠ Κοζάνης έφτασε τους 22 βαθμούς, πέφτοντας στην 11η θέση. Την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Κεραυνό  Αγγελοχωρίου.

Από την άλλη, ο Πιερικός πήγε στους 34 βαθμούς, συνεχίζοντας στην 2η θέση. Την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχτεί τον Σβορώνο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΠ Κοζάνης: (Βιέρα) Καλιαμπάκας, Κιρκιλιανίδης, Λιάκος (46’ Λόπεζ), Μιγιένγκα, Κουλούσιας (85’ Δάλλης), Σάλλα Ρ., Πατίλας (65’ Ποσινακίδης), Λάντζιος (63’ Παπαζήσης), Περδόμο, Βασίλτσης (65’ Μιχαηλίδης)

Πιερικός: Μπαλάφας, Χατζηκωνσταντίνου, Μαρκίδης, Δεληγιάννης, Κυπαρίσσης, Κατσαβάκης (87’ Βητός), Παπαδόπουλος (75’ Νικολαΐδης), Τουλίκας, Κραγιόπουλος, Μαυρίδης, Καλαϊτζής (83’ Στραβογιάννης)

Διαιτητής: Πέτσας (Ε.Π.Σ. Τρικάλων)

Βοηθοί: Παπαγεωργόπουλος (Ε.Π.Σ. Τρικάλων) | Αλεξόπουλος (Ε.Π.Σ. Τρικάλων)

Δείτε τις φωτογραφίες του www.top-sport.gr:

Επιμέλεια – Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Χρήστος Τσαρτσιανίδης | www.top-sport.gr

Share This Article