Ερυθρόλευκο» βάφτηκε το «ντέρμπι» ανάμεσα σε Κοζάνη και ΑΕΠ Κοζάνης, άξιζαν κάτι περισσότερο οι «Πόντιοι»

Παύλος Καλεμκερίδης
6 Λεπτά αναγνωσης

Η ομάδα της Κοζάνης ήταν η μεγάλη νικήτρια στο τοπικό «ντέρμπι» με αντίπαλο την ΑΕΠ Κοζάνης, με σκορ 1-0, χάρις στο γκολ που πέτυχε ο Σάκης Κανούλας.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής, του 2ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Η τυπικά γηπεδούχος Κοζάνη, δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή της μέσα στον αγωνιστικό χώρο, παρά τη νίκη που πέτυχε. Ο κύριος Μπαδήμας δεν έδειξε να είναι τόσο ευχαριστημένος από την απόδοση των παιχτών του, παρόλα αυτά η ομάδα κατάφερε ακόμα και έτσι να κερδίσει ακόμα ένα «τρίποντο» και να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας αήττητη και με 12 βαθμούς διαφορά, από τον 2ο Πιερικό.

Σίγουρα οι «ερυθρόλευκοι» αρνούνται να χάσουν μέχρι στιγμής και βρίσκουν τον τρόπο ακόμα και σε μία κακή μέρα να πάρουν κάτι θετικό.

Από την άλλη, η ΑΕΠ Κοζάνης έκανε μία από τις καλύτερες της εμφανίσεις την φετινή χρονιά, αφού έβγαλε πάθος στο παιχνίδι της, ενώ ταυτόχρονα κατάφερε να γίνει απειλητική και να δημιουργήσει κλασσικές ευκαιρίες για γκολ, κόντρα στην πρωτοπόρο και καλύτερη άμυνα του 2ου Ομίλου.

Η ομάδα του κύριου Βιέρα, βάση της απόδοσης που είχε, άξιζε σίγουρα κάτι καλύτερο από την ήττα, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν φτάνει να κάνεις ευκαιρίες, πρέπει να βάζεις και την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Οι «Πόντιοι» κρατάνε την πολύ καλή απόδοση που είχαν, ενόψει της συνέχειας, στην προσπάθεια που κάνουν για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Στα αγωνιστικά, η ΑΕΠ Κοζάνης απείλησε πρώτη στην αναμέτρηση, αφού μόλις στο 4’λεπτό, ο νεαρός Κουλούσιας με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, θα στείλει την μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας.

Στο 15′ λεπτό, ο Μιγιένγκα με δυνατό σουτ στην κίνηση από κοντινή απόσταση, θα αναγκάσει τον Καραγκιόζη μεγάλη απόκρουση, ο οποίος ενώ είχε σώματα μπροστά του, έδιωξε σωτήρια την μπάλα.

Η ομάδα της Κοζάνης θα κάνει την πρώτη της καλή φάση στο 25′ λεπτό, εκεί όπου μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αποστολίδη, η μπάλα θα φτάσει από κόντρες στον Κανούλα, ο οποίος από δύσκολη θέση και υπό πίεση θα κάνει την προβολή, αλλά  μπάλα θα περάσει ψηλά άουτ.

Στο 26′ λεπτό, έπειτα από πανέμορφη μπαλιά του Περδόμο, ο «ανεβασμένος» τον τελευταίο καιρό Βασίλτης, θα κάνει σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα θα περάσει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι, χάνοντας σημαντική ευκαιρία για την ΑΕΠ Κοζάνης.

Στο 32′ λεπτό, ο Καραγιάννης με ωραίο τακουνάκι θα βρει τον Ίσακσον, ο Φινλανδός με την σειρά του θα κάνει στην σέντρα, εκεί όπου ο Κανούλας θα «πεταχτεί» και με κοντινή προβολή θα πλασάρει στην κίνηση, αλλά ο νεαρός Καλιαμπάκας, θα κάνει την επέμβαση του αγώνα, διώχνοντας ενστικτωδώς την μπάλα σε κόρνερ, σε μία τεράστια και εντυπωσιακή απόκρουση, σώζοντας την ΑΕΠ Κοζάνης από ένα σχεδόν σίγουρο γκολ.

Οι παραπάνω φάσεις ήταν ότι καλύτερο είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ (0-0).

Στο δεύτερο μέρος, η Κοζάνη «χτύπησε» νωρίς, αλλάζοντας κάπως τις ισορροπίες του «ντέρμπι».

