Γ’ Εθνική:Καβάλα Θεριεύει η “φλόγα” της ανόδου, στο “μείον 2” με ματς λιγότερο (0-2)

Παύλος Καλεμκερίδης
2 Λεπτά αναγνωσης

Μια ανάσα από την κορυφή βρίσκεται πλέον η Καβάλα. 

Ένα βήμα από το ρετιρέ, με τον Καμπανιακό να νιώθει την “καυτή ανάσα” του ΑΟΚ στο… σβέρκο του! 

Παρά το νεανικό ρόστερ, το μικρό μπάτζετ, την καθυστερημένη έναρξη, την έλλειψη “κορμού” από πέρυσι. Τις δυσκολίες και τα εμπόδια, οι “Αργοναύτες” είναι… εδώ! Υπάρχει το “μέταλλο” της βαριάς φανέλας (πέρυσι στη Σούπερ Λιγκ 2 η ομάδα, έστω και αν άλλαξαν πολλά), το “άστρο” και η αθόρυβη αλλά ουσιαστική δουλειά. 

Οι “μπέμπηδες” του Γιώργου Αγγελίδη κέρδισαν 2-0 εκτός έδρας τον ουραγό Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου και είπαν… ευχαριστώ στο “δώρο” του Ορφέα Ξάνθης, που κέρδισε τον μέχρι πρότινος αήττητο Καμπανιακό. 

Το αποτέλεσμα; Οι “γαλάζιοι” στο “μείον 2” από την κορυφή, με ματς μάλιστα λιγότερο, αφού είναι οι μόνοι της πρώτης τριάδας που εξέτισαν ρεπό στο δεύτερο γύρο.

 Μάλιστα, θα φιλοξενήσουν “σπίτι” σε λίγες αγωνιστικές τους πρωτοπόρους Χαλαστρινούς και άρα θα έχουν πλέον… δυο ευκαιρίες να τους προσπεράσουν (μαζί με το ένα ματς παραπάνω). 

Οι Καβαλιώτες, που την επόμενη αγωνιστική, την Τετάρτη, δίνουν σημαντικό ματς εντός με τον φορμαρισμένο Πανθρακικό, είχαν οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά του Κατσαμάγκα στο 33΄. 

Ο Πάνος Κατσαμάγκας στο 45΄ με πλασέ πέτυχε το 0-1 των φιλοξενούμενων, για το 4ο φετινό γκολ του Κατερινιώτη στράικερ, του μοναδικού χειμερινού αποκτήματος της Καβάλας. 

Στο 47΄ μετά από κόρνερ του Σαλπιγγίδη ο προωθημένος στόπερ Στέφανος Βασιλόπουλος πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα γαλάζια, εδραιώνοντας τη νίκη της ομάδας του με το 0-2, που έμελλε να διατηρηθεί μέχρι τέλους (παρότι υπήρξαν φάσεις εκατέρωθεν).

Σύνθεση Καβάλας: Σταθάκης, Γερογιάννης, Μαγκαφίνης, Βασιλόπουλος, Μπιμπισίδης, Καζαντζίδης, Ιορδανίδης, Μπαρέττας, Ρουμπιές, Κατσαμάγκας, Σαλπιγγίδης. Έπαιξαν και οι Βαφειάδης, Καρακώστας, Δημητρακούδης, Χωρινός.

Soccerpractor

Share This Article