Δημήτρης Μανακίτσας: Το πολυεργαλείο της Καστοριάς

Παύλος Καλεμκερίδης
2 Λεπτά αναγνωσης

Όταν το περασμένο καλοκαίρι η Καστοριά αποφάσιζε να κινηθεί για την απόκτηση του Δημήτρη Μανακίτσα, γνώριζε πως θα ‘χε το πλεονέκτημα να διαθέτει στη φαρέτρα της έναν πολυθεσίτη ποδοσφαιριστή. Έναν αθλητή που θα μπορούσε με την ίδια ευχέρεια να αγωνιστεί σαν αμυντικός χαφ, σαν στόπερ και σαν… δεξιός μπακ. Ένα πολυεργαλείο εν ολίγης, όπως αρέσκονται πολλοί να τους αποκαλούν.

Και τούτο απεδείχθη περίτρανα μέσα στην αγωνιστική σεζόν, που τον είδαμε να αγωνίζεται με την ίδια άνεση παντού, αν και μεταξύ μας του αρέσει πιο πολύ να κινείται στο χώρο του κέντρου, με αποκορύφωμα τη Σαββατιάτικη εξαιρετική του παρουσία στο Βόλο κόντρα στον τοπικό Ολυμπιακό, που η μορφή του δέσποζε στο δεξιό άκρο της αμυντικής γραμμής και η οποία συνδυάστηκε μάλιστα με… γκολ.

Παράλληλα όμως και ξέχωρα της θέσεως, ο 23χρονος Κοζανίτης αμυντικός μέσος έχει «ξεδιπλώσει» στο τερέν και στοιχεία του παιχνιδιού που τον κάνουν να ξεχωρίζει, όπως η εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση, τα καλά χτυπήματα στην μπάλα, το αδιάκοπο τρέξιμο, η ένταση, η δύναμη, το πείσμα, το πάθος, η νοοτροπία νικητή που διαθέτει και το… σήμα κατατεθέν του, το απίστευτο πλάγιο άουτ 40 μέτρων.

Το οποίο, όπως μου εκμυστηρεύτηκε, το κατέκτησε με πολύ δουλειά, μιας και δεν έχει να κάνει με θέμα δύναμης αλλά… τεχνικής.
Εν κατακλείδι, ο «Ντίμι», όπως τον αποκαλούν, με 19 μέχρι τούτη τη στιγμή «χορταστικές» εμφανίσεις, 4 γκολ, 2 δοκάρια, 2 ασίστ, τα κάνει όλα και συμφέρει, κι αν με το καλό μείνει η Καστοριά στην κατηγορία, που αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική του έννοια στο μυαλό, δε θα έλεγε όχι να ανανεώσει για ακόμη μία χρονιά την παρουσία του στην Αρχόντισσα της Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή: Kastoras Fooball

Share This Article