Συγκεκριμένα στο 49′ λεπτό, ο Καραγιάννης με πολύ ωραία μπαλιά θα βρει τον Κανούλα μέσα στην περιοχή, ο οποίος αφού κάνει το κοντρόλ θα σουτάρει, η μπάλα θα κοντράρει σε αμυντικό της ΑΕΠ Κοζάνης, και θα ξανά γυρίσει στον Κανούλα, όπου με δεύτερη προσπάθεια και ωραίο συρτό σουτ στην γωνία του Καλιαμπάκα, θα ανοίξει το σκορ για την ομάδα της Κοζάνης, κάνοντας το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Οι «Πόντιοι» δεν το έβαλαν κάτω όμως, αφού συνέχισαν να πιέζουν και να γίνονται απειλητικοί. Στο 54′ λεπτό, ο Ρίντι Σάλλα, θα πασάρει στον Περδόμο, ο οποίος θα βγει σε τετ α τετ από διαγώνια θέση, αλλά το πλασέ που θα κάνει, θα αποκρουστεί από τον Καραγκιόζη, με τον πορτιέρο της Κοζάνης να βγάζει την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 75′ λεπτό, θα χαθεί ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία των «βυσσινί» στο παιχνίδι, με τον Περδόμο να τσιμπάει την μπάλα σε έξοδο του Καραγκιόζη, όπου από πλάγια θέση και με την εστία σχεδόν κενή, θα στείλει την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι της εστίας, μην πιστεύοντας πως δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Στο 79′ λεπτό ο αμυντικός της Κοζάνης Ξενοφών Πάνος βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή, κάνοντας το σουτ, αλλά η μπάλα θα κοντράρει σε αμυντικό και θα περάσει λίγο δίπλα από το δοκάρι του Καλιαμπάκα, σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή φάση της αναμέτρησης, ανήκει στην Κοζάνη, με τον Βοριαζίδη να κάνει συρτή πάσα στον Κανούλα, με τον τελευταίο να μπερδεύεται κάπως και να μην μπορεί να σκοράρει σε δύο χρόνους, χάνοντας μία πολύ καλή ευκαιρία να τελειώσει την υπόθεση νίκη.

Μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης, δεν έγινε άλλη αξιόλογη φάση, με την Κοζάνη να κερδίζει το «τρίποντο». Οι αγκαλιές ανάμεσα σε παίχτες και τεχνικά επιτελεία των δύο ομάδων στο τέλος, ήταν μία πολύ όμορφη εικόνα, που θέλουμε να βλέπουμε στα γήπεδα, ειδικά σε τοπικά «ντέρμπι».

Έτσι, η Κοζάνη έφτασε τους 45 βαθμούς, οδηγώντας την κούρσα του πρωταθλήματος. Την επόμενη αγωνιστική, έχει δύσκολη «έξοδο», αφού θα αντιμετωπίσει τον Σβορώνο, σε εκτός έδρας αναμέτρηση.

Από την άλλη, η ΑΕΠ Κοζάνης έπεσε στην 10η θέση, παραμένοντας στους 21 βαθμούς, ενώ την επόμενη αγωνιστική, θα υποδεχτεί στο ΔΑΚ Κοζάνης την «ιστορική» ομάδα του Πιερικού, σ’ ένα πολύ δύσκολο ματς, απέναντι στον 2ο της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Φ.Σ. Κοζάνη: (Νίκος Μπαδήμας) Καραγκιόζης, Πάνος, Τσαπακίδης (46′ Τσώτσος), Μαραγκός, Γιαλαμίδης, Ψάλτης (64′ Κούφας), Νιάσσε, Ίσακσον (60′ Βοριαζίδης), Καραγιάννης (88′ Λάμπογλου α.α.), Αποστολίδης (46′ Μπακάλης), Κανούλας

ΑΕΠ Κοζάνης: (Βιέρα) Καλιαμπάκας, Κιρκιλιανίδης, Λιάκος, Μιγιένγκα, Κουλούσιας (67′ Παπαζήσης), Κουντούρης, Σάλλα Ρ., Πατίλας (80′ Δάλλης), Λάντζιος, Περδόμο, Βασίλτσης

Διαιτητής: Μαυρίδης (Σ.Δ. Ημαθίας)

Βοηθοί: Γκόγκος (Σ.Δ.Ημαθίας) Σαμαράς (Σ.Δ Ημαθίας)

Δείτε τις φωτογραφίες του www.top-sport.gr:

Επιμέλεια – Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες: Χρήστος Τσαρτσιανίδης | www.top-sport.gr

Share This Article