Γ’ Εθνική: Πήρε τον βαθμό στην Κρηστώνη ο Σβορώνος

Παύλος Καλεμκερίδης
5 Λεπτά αναγνωσης

Έπειτα από μία σκληροτράχηλη αναμέτρηση στην οποία είχε τη δυνατότητα να “αποδράσει” με τη νίκη, ο ΓΑΣ Σβορώνου στάθηκε όρθιος στο “κλουβί” της Κρηστώνης μένοντας στη λευκή ισοπαλία με τον γηπεδούχο ΠΑΟΚ για την 16η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ήταν ένα παιχνίδι που είχε ακριβώς το χαρακτήρα που προμήνυε καθώς τον πρώτο λόγο τον είχαν η δύναμη, η ένταση και οι σκληρές μονομαχίες, με την ομάδα μας να ανταποκρίνεται εξαιρετικά στις ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης αναμέτρησης και να είναι εκείνη που είχε τις κλασικότερες ευκαιρίες για να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος καταφέρνοντας τουλάχιστον να αποσπάσει έναν ακόμη υπερπολύτιμο βαθμό, αγνοώντας την ήττα για οκτώ σερί αγωνιστικές!

Στο πρώτο μέρος το ματς είχε έναν πολύ καλό ρυθμό, με ελάχιστες διακοπές παιχνιδιού και αρκετές τελικές εκατέρωθεν, με τον Σβορώνο να είναι εκείνος που “φλέρταρε” με το γκολ στο 16′ ύστερα από οριζόντιο δοκάρι του Χρήστου Αλεξίου από πλασέ κοντινής απόστασης.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο, δημιούργησαν πολλές επιθετικές απόπειρες, όχι όμως και κάποια σημαντική ευκαιρία για να απειλήσουν την εστία του Κούζα.

Το σύνολο του Νίκου Θεοδοσιάδη αμύνθηκε υποδειγματικά σε αυτό το διάστημα, απορρόφησε αποτελεσματικά την πίεση του ΠΑΟΚ Κρηστώνης χτυπώντας τον παράλληλα στο επιθετικό transition και παρουσιάζοντας τρεις σπουδαίες ευκαιρίες για γκολ, μία με τον Αλεξίου στο 48′ και δύο με τον Κυρτέγο στο 76′ και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων χωρίς ωστόσο να τις αξιοποιήσει, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ολοκληρωθεί δίχως σκορ.

Αυτή ήταν η 5η ισοπαλία στις οκτώ τελευταίες αναμετρήσεις για τον Σβορώνο, που έχει ξεχάσει τη λέξη ήττα, συνεχίζοντας ακάθεκτα το “μάζεμα” βαθμών το οποίο τον διατηρεί στα ψηλά πατώματα φτάνοντας πλέον στους 24!

Την επόμενη αγωνιστική (5/3) ο Σβορώνος φιλοξενεί στο “Λάζαρος Ξανθόπουλος” την ΑΕΠ Κοζάνης για την 17η στροφή του πρωταθλήματος.

Στο 6ο λεπτό ο Τσολακίδης σούταρε με το αριστερό από πλάγια θέση και με καλές προϋποθέσεις αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 9′ ο Αγαθαγγελίδης έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Τσολακίδης με ψηλοκρεμαστό πλασέ στην κίνηση είδε τη μπάλα να φεύγει πάνω από τα γκολπόστ του Κούζα.

Στο 16′ ο Σβορώνος άγγιξε το 0-1 όταν μετά από εξαιρετική μεταβίβαση του Κυρτέγου, η μπάλα έφτασε στον Κυπαρίσση ο οποίος εκτέλεσε με το αριστερό από πλάγια θέση με το σουτ να καταλήγει σε πάσα στον Αλεξίου που με δεξί πλασέ από κοντινή απόσταση έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Στο 20′ ο Κυρτέγος σούταρε από το όριο της μεγάλης περιοχής με τον Κυριακίδη να τον σταματάει.

Στο 23′ ο Κυρτέγος με ψηλοκρεμαστή μπαλιά πέρασε τη μπάλα στον Κυπαρίσση και εκείνος εκτέλεσε με το δεξί από διαγώνια θέση, με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να πέφτει στη γωνία του παραχωρώντας κόρνερ.

Στο 24′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κυρτέγου, ο προωθημένος Δημητρίου έπιασε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι αλλά η μπάλα βρήκε ελάχιστα στους αμυντικούς και κατέληξε για λίγα εκατοστά σε κόρνερ.

Στο 28′ και ύστερα από αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Κυριακίδης εξαπέλυσε δυνατό δεξί σουτ λίγο πριν πατήσει περιοχή , με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από τα γκολπόστ.

Στο 48′ ο Κόλα έβγαλε συρτή σέντρα από τη δεξιά πλευρά, με τη μπάλα να φτάνει στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Αλεξίου επιχείρησε με κεφαλιά-ψαράκι να τη σπρώξει στα δίχτυα αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας κατάφερε να σώσει πάνω στην τελική γραμμή!

Στο 60′ ο Αγαθαγγελίδης με ατομική ενέργεια από τα πλάγια, συνέκλινε προς τον άξονα και εκτέλεσε με το δεξί όμως ο Κούζας δεν ανησύχησε ιδιαίτερα μπλοκάροντας τη μπάλα.

Στο 76′ έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση των παικτών του ΓΑΣ, ο Κυρτέγος έφυγε σε θέση τετ-α-τετ αλλά ο Κυριακίδης πρόλαβε και βγήκε έγκαιρα από την εστία του σταματώντας επιτυχώς το πλασέ του αρχηγού του ΓΑΣ.

Στο 87′ ο Τσολακίδης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από άκρως ευνοϊκή θέση αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από την εστία του Κούζα.

Στο 90+3′ ο Κυπαρίσσης πέρασε επικίνδυνα τη μπάλα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, με τον Κυρτέγο να μπαίνει στην πορεία της στο πίσω δοκάρι αλλά να μη μπορεί να εκτελέσει ιδανικά με το κεφάλι από θέση βολής, σπαταλώντας μία μοναδική ευκαιρία για να γκολ!

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Μπουρουζίκας με α’ βοηθό τον κ. Βαλιώτη και β’ βοηθό τον κ. Κοτούμπα (ΕΠΣ Λάρισας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ Κρηστώνης (Βασίλης Παμπορίδης) : Ε. Κυριακίδης, Ματεντζίδης, Μωυσιάδης (77′ Σ. Ιωαννίδης), Μαυροκεφαλίδης, Αγαθαγγελίδης (88′ Παυλίδης), Ευθυμιάδης, Τσολακίδης, Θ.Ιωαννίδης, Έρβις (58′ Ρωμανίδης), Μετκάρης (58′ Χατζηλιάδης), Ι. Κυριακίδης (88′ Κυράνας).

ΓΑΣ Σβορώνου (Νικος Θεοδοσιάδης) : Κούζας, Κωτσιόπουλος, Δημητρίου, Λαγδάρης, Χατζηθεοδωρίδης, Κόλα (79′ Μυρωτής), Μυστρίδης, Κυρτέγος (90+4′ Ναρίνογλου), Μακράκης (64′ Δημηνάς), Κυπαρίσσης, Αλεξίου (64′ Σιδηρόπουλος).

Η διοίκηση του ΓΑΣ Σβορώνου ευχαριστεί την ομάδα του ΠΑΟΚ Κρηστώνης για τη φιλοξενία και της εύχεται καλή συνέχεια στη σεζόν.

Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου ΓΑΣ Σβορώνου

Share This Article